Ripple

De man achter Ripple: was héél even de vijfde rijkste persoon ter wereld

De schommelingen op de cryptocurrency markt zijn ongekend. Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple coin, kan hierover meepraten. Hij was heel even de vijfde rijkste persoon ter wereld. Heel even!

Ripple bereikte recent namelijk het hoogste punt ooit. Afgelopen 4 januari bereikte de munt zijn hoogste punt en noteerde $3,84. Chris Larsen, met 5,19 miljard XRP in zijn bezit, en een 17% aandeel in het bedrijf, had op papier 59,9 miljard als bezit. Even ter vergelijking: social media tycoon Mark Zuckerberg beschikte die dag over 55 miljard.

Maar helaas!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 2 februari 2023
Ripple
Historische Koers Ripple
Historische koers Ripple

De koers zakte in elkaar

De koers is in de afgelopen dagen flink gedaald. We kunnen wel zeggen: in elkaar gestort. Daar de koers op 4 januari nog $3.84 noteerde, staat hij vandaag de dag (17-1-18) op $1.09. Van die 59,9 is nog ‘maar' 17 miljard over. Maar laten we vooral geen medelijden hebben.

Het afgelopen jaar is de koers van Ripple met maar liefst 35.000% gestegen. Ripple stond heel even op de tweede plek, voor wat betreft de totale marktwaarde, achter Bitcoin. Op dit moment heeft Ethereum coin de tweede plek weer overgenomen.

Chris Larsen: de man achter Ripple

Ripple werd al in 2012 opgericht door Jed McCaleb. Jed is een programmeur en had destijds de missie een snellere en efficiëntere munt te ontwikkelen dan Bitcoin. Chris Larsen kwam in 2012 aan boord als investeerder.

Larsen studeerde in 1960 af aan de Stanford Business School. In de jaren '90 vergaarde hij zijn vermogen met zijn eigen online hypotheekbedrijf E-Loan. In 2005 trad hij af als CEO en bleef nog even in de functie van voorzitter tot het moment dat het bedrijf werd verkocht.

In hetzelfde jaar startte hij Prosper Marketplace. Later dat jaar startte Larsen Opencoin, dat later een andere naam kreeg: Ripple Labs. Ripple Labs ontwikkelde Ripple en Larsen bleef gedurende de jaren bij het bedrijf, tot wat het nu is.

Andere grootverdieners door Cryptovaluta

Satoshi Nakamoto: Deze onbekende man/vrouw heeft nooit zijn identiteit bekend gemaakt en wordt als de uitvinder van Bitcoin gezien. Het aantal Bitcoins in zijn / haar bezit wordt geschat op ongeveer 980.000 stuks. Dit aantal is puur gebaseerd op aannames van programmeur Sergio Demian Lerner. Wanneer we de koers van vandaag aanhouden, zou dit neerkomen op een vermogen van rond de 10 miljard

Charlie Lee, oprichter van Litecoin, heeft onlangs zijn Litecoins verkocht. Dit deed hij naar eigen zegge, vanwege belangenconflicten. Het is onduidelijk hoeveel hij er in totaal heeft verkocht, maar we kunnen wel nagaan dat hij er een dik belegde boterham mee heeft verdiend.

Einde tijdperk voor grootverdieners?

Zolang de koersen niet een snelle weg opwaarts weten te vinden, zullen er niet veel mensen meer rijk worden van cryptovaluta. Of beter gezegd: daar waar de mainstream nu nog rijk kon worden, is dit nu een stuk lastiger. Je moet van goede huize komen, om de procentjes winst bij elkaar te sprokkelen. Wanneer je laatste dagen vooral short hebt gezeten in deze handel, dan heb je wel je zakken kunnen vullen.

Laten we hopen dat deze mooie en bijzondere markt niet compleet crasht.

Via onderstaande brokers kun je zowel profiteren van dalende koersen, als van stijgende koersen!

on air