Daling Bitcoin

Geld verdienen met een daling van de bitcoin

Elke dag is de bitcoin op dit moment in het nieuws, en terecht wat mij betreft! Wat er met de koers van deze cryptocoin allemaal gebeurd is ongekend. Van de ene op de andere dag slaat de euforie weer toe en stijgt de koers van om op een later moment weer in te kakken. Komt er ooit een einde aan deze gekte, of is dit pas het begin? En kun je ook geld verdienen als deze hype ten einde komt?

Jackpot Avatar geplaatst in Crypto door Jackpot
op 2 mei 2022
Daling Bitcoin

Wat is de eerlijke waarde van de bitcoin?

Als iemand deze vraag goed kon beantwoorden, dan zou deze waarschijnlijk nog steeds niet geloofd worden. Er gaan allerlei verhalen de rondte, zowel positief als negatief. De financiële wereld, waaronder de wereldwijde centrale banken, zijn meestal negatief over cryptocurrencies. De early adopters, whizz-kids, nerds, en liefhebbers van privacy, zijn super positief over de bitcoin.

Discussieer op ons forum mee over Bitcoin

Daarnaast hebben we natuurlijk speculanten, en nieuwsgierige burgers, die elke dag op het nieuws een nieuw record zien voor de bitcoin. Zij willen meeliften op dit succes. Enkele jaren geleden kon je bitcoins tenslotte kopen voor $10 cent, nu zijn ze $10.000 waard. Een investering destijds van 500 dollar was nu $50 miljoen waard geweest!

Negatief over de bitcoin

Zoals te verwachten zijn er behalve veel positieve berichten over de bitcoin, ook negatieve berichten over de bitcoin. Positivo's zullen zeggen dat dit jaloerse personen zijn die de boot hebben gemist, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Zoals gemeld zijn veel centrale banken bezorgd over de snelle ontwikkelingen van de bitcoin, en met name ook de hype die het met zich meebrengt. 

Een veel gehoorde klacht over bitcoins is dat het illegale zaken en fraudes in de hand werkt. Je kunt namelijk heel makkelijk, zonder spoort na te laten, betalen in bitcoins voor zaken die het daglicht niet mogen zien. De anonimiteit van bitcoin is voor velen juist de positieve factor van bitcoin, maar het valt niet te ontkennen dat dit vele negatieve ‘side-effects' heeft. In deze vorm zal het dan mede hierdoor uiteindelijk onmogelijk zijn om de huidige valuta's te vervangen!

Stock market crash
Stock market crash

Hoe kan je speculeren op een daling van de bitcoin?

Of je nu denkt dat de bitcoin alleen maar een hype is, of als je denkt dat uiteindelijk de bitcoin niet zal blijven bestaan, je hebt de mogelijkheid om te speculeren op een daling van de bitcoin. Hiervoor zijn stalen zenuwen wel nodig, want gezien de stijging van de afgelopen periode zijn er vele ups en downs.

Normaal gesproken kun je alleen iets verkopen, nadat je het eerst hebt gekocht. Op een bitcoin exchange zoals Bittrex is dit ook het geval, daar moet je eerst een bitcoin kopen, en kan je daarna pas verkopen. Maar je kunt op die manier geen geld verdienen aan een koersdaling van de bitcoin.

Je hebt online brokers, waarin je kunt handelen in CFD's. Deze zijn gekoppeld aan de koers van de bitcoin, ethereum, litecoin of een andere cryptocoin. Deze brokers zijn betrouwbaar, en staan onder toezicht van bijvoorbeeld de Engelse AFM (FCA), in tegenstelling tot de bitcoin exchanges die in het verleden nog wel eens gehakkeld zijn (Mt.Gox).

Short gaan bij een broker

Je kunt bij een broker, zoals bijvoorbeeld Avatrade of Plus 500, short gaan in de bitcoin, waarmee je speculeert op een daling van deze munt. Afhankelijk van je storting kun je short gaan voor 0.25 bitcoin, tot meerdere bitcoins en zo profiteren van een daling. Besef wel heel goed dat als de bitcoin verder stijgt je je gehele inleg zult verliezen!!

Lees onze reviews van betrouwbare brokers die deze mogelijkheid aanbieden. Onze ervaringen met Plus 500 zijn zeer goed, zowel met het handelen, maar ook vanwege de snelle uitbetalingen.

on air