Bitcoin 1

Geld verdienen aan de cryptocurrency Crash

De crypto markt staat op het moment van schrijven al enkele weken maanden in het rood. Iedere dag is er weer een sprankeltje hoop op herstel. Het is de vraag of dit moment er gaat komen. Veel crypto investeerders geloven er nog steeds in en proberen zich op allerlei mogelijke manieren te wapenen tegen deze crash. De kunst is om er alsnog geld aan te verdienen. Lees daarbij dus ook, hoe geld verdienen aan daling van bitcoin.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 8 mei 2022
Bitcoin 1

Koop op het dieptepunt

Het is lastig om het absolute dieptepunt goed in te schatten. Er zijn traders die het goed kunnen inschatten, via technische analyses. Hoewel wij van mening zijn, dat het erg lastig is voor deze markt. Het is wellicht beter om het dieptepunt in te schatten, aan de hand van het laatste nieuws. Mocht je aan hebben gekocht op een bepaalde koers en hij zakt nog verder, kun je er nog een order aan wagen. Uiteindelijk moet de markt het verdere werk doen, waardoor jouw aankopen uiteindelijk misschien wel groene cijfers worden.

Zorg voor sterke cryptomunten in je portefeuille

Er zijn een hoop cryptomunten in omloop die geen visie hebben, sterker nog, als grap zijn begonnen. Deze crytomunten kunnen dan wel flink stijgen, maar op de lange termijn, zul je zien dat de rek eruit gaat. Investeerders zullen langzaam inzien dat het niks geen toegevoegde waarde heeft en dumpen de coin. Dit is een ander verhaal voor cryptocurrencies die zich inmiddels bewezen hebben.

Om te achterhalen wel cryptomunten een toegevoegde waarde geven, dien onderzoek te doen. Weet je zeker dat een bepaalde cryptomunt op de langere termijn echt wel een toegevoegde waarde heeft, dan koop je deze munten. Dit zullen ongetwijfeld de cryptomunten zijn die tijdens een crash worden gehouden, eerder dan een ‘shitcoin'.

HODL

HODL

We kunnen het niet vaak genoeg aangeven: HODL. Zorg dat je niet in paniek raakt, wanneer deze volatiele markt ineens een aantal dagen, of zelfs weken in het rood staat. De afgelopen jaren hebben we dit vaker gezien. De markt is er iedere keer sterker uitgekomen. Wanneer je in paniek alles verkoopt, dan zul je er enkel slechter op worden.

Zorg voor een spreiding in je portefeuille

Een goed samengestelde portefeuille kan ervoor zorgen dat je grote klappen kunt opvangen, doordat andere cryptomunten wellicht iets minder hard zakken, dan de resterende cryptomunten in het bezit. Het is goed om een aantal cryptomunten in het bezit te hebben, welke qua market cap groot zijn. Dit zijn over het algemeen de munten die iets minder hard stijgen of dalen. Zorg dat je er in ieder geval voor zorgt dat je portefeuille niet enkel bestaat uit een investering in slechts 1 cryptomunt.

Koop ICO's aan

Tijdens een crash kan het beste weleens aantrekkelijk zijn om in een ICO te investeren. ICO's worden over het algemeen aangekocht door middel van cryptomunten als Bitcoin of Ethereum. Wanneer deze cryptomunten flink omlaag schieten, kun je in enkele gevallen goedkoper instappen in een ICO. Het moet dan wel zo zijn dat het aantal stuks vaststaat (bv 1 Ether voor x-aantal tokens) voor de desbetreffende ICO.

Ga short op diverse cryptomunten

Over het algemeen investeren mensen in cryptomunten in de hoop dat deze gaan stijgen. Maar er is ook een andere insteek en dat is door in te spelen op koersdalingen. Er zijn diverse brokers die deze mogelijkheid aanbieden, veelal in combinatie met een hefboom. De brokers die dit aanbieden zijn de volgende:

“CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”

Tijdelijk omzetten in fiatgeld/Tether

Deze optie druist tegen het al eerder aangegeven punt: HODL. Voor diegene die een neusje hebben voor koersstijgingen – maar ook dalingen, kan het lucratief zijn om cryptomunten, tijdelijk om te zetten in fiatgeld/Tether. Door op het juiste moment te verkopen voor fiatgeld/Tether, kan het op een later tijdstip, aantrekkelijk zijn, juist bij te kopen. Dit moet je dan doen, wanneer de koers op zijn laagste punt staat. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

Met deze tips in het achterhoofd, hou jij je hoofd koel bij een volgende crash van deze volatiele markt. Zorg er voor dat je handelt met geld dat je kunt missen en het is helemaal geen ramp om een keer wat uit te cashen ;)!

on air