Vliegtuigstoelen

Goedkope vakantie boeken

Op zoek naar een vakantie naar Thailand, Bali, Las Vegas, Griekenland, Turkije of een andere bestemming. Maar vind je de prijzen aan de hoge kant, denk dan eens aan online (all round) reisaanbieders zoals Expedia.

Want een reis samenstellen tegen een aantrekkelijke prijs, doe je online. Via Expedia, maar ook via andere diverse online reisaanbieders, boek je fantastische hotels – inclusief vluchten – voor zeer aangename prijzen.

Ook websites als Skyscanner, waar de goedkoopste vluchten worden aangeboden. En Booking.com, waar hotels tegen leuke prijzen kunnen worden geboekt, zijn veel bezochte online reisaanbieders.

Mr Money (1) geplaatst in Over knaken door Mr.Money
op 7 mei 2022
Vliegtuigstoelen
Las Vegas Luchthaven
Las Vegas luchthaven

Expedia

Bij Expedia kun je kiezen voor een vlucht of hotel, maar ook voor een combinatie van beiden. Een zeer handige optie waarvan ik zeker fan ben, omdat alles gemakkelijk op elkaar aansluit. Nadat voor de bestemming en het hotel is gekozen, vul je vervolgens de vertrekdatum en de datum van terugkomst in.

Je zult hiermee moeten spelen, soms is het goedkoper om een dag langer of korter te blijven of eerder of later te vertrekken. Dit komt doordat niet altijd op dezelfde dagen dezelfde vluchten worden aangeboden. Per dag kan dit soms enkele honderden euro’s verschillen.

Voor reizen naar Las Vegas is het bijvoorbeeld goedkoop om op zaterdag of zondag te vertrekken en op vrijdag terug te vliegen. Dan is namelijk het aanbod van vluchten het grootst en zodoende ook de concurrentie tussen de vliegmaatschappijen, waarmee de consument zijn voordeel doet.

Las Vegas Bord
Las Vegas bord

Goedkope vakantie naar Bali

Zelf wilde ik graag naar Bali op vakantie. Bali is een heerlijk eiland dat onderdeel uitmaakt van Indonesië. Het oogt in eerste instantie best prijzig, zeker wanneer je via reisbureaus wilt boeken.

Wanneer echter wordt gezocht op Expedia.nl en je plant je vakantie buiten het hoogseizoen, dan is het zeer aantrekkelijk om naar Bali op vakantie te gaan. Zo betaal je met z’n tweeën voor het nummer 1 hotel van Kuta (grote stad op Bali) voor 15 nachten slechts 1700 euro totaal, dus niet per persoon, inclusief de vlucht.

Dit zijn uiteraard zeer scherpe prijzen. Je kunt namelijk al naar Bali voor 15 nachten vanaf 1100 euro.

Goedkoop vliegen naar Las Vegas

Via diverse boeking sites kun je ook zeer goedkoop naar Las Vegas vliegen. Zoals eerder gezegd, kun je richting Las Vegas het beste vliegen op een zaterdag of zondag, dit zijn de goedkoopste vluchten. Vijf of zes dagen Las Vegas is prima te doen! Je hebt dan aardig wat tijd om veel te bekijken, al blijft er ook genoeg over om nog eens terug te komen.

Als je in september naar Las Vegas wilt voor een dag of 5-6, kun je voor twee personen klaar zijn voor ongeveer 1200 euro. Dat is inclusief de vlucht en het hotel, voor twee personen!

Wil je naar een hotel met iets meer luxe, zoals MGM Grand, Bellagio, of New York New York, dan zal je iets dieper in de buidel moeten tasten. In dit geval moet je denken aan een bedrag rond de 1600.

Gokken voor je hotelkamer

‘Run of House room', een term die steeds vaker opduikt wanneer ik op zoek ben naar de beste deals op Expedia.nl, maar wat betekent de term?

Ik heb het kort voor je uitgezocht, wanneer je een Run of House boekt in een hotel, krijgt men de kamer op de dag van aankomst toegewezen. Vanzelfsprekend voldoet de kamer aan het vooraf aangegeven aantal personen in de boeking. De Run of the House Room kamers is in feite het gokken op een goede kamer. Het type kamer, de locatie en evt. uitzicht, zijn afhankelijk van de toewijzing op moment van aankomst en de beschikbaarheid.

Is het slim om deze kamers te boeken? In mijn ogen wel, een hotel zal je nooit een kamer aanbieden die erg slecht is, tenzij echt het hele hotel is volgeboekt.

De kans hierop is in Las Vegas erg klein, mits er op dat moment een congres plaatsvindt. Het hotel zal je een zo goed mogelijke kamer willen geven. Dit aangezien de kamer anders toch leeg staat. En waarover jij vervolgens erg positief bent!

Heb je toch specifieke wensen voor een kamer, dan is deze optie wellicht niets voor jou. Hoewel het hotel je een zo goed mogelijke kamer zal toewijzen die nog vrij is die periode. Vervolgens kan het zijn dat deze niet geheel aan je wensen voldoet.

on air