Crowd 2140590 1280

Duitse Lotto - Vergane glorie of een hit

De Duitse Lotto was in de jaren '80 immens populair in Nederland. Veel Nederlanders speelden graag de Nederlandse Lotto en soms ook de zwarte lotto in de cafés. Echter iedereen die van een gokje hield sprak over de Duitse Lotto. Dit kwam omdat de prijzenpot enorm was in vergelijking met onze loterijen en kwam omdat er meer mensen meespeelden. De betere winkans in combinatie met een hoger uitbetaal percentage maakte dit dé loterij om te spelen.

Armijn geplaatst in Over knaken door Armijn Meijer
op 10 mei 2022
Crowd 2140590 1280
Duitse loten
The Great One doet mee met de Duitse loterijen

Hoe werkt de Duitse Lotto

Bovendien is de Duitse Lotto een klassieke loterij. Spelers mogen zelf hun (geluks) getallen of een aantal daarvan kiezen. Als deze getallen overeenkomen met de getrokken getallen winnen ze een prijs. Vervolgens kiest de speler zes getallen van 1 tot 49 en een extra getal, het ‘Superzahl', van 0 tot 9. Deze getallen mag je zelf kiezen of je laat de computer een random keuze maken.

Elke woensdag om 19:00 uur en op zaterdag 20:00 uur worden de trekkingen in de Duitse Lotto gehouden. De speler maak kans op negen prijzen categorieën. In het Duits wordt de loterij ook wel de ‘Lotto 6aus49' genoemd. Je kan de loten nog gewoon kopen in veel Duitse winkels. Maar de meeste Duitsers regelen het tegenwoordig allemaal online en kunnen dan ook automatisch een Lotto abonnement afsluiten zodat ze altijd meespelen.

Mannen Bankje Lotto
Lotto

Duitse loterijen

De Duitse Lotto wordt ook wel eens vergeleken met de Nord Deutsche Loterie en is de officiële Staatloterij van Duitsland. Bovendien is de Deutsche Lotto- und Totoblock (DLTB) opgericht in 1955 en is uitgegroeid tot de meest populaire loterij van Duitsland. Deze kansspel organisatie heeft meerdere loterijen onder haar hoede zoals de bekende Eurojackpot loterij.

Als Nederlander kan je niet meespelen via de website van de Duitse Lotto. Er zijn wel mogelijkheden om mee te spelen zoals met TheLotter maar dat is op dit moment (2020) nog niet legaal in Nederland.

Prijzen

Daarnaast gaat 50% van de inleg gaat naar het prijzengeld van de Lotto en in theorie moet er ook nog eens in Nederland 30,1% kansspelbelasting over prijzen van €449,00 betaald worden. De hoofdprijs is vele miljoenen euro's maar dan moet je wel alle zes de getallen en het super getal goed hebben. Bovendien als de hoofdprijs er niet uitgaat dan rolt die door naar de volgende trekking. En zo kan het zijn dat de uiteindelijke winnaar tientallen miljoenen euro's wint.

Ervaringen bij de Duitse Lotto

Daarnaast speelden we bij ons thuis graag de Duitse Lotto, het idee dat je een megaprijs kon pakken was nog een exotische bezigheid. Tegenwoordig zijn er overal grote loterijen en zelfs in ons eigen land kan je grote prijzen hiermee winnen. De Duitse Lotto heeft in Nederland nog een kleine schare fans en dat zijn de oudere onder ons die altijd al meegedaan hebben. Met de winstkansen en dat het lastig blijft om mee te kunnen doen raden we je aan om deze loterij links te laten liggen. Er zijn tegenwoordig vele betere opties.

Bovendien hebben we het op het forum van Onetime regelmatig over de Lotto. Als die hoog staat dan zie je dat er weer interesse is om deze te spelen om te proberen die Onetimer te pakken.

Praat mee over de Lotto

Veelgestelde vragen over de Duitse Lotto

Wanneer is de Duitse Lotto trekking?

2 x per week, op woensdag (18:25u) en op zaterdag (19:25u)

Waar lever je de Duitse Lotto loten in?

Dit gaat helemaal automatisch als je online speelt of je brengt je gekochte lot terug naar de winkel waar je deze gehaald hebt.

Werken Lotto systemen echt en maak je meer kans?

De algemene regel is hoe meer geld je inzet hoe groter de winkans. Met een systeem maak je niet meer kans dan als je random getallen kiest.

Hoeveel betaalt de Duitse Lotto uit?

De kans op de hoofdprijs is 1 op 139,838,160. 50% van het totale prijzengeld gaat terug naar de spelers.

Hoe oud moet je zijn om de Duitse Lotto te mogen spelen?

18 jaar of ouder.

Ik woon niet in Nederland kan ik meedoen met de Duitse Lotto?

Ja, je kan gewoon online loten kopen bij het officiële online verkooppunt van de lotto.de

Wat is de minimale jackpot?

Voor de woensdag trekking is dat €1 miljoen en €3 miljoen voor de zaterdag trekking.

Na hoeveel trekkingen moet dé jackpot vallen?

Als de jackpot na 12 trekkingen niet is gevallen zal de 13e trekking altijd een of meerdere winnaars de jackpot winnen.

Wat kost de Duitse Lotto?

Één rijtje van de Duitse Lotto kost €1,00 en €0,50 eenmalige kosten.

Wat is de hoogste prijs in de Duitse Lotto geweest?

In december 2017 was de jackpot een totaal van €45.3 miljoen en werd verdeeld onder 3 prijswinnaars.

Tot welke tijd kan ik nog loten kopen?

Tot 18:00 uur voor de woensdag trekking en tot 19:00 uur voor de zaterdag trekking.

Kan ik de trekking zien op de Duitse televisie?

Als je in Duitsland woont, zijn er lokale zenders die de trekking live laten zien.

Hoe kan ik de winkans vergroten?

Met meer rijtjes meespelen verhoogt de winkans. De beste winkans is om niet mee te spelen.

Hoe werkt de uitbetaling?

Als je online een lot gekocht hebt staat dat binnen een paar uur op je account van deze Lotto aanbieder.

Hoe werkt de Duitse Lotto?

Je kiest 6 van de 49 getallen en een bonus getal van 0 tot en met 9. Eventueel kan je ook de ‘quick pick' optie kiezen en dan worden de getallen automatisch voor je gekozen.

Moet ik kansspelbelasting betalen?

Over prijzen boven de €449,00 ben je verplicht aangifte te doen voor kansspelbelasting. De belasting is 30,10%. Je kan dit aangifte formulier (prijzen uit buitenlandse kansspelen) downloaden op de website van de Nederlandse belastingdienst.

Waar koop je loten?

Je kan de Duitse ‘6 aus 49' Lotto loten online kopen (lotto.de) en in gespecialiseerde Duitse winkels.

Waarom is de Duitse Lotto nog steeds zo populair?

De Duitse Lotto is altijd een begrip geweest. Hele volksstammen speelden deze loterij vanwege de grotere prijzen.

on air