Verhuizen 752X423

Geld krijgen om in het buitenland te wonen: hoe werkt dat?

Voor de een is het een droom, de ander moet er niet aan denken: in het buitenland wonen. Dat het voor veel mensen een droom is, blijkt wel uit tv-programma's als ‘Ik vertrek' en ‘Grenzeloos verliefd'.

In het buitenland gaan wonen kan flink wat geld kosten en dat is één van de redenen waarom het voor veel mensen bij dromen blijft. Maar wat als je geld krijgt om naar het buitenland te vertrekken en daar te gaan wonen? Ja, het gebeurt! Wij doken in dit fenomeen, bekijken wat de mogelijkheden zijn en waar je zoal rekening moet houden. Lees je mee?

Mr Money (1) geplaatst in Over knaken door Mr.Money
op 15 februari 2023
Verhuizen 752X423

Polopos en Ollolai

Wellicht dat deze namen een belletje doen rinkelen. Ze zijn bekend geworden van de tv-programma’s Het Spaanse dorp Polopos en het Italiaanse dorp Ollolai. In deze programma’s gaan deelnemers wonen en werken in kleine dorpen, waar steeds minder mensen wonen.

Dit soort dorpen willen voorkomen dat het spookdorpen worden en geven met deze programma’s een boost aan hun dorp. Binnenkort is er bijvoorbeeld weer een nieuw dorp in de regio van Valencia in Spanje waar ook weer een nieuwe opnames zijn voor een nieuw seizoen.

Naast het meedoen aan een tv-programma bieden diverse dorpen ook geld aan om daar te komen wonen. Uiteraard zocht ik uit waar je het naar toe kunt om geld te verdienen!

Italie 1024X576

Goedkope huizen in het buitenland

De huizenprijzen in Nederland rijzen de pan uit, ondanks dat er recent wat berichten naar buiten zijn gekomen zijn dat de woningmarkt wellicht wat aan het afkoelen is. Een huis vinden voor minder dan €300.000 is nog steeds bijna onmogelijk en meer dan één miljoen gulden betalen voor een stadsappartement is eerder regel dan uitzondering.

In Biccari, Italië, zijn de huizenprijzen nog zeer schappelijk. Zo zijn er diverse huizen te koop voor slechts €1. Je krijgt deze ‘opknappertjes’ met een subsidie van de gemeente. Je dient hiervoor wel een garantstelling van €3.000 af te geven, die je weer terug krijgt als je de woning fatsoenlijk hebt opgeknapt.

Echter is dit natuurlijk alsnog een schijntje. Daarnaast zijn de woning die instapklaar zijn ook absoluut niet duur, zo zijn de woningprijzen in dit dorp tussen de €50.000 en €100.000. Bijzonder schappelijk!

Biccari ligt ongeveer ter hoogte van Napels in Italië, echter ligt dit dorp aan de oostzijde van het land en Napels aan de westzijde. Er wonen ongeveer 3000 inwoners en er staan iets meer dan 1000 huizen. Met temperaturen boven de 18 graden vanaf april tot en met november is het weer bijzonder zacht.

Benieuwd naar de woningen in Biccaria? Op de Italiaanse Funda kun je alvast een kijkje nemen en wie weet een goedkope woning uitzoeken!

Krijg tot €30.000 als je gaat wonen in Presicce-Acquarica!

We gaan verder met een werkelijk prachtig dorpje in de hak van de laars van Italië, ‘in de buurt van’ Lecce. In dit dorp heerst een mediterraans klimaat en is het vanaf mei tot en met oktober gemiddeld boven de 20 graden.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een hoge energierekening voor het warmhouden van je huis met gas. Hoogstens een hoge energierekening voor de airco die je natuurlijk met temperaturen van meer dan 25 graden vanaf juni tot en met september nodig hebt! In dit dorp en de buitenrand van Presicce-Acquarica wonen ongeveer 10.000 mensen, waaronder uiteraard Claudio Sergi, de burgemeester.

Mocht je hier naar toe willen verhuizen en die bonus willen pakken, hou er dan rekening mee dat je een huis moet kopen dat gebouwd is voor 1991, anders kom je niet in aanmerking voor de bonus. Daarnaast moet je er ook echt gaan wonen, het kopen als tweede huis is dus geen optie.

Voor jonge stellen met een wens voor een groot gezin is het extra lucratief, aangezien deze gemeente ook €1.000 per nieuw geborene uitgeeft!

Betaald in Spanje wonen

Hou jij niet van pizza en pasta, maar ben jij meer van de tapas? Dan is Ponga in Noord-Spanje wellicht meer iets voor jou. Dit idyllische plaatsje tussen Santander en Gijon in ligt vlakbij de Noord-Spaanse kust en geeft nieuwe inwoners een bonus van €3.000, daarnaast leveren kinderen hier al helemaal de hoofdprijs op: €3.000 per kind. Dan is de baby-uitzet vast betaald!

Waarschijnlijk val je als Nederlander wel op in dit dorp, er wonen slechts 600 mensen, begin 1900 was dit nog vijf keer zo veel. Ondanks dat er slechts een handjevol mensen woont staan er toch meerdere huizen te koop, beginnend vanaf €35.000 en oplopend tot bijna twee ton.

Spanje 1024X576

Maandelijks betaald krijgen in Spanje

Zit jij niet te wachten op een éénmalige bonus, maar wil jij structureel een toelage krijgen? Dan is Rubia wellicht de juiste plek om naar toe te verhuizen. Dit plaatsje, gelegen in het noord-westen van Spanje, geeft inwoners €100 tot €150 per maand om er te wonen. Met 1500 inwoners is dit wederom een erg klein dorp.

Woningen zijn hier te koop vanaf €20.000.

Antikythera in Griekenland

In Griekenland doen ze sommige dingen net even anders dan in andere landen. Zo ook met het aantrekken van nieuwe bewoners op het eiland Antikythera. Waar bij de voorgaande dorpen de gemeente betaalt, is het hier de kerk die je betaalt om op het eiland te komen wonen.

Je ontvangt hier een huis, land en €500 per maand voor de eerste drie jaar om te wonen. Wauw, dat klinkt als een topdeal! Met slechts 70 inwoners, zul je wel behoorlijk op jezelf aangewezen zijn. Een beetje zelfstandigheid is dus geboden.

Betaald worden in het duurste land van Europa

Eerder schreven wij al dat Zwitserland één van de duurste landen van Europa is, maar ook hier bieden ze je een flinke zak geld om naar bepaalde dorpen te verhuizen. Zo levert Albinen in Zwitserland je €25.000 op en krijgen je kinderen ook nog eens €10.000 per persoon.

De voorwaarden: blijf hier minimaal 10 jaar wonen, investeer (bijv. door aankoop woning) minimaal €170.000 in het dorp en je mag maximaal 45 jaar oud zijn.

Verhuisbonus in het buitenland

Naast al deze mooie mogelijkheden om vanuit Nederland te verhuizen naar het buitenland zijn er ook diverse landen die geld bieden aan hun inwoners om naar het platteland te verhuizen. Zo krijgen inwoners van Tokyo een verhuisbonus van ongeveer €7.500 als zij vanuit Tokyo verhuizen naar het platteland.

Portugal biedt werknemers ook een jaarlijkse bonus van bijna €5.000 als zij vanuit de stad verhuizen naar het platteland (als zij daar werken), dit om onder andere de verkeersbewegingen tegen te gaan.

Mocht je nu gelijk willen verhuizen, zorg dat je goed kijkt naar alle voorwaarden. Bij alle initiatieven zijn voorwaarden die nageleefd moeten worden. De dorpen willen uiteraard dat de leefbaarheid in die dorpen verhoogd wordt, ze gaan niet zomaar geld geven aan iedereen. Echter als je toch naar het platteland en/of het buitenland wilt verhuizen, dan zijn dit mogelijk interessante extra’s!

on air