Cryptohopper Logo E1543318009310

Hoe werkt Cryptohopper, het bedrijf van Ruud Feltkamp

We leren Ruud Feltkamp 12 jaar geleden kennen als hij in Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) gaat spelen. Begin november (2018) kwam het nieuws naar buiten dat hij gaat stoppen bij de soap. Op zich niet opzienbarend. Maar wat wél bijzonder is, is de reden waarom. Hij gaat zich namelijk, samen met zijn broer, richten op hun bedrijfje in Bitcoins. En zou een eigen digitale munt uit willen gaan brengen. Nu wordt in mainstream media Bitcoin nog steeds veelvuldig gebruikt als verzamelnaam voor alle cryptocurrencies, dus ik vond het tijd om uit te vogelen wat Ruud nu echt gaat doen. En of wij daar misschien een voorbeeld aan moeten nemen.

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Crypto door OneLuckyLady
op 8 mei 2022
Cryptohopper Logo E1543318009310

Laat onze ervaring je helpen crypto beter te begrijpen

Onetime is een ervaren rot op het gebied van traden en handelen en heeft daarvoor ervaring met andere exchanges en brokers. Onze voorkeur gaat dan ook uit om te handelen via een van onderstaande brokers. Dit komt vooral omdat er bij Cryptohopper een maandelijkse fee moet worden betaald en bij onderstaande brokers is dit zonder extra kosten!

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Wie is Ruud Feltkamp?

Een deel van onze Onetime gemeenschap zal vast denken bij de naam Ruud Feltkamp: who the heck is Ruud? Een groot deel van de vrouwelijke Nederlandse bevolking maakte 12 jaar geleden kennis met hem. Hij begon toen in GTST als Noud Alberts, de zoon van Dennis en kleinzoon van Laura en Robert. Ruud is pas 16 als hij soapie wordt. Maar dit is niet zijn acteerdebuut, in 1999 kruipt hij als tienjarige jongen al in de huid van Kruimeltje.

Ruud wordt op 2 oktober 1989 geboren in Amsterdam en begon dus als jongetje al met acteren. Na enkele rollen in reclames (o.a. voor McDonalds) speelt hij de hoofdrol in Kruimeltje en later is hij dus 12 jaar te zien in GTST. Naast acteren heeft hij samen met zijn broer een productiebedrijf en treedt hij onder de naam Rudi Feral op als DJ.

Tot hij dus enkele weken geleden bekend maakt te stoppen in GTST en zich te gaan storten op cryptocurrencies. Op 15 november 2018 is de laatste aflevering met hem als Noud al te zien, al is het afscheid zo gemaakt dat hij terug zou kunnen komen. En op 26 november 2018 vertrekt Ruud naar Silicon Valley.

Deel Van Het Assortiment
Ruud is al enkele jaren verslingerd aan cryptocurrencies

Cryptohopper

Waar de Telegraaf, Story en andere media het kort en bondig houden en zeggen dat Ruud ‘iets' met de Bitcoin gaan doen, hebben andere platformen als het AD en RTLZ al meer huiswerk gedaan en weten te vermelden dat Feltkamp een eigen bedrijf heeft, samen met zijn broer, voor de (geautomatiseerde) handel in crytocurrencies. En dat klopt, zijn bedrijf heet Cryptohopper en komt voort uit een ‘verslaving' voor digitale valuta, zoals hij het zelf noemt.

De afgelopen jaren is Ruud verslingerd geraakt aan het fenomeen cryptocurrencies en vooral de daghandel leverde hem soms honderden euro's winst per dag op. En een soapie bij GTST verdient over het algemeen niet meer dan modaal, dus het is niet vreemd dat hij een andere richting kiest als het lekker gaat. Al laat  hij de optie om (weer) te gaan acteren wel open, alleen is de fulltime baan bij GTST op dit moment niet te combineren met de succesvolle start-up.

Wat had Ruud Feltkamp kunnen doen

Nu Ruud Feltkamp samen met zijn broer Cryptohopper heeft opgezet, en je hebt het geprobeerd. Wat denk je dat hij het beste had kunnen doen? Misschien blijven acteren? Of denk je dat hij goede stappen heeft gezet met het aanbieden van een geautomatiseerd handelsplatform?

Ruud Feltkamp had beter bij acteren kunnen blijven?

Cryptohopper Plans
Er zijn verschillende mogelijkheden bij Cryptohopper

Cryptohopper: geautomatiseerd handelsplatform

Het idee achter Cryptohopper is even simpel als briljant. Het bestaat namelijk in de wereld van aandelenhandel al, het geautomatiseerd handelen volgens bepaalde vooraf ingestelde ‘regels'. Maar voor het handelen in crypto's bestond dit dus nog niet, maar sinds een jaar hebben de broertjes Feltkamp een platform dat dit wél mogelijk maakt. Cryptohopper is dus een handelsbot voor crypto's.

Als lid van Cryptohopper kun je het platform koppelen aan je bestaande accounts bij crypto-exchanges. En het platform is al te koppelen aan grote namen als Coinbase, Kraken, Binance en KuCoin. Bovendien komen hier steeds meer exchanges bij. Vervolgens kun je regels instellen wanneer het platform voor jou moet gaan handelen. Dus hoeveel munten er moeten worden gekocht of verkocht, bij welke koers, bij hoeveel winst of verlies er actie ondernomen moet worden etc. Als je dit eenmaal ingeregeld hebt, gaat het platform voor jou aan de slag. Dat betekent dat jij niet meer de hele dag koersen in de gaten hoeft te houden enzo, en dus ook je kans op winst groter wordt doordat je een bepaald punt niet meer mist.

Cryptohopper bestaat nu een jaar en het platform heeft inmiddels 75.000 accounts. Vanaf €19 per maand kun je al automatisch voor je laten handelen. De meeste klanten zitten op dit moment in de UK en VS, omdat daar het meest geadverteerd wordt door de gebroeders Feltkamp. Het bedrijf wordt gerund vanuit Amsterdam en het team bestaat inmiddels al uit 9 man. Cryptohopper staat momenteel in de top 5 van de beste start-ups in Nederland.

In de toekomst gaat het mogelijk worden om met sjablonen te werken. Dan hoef je dus niet zelf regels te verzinnen, maar kun je een template ‘bietsen' van de professionals. Ook komt er binnenkort een app voor verschillende besturingssystemen.

Tips Handel Cryptocurrencies
Urenlang zat Ruud naar zijn beeldscherm te staren tijdens het daytraden

Pim en Ruud Feltkamp

Broer Pim is het technische brein achter Cryptohopper. Hij is, volgens Ruud, een briljante developer die het platform heeft opgezet. Ruud is het commerciële brein achter het bedrijf, al heeft hij zich de afgelopen maanden ook laten bijscholen in de wereld van blockchain, naast bedrijfskunde. Ze investeerden zelf €1000 in het bedrijf om het op te zetten, en het doel is om binnen nu en drie jaar 1 miljoen gebruikers te hebben.

Ruud begon zich enkele jaren geleden toe te leggen op het daytraden van cryptocurrencies. Hiervoor zat hij dagenlang naar een computerscherm te kijken en hij verdiende op goede dagen maar zo €500 hiermee. Hij was trots maar zijn omgeving verklaarde hem voor gek. Ze vonden dat hij meer naar buiten moest gaan, en zich bezig moest houden met ‘de echte wereld'.

 

In de tussentijd was Pim aan de slag gegaan om een slimmere manier te ontwikkelen voor daytraden. Hij zag het als een competitie om slimmer en beter te kunnen handelen dan zijn broer. De eerste versie van Cryptohopper bouwde hij op een Raspberry Pi. Toen dit een succes bleek en er van alle kanten vraag kwam naar een handelsbot voor crypto's, besloten de broers het avontuur samen aan te gaan en het prototype te professionaliseren. Inmiddels draait Cryptohopper niet langer op een Raspberry Pi maar in de cloud en gaat het dus goed.

Moeten we Ruud Feltkamp achterna?

Het succes van de broers is mooi om te zien. En het is te verklaren, want hoewel er langzaamaan concurrenten bijkomen, zijn zij (een van) de eersten die zo'n professioneel platform aanbieden. En zij zijn niet zozeer afhankelijk van hoe succesvol een cryptocurrency is, juist bij een lage koers is het interessant om te kopen en zullen mensen graag willen dat ze ook weer snel kunnen verkopen bij een bepaalde (hogere) koers of winst, of juist bij een verlies als de koers nog verder onderuit gaat.

Maar dat betekent niet dat iedereen nu maar massaal zijn baan op moet gaan zeggen en ‘iets' met cryptocurrencies moet gaan doen. Mocht je hét nieuwe gat in de markt vinden, go for it. Maar we zijn niet allemaal (technische) bollebozen en dat is maar goed. Dus ben jij dat niet, hou het dan lekker bij (verantwoord) handelen, al dan niet met een handelsbot als Cryptohopper!

on air