Bank 2907728 960 720

Hoe betrouwbaar is Robeco One?

Je bent jong en kunt per maand minimaal €50,- ‘missen', je wilt bouwen aan de toekomst en wilt niet te veel gedoe. Dan ben je hier aan het juiste adres, ik ga je meer vertellen over mijn ervaringen met Robeco One beleggingen.

Om met de deur in huis te vallen. Wil je op korte termijn handelen en beleggen dan is Robeco niet de juiste keuze. Je kunt dan beter een van de CFD-brokers kiezen die Onetime heeft beoordeeld en onafhankelijk van een review heeft voorzien.

Mr Money (1) geplaatst in Over knaken door Mr.Money
op 7 mei 2022
Bank 2907728 960 720
IMG 8739
Grafieken

Wanneer begin je met beleggen?

Veel jongeren, onder de 30 jaar ben je in mijn ogen nog een jongere, denken niet direct na over hun toekomst. Want zeg eens eerlijk, hoeveel weet jij eigenlijk over jouw pensioen? Echter is het juist op deze leeftijd belangrijk om een kleine stap te maken naar je financiële toekomst. Dit kan met bijvoorbeeld Robeco One. Zelf ben ik begonnen toen ik 23 jaar was en eerlijk gezegd, ik heb er 3 jaar later nog geen moment spijt van! Als je jong start is je inleg elke maand minimaal.

Klein rekenvoorbeeld: je wilt €25.000,- hebben als je 40 jaar bent, bijvoorbeeld voor de studie van je kind, een rondreis of wellicht om dan minder te gaan werken dus een stuk hypotheek af te betalen. Als je start als je 20 jaar bent kun je dus 20 jaar sparen voor dit bedrag, je zal dan ongeveer €60,- per maand moeten inleggen om dit bedrag te halen. Gezien het historische beleggingsrendement. Als je 30 jaar bent en je wilt hetzelfde bereiken dan moet je per maand €150,- inleggen, dit komt doordat je slechts 10 jaar beleggingsrendement krijgt in plaats van 20 jaar.

IMG 8740
Portefeuillescan

Kan ik mijn geld op ieder gewenst moment opnemen?

Jazeker, bij Robeco One kun je jouw inleg en het beleggingsrendement op ieder gewenst moment opnemen. Als jij dus op je 20ste start met beleggen en je heb je op 30ste geld nodig voor de aanschaf van een woning, dan kun je dit geld daarvoor gebruiken. Als je ooit in ‘hoge noot' komt en je hebt geld nodig zal je daarover dus GEEN boete betalen.

Hoe werkt Robeco One in de praktijk?

Zelf ben ik in december 2014 gestart met Robeco One. Elke maand stort ik automatisch €100,-, dit kun je zelf aanpassen naar ieder gewenst bedrag met een minimum van €50,-. Ik heb deze automatische afschrijving exact op de datum dat mijn loon betaald wordt gezet, zo ‘mis' ik deze 100 euro eigenlijk nooit. Een aantal dagen later krijg ik een mailtje van Robeco dat alles verwerkt is en dat het belegt is.

Dit maandelijkse bedrag heb ik langzaam aangepast, ik wilde natuurlijk eerst weten hoe alles zou werken dus was begonnen met 50 euro, maar langzaamaan zie ik dat het ontzettend goed en makkelijk werkt en verhoog het bedrag elke keer een klein beetje. Je stelt dit bedrag automatisch in, dus wil je een standaard bedrag en er verder niet meer naar om kijken dan is dat geen probleem.

IMG 8737
Koers

Hoeveel verdien ik bij Robeco One?

Zoals eerder vermeld ben ik met €50,- inleg begonnen, daar kreeg ik toen een mooie bonus op dus daar verdiende ik al het eerste geld mee. Echter blijft het beleggen en zit er dus ook een risico aan vast, in onderstaande grafiek kun je zien dat ik na een jaar op meer dan €100,- verlies stond! Hou er altijd rekening mee dat dit kan gebeuren, echter op de lange termijn zal je zien dat het rendabel is. Nu zie je dat ik op €220,- beleggingsrendement sta en heb ik in 2.5 jaar tijd met deze rekening vele malen meer verdiend dan met mijn spaarrekening waar ik slechts 0,1% rente ontvang.

Hoeveel rendement verdien ik bij Robeco One?

Tja dat is afhankelijk waar en hoe je belegt. Er zijn drie mogelijkheden, defensief, neutraal of offensief. Bij een inleg in defensief is de kans op een heel hoog rendement minder als bij de andere twee, maar het risico is ook kleiner. Bij offensief is de kans op een hoog rendement hoger, maar je loopt ook een hoger risico. Ik heb 50% neutraal, 30% offensief en 20% defensieve inleg, dit stel je vooraf in. Hiermee bepaal je dus hoeveel risico de beleggers van Robeco mogen lopen met jouw geld.

Hoeveel kost Robeco One?

Robeco One krijgt een percentage van jouw inleg, deze percentages zijn als volgt:

Uw inleg Kosten Defensief
per jaar
Kosten Neutraal
per jaar
Kosten Offensief
per jaar
€ 50,- tot € 100.000,- 1,21% 1,29% 1,37%
Boven € 100.000 ,- 1,05% 1,13% 1,21%

zoals je ziet zijn de kosten goed te overzien. Zeker als je je bedenkt dat je met een defensieve inleg gemiddeld 4,4% rendement behaald en met de offensieve inleg gemiddeld 7,2% rendement en dus eigenlijk rente behaald.

Gemak, overzicht en 'stiekem' sparen

Ik ben enthousiast over dit product, je spaart ‘stiekem' geld zonder het echt door te hebben. Als je geld op je spaarrekening hebt staan zul je het elke keer als je inlogt op je internetbankieren dit zien. Bij Robeco One staat het er niet bij en bij mij merk ik wel eens dat het een ‘vergeten' spaarrekening is. Het is ontzettend makkelijk, kost bijna geen tijd en je hoeft je niet in te lezen of te weten hoe beleggen exact werkt.

Door de handige gratis app van Robeco One kun je alles makkelijk bij houden en heb je altijd grip op je geld. Mijn advies, ben je 18 jaar en kun je elke maand minimaal €50,- ‘missen' beleg via Robeco One en schrik niet als het even wat minder gaat. Denk aan de lange termijn en als je straks 40 jaar bent zal je mij dankbaar zijn!

on air