Lot Met Koffers

Kofferveilingen, wat zat er in onze koffers

Maandag 27 juni 2017 zal de boeken in gaan als een echte ‘game changer‘ op Onetime. Dit was de dag dat Roel en ik naar Diemen zijn gegaan om koffers te kopen bij een kofferveiling.

Deze koffers zijn ‘vergeten' op Schiphol en worden 4 keer per jaar verkocht via het veilinghuis ‘De Eland'.

Iedereen kan een prachtig ‘lot' kopen, vanaf zo'n 200€. Je weet niet wat je koopt en dat is natuurlijk spannend voor de nieuwsgierige Onetimer. Vorig jaar had ik al uitgebreid geschreven over het fenomeen kofferveilingen.

Armijn geplaatst in Over knaken door Armijn Meijer
op 7 mei 2022
Lot Met Koffers

Geweldige hit op de OnetimeNL Facebook pagina

Na de kofferveiling gingen we onze 2 gekochte lots (zo'n 30 koffers en tasjes) proberen in onze auto's te proppen. We hebben dit proces live gestreamd via onze Facebook pagina en deze film van ruim 30 minuten is al meer dan 30.000 x bekeken. Dit in nog geen week tijd.

We hebben deze film ook op ons Youtube kanaal gezet zodat iedereen hem nog een keertje kan terug kijken.

De Eland De Zon
Veilinghuis De Eland - De Zon

Hoe werkt zo'n kofferveiling?

Je kunt via de website van een veilinghuis en op kijkdagen goed zien wat er op de veiling te koop wordt aangeboden. Tijdens deze kofferveiling dien je aanwezig te zijn en kan je niet online bieden. Je kunt eventueel wel een schriftelijk bod achterlaten welke dan zal worden meegenomen in de veiling. Mocht je perse een lot willen kopen dan is erbij zijn een must!

Voordat de veiling start haal je bij de balie van het veilinghuis gratis een biedkaart. Met dit nummer kan je dan meedoen aan de veiling en zodoende jezelf verrijken met koffers en de onbekende inhoud.

De veilingmeester roept het lotnummer op en je ziet op een groot scherm de foto van dit ‘lot'. Dan roept de veilingmeester een prijs en start het bieden volgens vastgestelde opvolgende bedragen.

Veiling
Veiling

Hoogste bieder op de kofferveiling

Als je een vinger (of je biedkaartje) in de lucht steek ben jij op dat moment de hoogste bieder voor het te veilen lot. Dit proces gaat heel snel en is binnen 30 seconden ook weer afgelopen.

Als jij de hoogste bieder bent dan wordt je nummer genoteerd. Je kan dan naar de balie gaan om te betalen en je spullen worden dan ook meteen gehaald. Uiteraard kan je dit ook na de veiling doen, dan dien je wel direct te betalen en je spullen op te halen binnen 4 dagen.

Wat kom je allemaal tegen in de koffers?

Wij hebben in totaal 2 grote lots gekocht voor een totaalbedrag van 1.550€. Dit is inclusief de kosten van 30%, die voor het veilinghuis zijn.

Wij wilden deze dag perse deze 2 lots kopen terwijl er keuze was uit zo'n 25 grote lots. Dit stuwt uiteraard de prijs omdat er meer kapers op de kust waren.

Lot's voor minder dan 300€

Er zijn ook lot's weggaan voor minder dan 300€, inclusief kosten. We zagen veel particulieren deze lots kopen en deze hadden ook prachtige verhalen over hun tops & flops!

We hebben al een aantal koffers en reistassen geopend. Je komt hier uiteraard veel telefoonopladers, powerbanks, riemen, souvenirs, tandenborstels en kleding tegen. Ook komen we zeer verrassende spullen tegen zoals nieuwe klompen, dure dj apparatuur, een batch met 50 nieuwe luchtjes en cd's van Jan Smit ;-)

Wat gaan we allemaal doen met deze spullen?

We onderzoeken allerlei zaken op Onetime, aangezien we een ‘geld' website zijn, met een voorliefde voor de casino-wereld!

Zo hebben we bijvoorbeeld een pandjeshuis bezocht of onderzoek gedaan naar flitsleningen. Het kopen van koffers op een veiling is eigenlijk ook gewoon gokken. Je weet niet wat je koopt, maar misschien vind je de ‘jackpot'. En juist dit concept zorgt er voor dat het ook zo populair is!

Op Discovery Channel zijn dit soort tv programma's ook altijd een groot succes. Mensen zijn van nature nu eenmaal nieuwsgierig en de balans tussen winst en verlies is flinterdun.

We zullen de spullen via Marktplaats, pandjeshuizen en op rommelmarkten weer aan de man brengen. Uiteraard zullen we ook een aantal zaken verloten onder onze Onetime bezoekers.

Via het forum kan je alles in de gaten houden over dit onderwerp.

De grote hamvraag zal zijn, schieten we er financieel iets mee op of gaan we de bietenburg op? Het plezier dat we er nu al van hebben gehad is onbetaalbaar en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!

on air