Screenshot 2022 04 29 10.59.27

Vegas, baby! Formule 1 keert terug naar Sin City

Ik zie deze uitspraak staan in een tweet van een ex-collega die ik nog altijd volg op Twitter. Onder deze uitspraak een geciteerde tweet van de Formule 1-organisatie. Er komt in 2023 niet zomaar een derde race in de Verenigde Staten. Er komt een race in Las Vegas.

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 29 april 2022
Screenshot 2022 04 29 10.59.27

De geruchten gingen al langer en nu is het nieuws officieel bekendgemaakt tijdens een livestream. De Formule 1 keert in 2023 terug naar Las Vegas. Het is niet de eerste keer dat de Formule 1 door de straten van Las Vegas gaat rijden. In 1981 en 1982 werd er een Grand Prix georganiseerd op de parkeerplaats van het Caesars Palace Hotel & Casino

Het circuit van Las Vegas

De plannen voor de race in 2023 zijn spectaculair. Er wordt een semi-permanent stratencircuit van 6,1 kilometer uitgetekend dat over de volle lengte van de Las Vegas Strip gaat.

Een rondje Las Vegas start met als eerste bocht een haarspeldbocht naar links en een snelle bocht naar rechts op het permanente gedeelte van het circuit, waarna het stratencircuit begint met een 800 meter lang recht stuk over de Koval Lane.

Daarna volgt een scherpe bocht naar rechts waarna men in een ovaal om de MSG Square Arena heen draait. Daarna volgen twee scherpe bochten richting The Las Vegas Strip. Hier gaat het maar liefst 1,9 kilometer volgas rechtdoor waarna Harmon Avenue bereikt wordt, na een chicane, en het weer richting start-finish gaat. 

Alsof dat nog niet spektakel genoeg is, zijn er nog een aantal ingrediënten toegevoegd die de soep nog lekkerder maken. Ten eerste wordt er niet met de klok mee, maar tegen de klok in gereden. Dat is niet uniek, maar F1-races die linksom gaan komen niet zo heel veel voor. De circuits van Imola, waar de Grand Prix van Emilia-Romagna verreden wordt, en Interlagos (Grand Prix van Sao Paulo) zijn ook linksom. 

Screenshot 2022 04 29 11.02.50

Nachtrace

Het meest spectaculaire is echter nog dat men besloten heeft om van de Grand Prix van Las Vegas een nachtrace te maken. Vegas by night staat natuurlijk bekend aan een overdaad van licht, pracht en praal. Dat gecombineerd met de glitter and glamour die aan de Formule 1 kleeft, kan dit niet anders dan awesome worden. 

on air