Visum

Kom je met een strafblad Amerika in?

Is het eenvoudig om een ESTA aan te vragen om het schitterende Las Vegas te bezoeken, zelfs met een veroordeling of strafblad? Hoewel het aanvraagproces over het algemeen eenvoudig is, kan een strafblad de goedkeuring bemoeilijken, waardoor het mogelijk noodzakelijk wordt om een B1/B2-toeristenvisum aan te vragen.

Armijn geplaatst in Over knaken door Armijn Meijer
op 1 mei 2023
laatste update: 6 december 2023
Visum
OT Las Vegas NY NY
Hotel New York-New York in Las Vegas

Wat is een ESTA ?

Een ESTA-formulier (Electronic System for Travel Authorization) is een online aanvraagformulier waarmee reizigers uit bepaalde landen toestemming kunnen krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Deze landen zijn deelnemers aan het Visa Waiver Program (VWP), Nederland en België vallen onder andere onder deze landen.

Het ESTA-formulier moet voorafgaand aan de reis ingevuld en ingediend worden. De aanvraag wordt beoordeeld door de Amerikaanse autoriteiten om te bepalen of de reiziger in aanmerking komt voor visumvrij reizen naar de VS.

Een goedgekeurde ESTA is doorgaans geldig voor een periode van twee jaar en staat toe dat reizigers meerdere keren de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, zaken of doorreis, met een maximale verblijfsduur van 90 dagen per bezoek.

Het is belangrijk om te weten dat een goedgekeurde ESTA geen garantie biedt voor toegang tot de Verenigde Staten. De uiteindelijke beslissing om een reiziger toe te laten, wordt genomen door de immigratiefunctionarissen bij aankomst in de VS.

Welke vragen moet je beantwoorden op een ESTA?

Op een ESTA-formulier staan verschillende vragen die bedoeld zijn om informatie te verzamelen over de reiziger en zijn of haar achtergrond. Hoewel de vragen kunnen variëren of in de loop van de tijd kunnen veranderen, omvatten de meeste ESTA-formulieren doorgaans de volgende soorten vragen:

  1. Persoonsgegevens zoals naam, geboortedatum, geslacht, geboorteplaats en contactgegevens.
  2. Paspoortgegevens: paspoortnummer, uitgiftedatum, vervaldatum en land van uitgifte.
  3. Nationaliteit: zowel huidige als eventuele vorige nationaliteiten.
  4. Reisgegevens: onder andere de datum van aankomst in de VS, verblijfsadres en reisdoel (toerisme, zaken, doorreis, etc.).
  5. Werk: informatie over je huidige of voormalige werkgever, functie en contactgegevens.
  6. Gezondheid en veiligheid: vragen met betrekking tot besmettelijke ziekten, fysieke of mentale stoornissen, drugsgebruik en plannen om in de VS te werken of studeren.
  7. Veiligheidsvragen zoals over eventuele eerdere problemen met de wet, veroordelingen, strafblad, uitzettingen, deelname aan terroristische activiteiten of genocide, en eventuele eerdere reizen naar landen met een verhoogd veiligheidsrisico.
  8. Contactpersoon in geval van nood: naam, telefoonnummer en e-mailadres.
  9. Betalingsgegevens: creditcard- of betaalpasgegevens om de ESTA-aanvraagkosten te voldoen.

Het is belangrijk om alle vragen op het ESTA-formulier naar waarheid en volledig te beantwoorden, aangezien onjuiste of onvolledige informatie kan leiden tot vertragingen, afwijzingen of problemen bij de toegang tot de Verenigde Staten

Dollars Onetime Vegas Edited
Dollars

Wat kost een ESTA-aanvraag?

Een ESTA-aanvraag kost $21 per persoon. Dit bedrag dient online te worden betaald tijdens het indienen van de aanvraag. Om de betaling te voltooien, heb je een geldige creditcard, Paypal of betaalpas nodig, zoals Visa, MasterCard, American Express of Discover.

Tijdens het invullen van het ESTA-formulier kom je bij het gedeelte waar je de betalingsinformatie moet invoeren. Hier dien je de kaartgegevens in te vullen, zoals het kaartnummer, de vervaldatum, de naam van de kaarthouder en de veiligheidscode (CVC) die meestal op de achterkant van de kaart staat.

Nadat je de betaling hebt bevestigd en de aanvraag hebt voltooid, wordt de betaling verwerkt en ontvang je een bevestiging van je aanvraag en betaling.

Wat moet je doen als je ESTA wordt afgewezen?

Als je ESTA-aanvraag wordt afgewezen, betekent dit dat je niet in aanmerking komt om visumvrij naar de Verenigde Staten te reizen onder het Visa Waiver Program. Dit betekent echter niet dat je helemaal niet naar de VS kunt reizen. In dit geval moet je de volgende stappen ondernemen:

Volg de stappen

1Visumaanvraag

2Voorbereiding op het interview

3Visuminterview

4Wacht op de beslissing

Rechter Amerika

Mag je naar Amerika reizen met een strafblad of veroordeling?

Het hebben van een veroordeling of strafblad kan het moeilijker maken om naar de Verenigde Staten te reizen, maar het betekent niet automatisch dat je niet naar de VS mag reizen. De beslissing of iemand met een strafblad wordt toegelaten, hangt af van de aard en ernst van de veroordeling(en) en de beoordeling door de Amerikaanse immigratieautoriteiten.

Als je een strafblad hebt, is het mogelijk dat je ESTA-aanvraag wordt afgewezen. In dat geval moet je een B1/B2-toeristenvisum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade of het consulaat in jouw land. Tijdens het visuminterview zal de consulaire functionaris je strafblad en andere relevante informatie beoordelen om te bepalen of je in aanmerking komt voor een visum.

Er zijn bepaalde veroordelingen die kunnen leiden tot onvermijdelijke weigering van een visum, zoals drugsgerelateerde misdrijven, misdrijven met morele wangedrag, of veroordelingen met betrekking tot terrorisme. In sommige gevallen kan een waiver (ontheffing) worden aangevraagd om alsnog toegang tot de VS te krijgen, maar dit is een ingewikkeld en langdurig proces, en succes is niet gegarandeerd.

Als je een strafblad hebt en naar de Verenigde Staten wilt reizen, is het raadzaam om contact op te nemen met de Amerikaanse ambassade of het consulaat in jouw land voor specifieke informatie en advies over jouw situatie.

Moet je de ESTA ook uitgeprint meenemen?

Hoewel het niet verplicht is om je goedgekeurde ESTA uit te printen, wordt het wel aanbevolen om een kopie bij je te hebben tijdens je reis naar de Verenigde Staten. Je ESTA-goedkeuring is elektronisch gekoppeld aan je paspoort, en luchtvaartmaatschappijen en Amerikaanse immigratiefunctionarissen kunnen je ESTA-status online controleren.

Echter, het hebben van een uitgeprinte kopie van je goedgekeurde ESTA kan nuttig zijn in het geval van technische problemen of miscommunicatie. Bovendien kan het handig zijn om een kopie bij je te hebben voor je eigen gemoedsrust en als bewijsstuk tijdens je reis.

Zorg ervoor dat je, naast je uitgeprinte ESTA, ook je geldige paspoort meeneemt dat je hebt gebruikt bij het indienen van de ESTA-aanvraag, aangezien je paspoortnummer gekoppeld is aan je ESTA-goedkeuring.

 Vegas Sign
Las Vegas

Op pad naar Las Vegas

Met een goedgekeurde ESTA of visum op zak, staat niets je meer in de weg om vanuit Nederland naar het betoverende Las Vegas te reizen en je onder te dompelen in de wereld van glitter en glamour. Laat je verwonderen door de indrukwekkende hotels, spectaculaire shows en eindeloze casino's die deze bruisende stad te bieden heeft.

Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur waarbij je overdag kunt genieten van de zon en 's nachts kunt dansen onder de fonkelende sterren. Dus pak je koffers, neem je goedgekeurde ESTA mee en laat je verleiden door de magie van Las Vegas, de stad waar dromen werkelijkheid worden!

Alles over Las Vegas

Meld je aan en deel je verhalen over deze geweldige stad!

on air