Screenshot 2022 05 03 15.41.14

Victoria Park - Onze prachtige ervaringen

In Wolvega (Friesland) bevindt zich één van de 4 draf- en renbanen in Nederland, namelijk Victoria Park. Hier kun je kijken en wedden op paardenwedstrijden.

De meest bekende renbaan zal ongetwijfeld Duindigt in Wassenaar zijn. Hier zijn we ook regelmatig geweest. Op zondag 2 september hebben we de renbaan in Wolvega bezocht. Het is een prachtige zonnige dag en honderden mensen zijn afgekomen op het GP Victoria Park event.

Je kunt de auto gratis parkeren op een groot parkeerterrein recht voor de deur van het grote en moderne Victoria Park.

Armijn geplaatst in Sport door Armijn Meijer
op 3 mei 2022
Screenshot 2022 05 03 15.41.14

Victoria Park Wolvega

We kunnen wel zeggen dat het Victoria Park een geweldig complex is. Het heeft een prachtige renbaan en je kan als toeschouwer dichtbij de race komen. En dat hebben we geweten, het is prachtig gemaakt.

Diverse kenners zeggen dat dit één van de mooiste drafbanen van Europa is. Het oogt allemaal modern en netjes en je kan gebruik maken van de vele faciliteiten die zich bevinden op het Victoria Park.

Het complex wordt ook regelmatig gebruikt voor feesten en grote evenementen (tot 1200 personen). Er zijn diverse lounges en er is ook een restaurant en een prachtige bar aanwezig. Je voelt je echt even in een andere wereld in Wolvega.

Screenshot 2022 05 03 15.46.58
Tribune op Wolvega

Drafsport in Wolvega

De paarden wedstrijden worden gelopen met paarden die voor een licht karretje (de sulky) zijn gespannen. De paarden mogen uitsluitend in draf lopen. Dit gaat dan ook regelmatig mis en dan wordt het paard gediskwalificeerd.

Op onze dag worden er in totaal 11 races gereden en doen er zo'n 10 paarden mee met elke race. Koers 5 is de Grand Prix De Victoria Park (Greenart Trophy).

En hier is een prijzenpot van in totaal €50.000 te verdelen onder de winnende paarden. Je kan online je inzetten plaatsen via Runnerz/ZEturf of gewoon live bij de kassa's op het drafcentrum Victoria Park.

Screenshot 2022 05 03 15.49.15
Dicht op de renbaar
Screenshot 2022 05 03 15.51.09
De kassa's bij het Victoria Park in Wolvega

Inzetten op de wedstrijden

Je hoeft geen grote portemonnee te hebben om een gokje te wagen op de paardenraces. Je kan al vanaf €1,00 een ticket kopen als je deze ‘winnend' speelt op een paard. Er zijn verschillende mogelijkheden om in te zetten op de desbetreffende race. De volgende spelsoorten kan je spelen;

  • Winnend (Wint jouw paard de race dan win je)
  • Plaats (Voorspel welk paard bij de eerste 3 zal eindigen)
  • Winnend & Plaats (combinatie van Winnend en Plaats en zijn 2 weddenschappen tegelijkertijd)
  • Dubbel Winnend (Kies de winnaars van 2 opvolgende races)
  • Duo (voorstel welke 2 paarden als eerste en tweede in de juiste volgende finishen)
  • Trio (Voorspel welke 3 paarden als 1e, 2e en 3e finishen in de juiste volgorde)
  • Kwartet (Voorspel welke 4 paarden als 1e, 2e, 3e en 4e in juiste volgorde finishen)
  • Koppel (voorspel de eerste 2 paarden die over de finish komen, volgorde maakt niet uit)
  • Plaatskoppel (Kies 2 paarden die bij de eerste 3 paarden eindigen)

Wij zetten deze dag in op Winnend, Plaats, Koppel en de Trio. In totaal hebben we op 7 races ingezet en hebben we in totaal €28 verloren. Dit komt ongetwijfeld door het feit dat we er geen verstand van hebben. We hebben ingezet op mooie paarden namen :-)

Screenshot 2022 05 03 15.53.34
Inzetten op de paarden met een formulier

Mogelijkheden op het Victoria Park

Er lopen veel nette mensen rond op het Victoria park en de gemiddelde leeftijd is rond de 55 jaar. Je merkt wel dat het een sport is die de jeugd in ieder geval niet meer trekt.

Dat was altijd al zo en het zou mooi zijn als ze in Wolvega daar iets op weten te vinden. Er hangt een fijne sfeer maar het is zeker niet uitbundig. Je hoort geen mensen schreeuwen langs de kant om hun paard(en) aan te moedigen. Dit kwamen we wel regelmatig tegen op de drafbaan in Duindigt.

Er hangt een beetje een gelaten sfeer en je ziet niet echt of mensen blij zijn, of ze nu gewonnen of verloren hebben. Misschien komt dat omdat we hier in Friesland zijn waar de vriendelijk mens net even wat ingetogener is.

Speel mee op Duindigt, Wolvega, Alkmaar en andere Nederlandse paardenraces! 

De medewerkers op het Victoria Park zijn super vriendelijk en leggen ook alles heel goed uit. We worden vriendelijk geholpen bij de ingang waar we een kaartje kopen en ook bij de bar is alles top geregeld.

De kassa dames leggen mij een paar keer wat uit als ik een foutje heb gemaakt met het invullen van het inzet formulier. De catering wordt verzorgd door Beijk Catering en die kennen we nog heel goed uit casino Lemmer.

Zo hebben ze er een heerlijke BBQ en vliegen de hamburgers af en aan. Ze schenken zelfs echte Coca Cola en dat levert ze een extra puntje op. Je kan muntjes kopen a €2,40 en deze worden in principe ook weer teruggenomen als je ze niet gebruikt. Een frisdrank of een patatje met kost je 1 muntje en als je een glaasje wijn wilt kost dat 1.5 munt.

Screenshot 2022 05 03 15.55.59
Screenshot 2022 05 03 15.57.56
Hard aan het werk achter de schermen

In de stallen kijken van het Victoria Park

De meiden hebben even gekeken in de paardenstallen en dat vonden ze erg bijzonder om zo dichtbij de paarden en jockey's te staan. Halverwege de race dag werd er ook nog een kinder-race gehouden op Shetlandpony's waar je uiteraard niet op kon gokken.

We zijn ook even live gegaan via onze Facebook pagina en hebben heel koers 5 gefilmd. We hebben een heerlijke familiedag gehad in Wolvega en het smaakt absoluut naar meer. Het is voor ons maar 40 minuten rijden en kan mooi in combinatie met een hapje eten.

Conclusies over de renbaan in Wolvega

We hebben niks te klagen over deze dag. Het was super en we waren zelfs onder de indruk van de schone toiletten. Misschien een bandje (live muziek) om de sfeer wat te verhogen om het fijne gevoel helemaal compleet te krijgen.

We zullen binnenkort de renbaan in Groningen en in Alkmaar ook bezoeken en dan kunnen we de balans opmaken. Dat Victoria Park met 2 vingers in de neus gewonnen heeft van Duindigt is een feit.

Daarna gaan we naar het wereld beroemde Ascot paardenbaan om daar de Onetimer te pakken, althans dat is het plan.

Victoria Park Wolvega
Drafsportlaan 20
8472 AS Wolvega
0561 – 691 010

Leeftijd: Voor alle leeftijden, gokken op paarden vanaf 18 jaar

Toegangsprijzen: €7,00 per persoon (vanaf 18 jaar) 65+ €5,00  kinderen tot en met 17 jaar gratis

on air