ervaringen peaks

Hoe werkt beleggen via Peaks? Met wisselgeld pennystocks kopen

Peaks is een nieuwe partij op de fintech markt. Bux is een van de bedrijven die de financiële wereld op zijn kop wil zetten. Men ziet zich als de nieuwe broker die de andere brokers moet doen vergeten. Dat dit nooit zal gebeuren voor de echte beleggers is wel duidelijk, maar voor de sociale gamers en mensen die beleggen als een spelletje willen zien is het een hele leuke app.

Rabobank begeeft zich nu richting hetzelfde vlak, maar Rabobank heeft al een hele grote klantengroep. Daarmee is deze stap makkelijker te maken. Men gaat dit doen met Peaks, en wij gaan testen hoe je kunt beleggen met Peaks. Belangrijk is ook hoe betrouwbaar is Peaks, waarbij de Rabobank als eigenaar wel betrouwbaarheid uitstraalt.

Jackpot Avatar geplaatst in Over knaken door Jackpot
op 5 mei 2022
ervaringen peaks

Beleggen met kleingeld

Er zullen straks 4 risicoprofielen komen waarbij ze allemaal een apart risico hebben. Men gaat deze profielen onderscheiden door middel van rode pepers, hoe meer pepers hoe risicovoller!

Beleggen is iets wat is weggelegd voor mensen met ‘meer' geld. Je doet dit alleen met geld dat je niet nodig hebt want korte termijn beleggen komt veelal neer op gokken. Dat is ook prima overigens, zoals ik stelde bij is Bux beleggen of gokken, maar dan moet je dat wel goed beseffen.

Peaks gaat dit nu een stap verder brengen en wil voornamelijk jongeren bekend maken met beleggen. Elke keer dat je een pin transactie doet rond de Peaks app dit af naar boven en dat 'wisselgeld' wordt dan belegd op de beurs. Waar je dan precies in gaat beleggen is nog onduidelijk, maar ik geloof er wel in dat het een succes zal worden.

Rabobank
Rabobank

Bak met wisselgeld

Persoonlijk heb ik een bak met wisselgeld, en dat stort ik dan eens in de zoveel tijd op de bank. Met de app Peaks zal dit dus automatisch worden gestort in mijn beleggings potje. Hiermee gaan jongeren dus sparen voor andere doelen, alleen niet met een spaarrekening maar met een beleggingsrekening.

Dit beleggen met wisselgeld worden RoundUps genoemd en werkt als volgt. Stel je koopt een patatje bij de snackbar en dit kost je 2,20 euro. De RoundUp van Peaks rondt dit bedrag af op 3,00 euro en dit wordt afgeschreven van je rekening. De overige 0,80 komen in je beleggingspot en worden belegd.

Beleggingsrekening Peaks betrouwbaar?

Zoals ik hierboven stelde is een van de manieren om te beleggen, door middel van wisselgeld. Maar je kunt straks ook gewoon vooraf vastgestelde bedragen beleggen, bijvoorbeeld tien euro per maand.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bux, of Plus 500, wordt er belegd in indexfondsen. Dit zijn ETF's of trackers en beleggen in bestaande beursindices op de echte beurs. Bij Bux en Plus 500 beleg je in afgeleide indices en dit noemt men CFD's (contracts for difference). Hiermee wordt je uiteindelijk uitbetaald in het verschil (difference) tussen de startwaarde en de eindwaarde van je belegging. Dit gebeurt niet zoals bij Peaks op de echte aandelenbeurs, maar meer een 'interne' beurs. Dit is overigens niet onveilig of onbetrouwbaar, maar wel goed om te weten.

e-mail van Peaks
Email van Peaks

Peaks is er voor beginnende beleggers

De keuze is voor beleggers bij Peaks vooral hoeveel risico je wilt nemen, dus in welke indexfondsen je wilt beleggen. Deze zijn nu nog niet bekend, maar zal ik later toevoegen. Het zal er op neer komen dat je kunt kiezen uit offensieve, neutrale of defensieve beleggingen. Voor veel jongeren is het vaak verstandig, vanwege de lange horizon die ze nog hebben, om te kiezen voor offensief. Dit zal betekenen dat je veel in aandelen zult beleggen.

Rabobank kennende zullen ze dit heel helder uit gaan leggen aan de gebruikers van Peaks. Je zult op een speelse wijze kennis krijgen van beleggen en op die manier een spaarpot op gaan bouwen. Door te beleggen op lange termijn behaal je dan vaak ook een hoger rendement dan je nu op je spaarrekening krijgt.

Peaks is op dit moment nog niet van start gegaan. Ik heb me wel reeds aangemeld en kreeg daarop onderstaande email terug. Erg leuk gedaan, om het persoonlijk te maken met Floor en Doris.

Is beleggen wel sexy op deze manier?

Beleggen wordt geassocieerd met grote auto's, enorme huizen en met geld kunnen strooien. Dit komt vooral omdat beleggen vaak gedaan wordt, en terecht, door mensen die voldoende geld hebben om ook de risico's op te kunnen vangen. Beleggen brengt tenslotte risico met zich mee.

Bovenstaande is ook een van de dingen waarom ik zo tegen de promotie activiteiten van Bux ben. Zij laten het echt lijken alsof het een spelletje is, maar dat is het niet. Ik begrijp ook wel dat deze reclame campagnes leuk zijn en passen bij de doelgroep. Maar uiteindelijk willen ze dat je geld gaat storten en gaat handelen of gokken.

Bij Rabobank en Peaks zal dit zeker niet zo zijn. Je bouwt gestaag een spaarpotje op en je gaat hier geen rendementen behalen van 10% of meer op jaarbasis (een uitzondering daar gelaten). Je gaat hier solide en gespreid een beleggingsportefeuille opbouwen en dat is precies de manier zoals het zou moeten zijn!

Alternatieven voor beleggen via Peaks

Handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies is enorm populair in Nederland. Daar springen dan ook de binaire optie partijen op in en de CFD aanbieders zoals Plus 500.

De Nederlandse overheid wil dit inperken omdat de risico's hoog zijn, en de rendementen natuurlijk ook. Bonus aanbiedingen voor binaire opties en CFD's zijn dan ook verboden tegenwoordig.

Wil je zelf ook beleggen, kijk eens naar de onderstaande brokers, en profiteer van de verschillende aanbiedingen!

on air