Eredivisie Jackpots 752X423

Hoera! BetCity biedt weddenschappen aan op schoten op doel en Eredivisie Jackpot

BetCity blijft ondanks de overname door Entain een op en top Nederlands bedrijf en zet daarom vol in op vernieuwing voor het nieuwe Eredivisie seizoen.

De bookmaker biedt niet alleen interessante weddenschappen rondom het aantal schoten op doel, maar biedt ook bijzondere Jackpot-weddenschappen aan. 

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 26 augustus 2022
Eredivisie Jackpots 752X423

Schoten op doel

Het aantal schoten op doel in een wedstrijd, van een team of zelfs van een speler, is niets nieuws onder de zon. Meestal worden deze weddenschappen aangeboden als specials en verschillen de mogelijkheden per wedstrijd.

BetCity heeft deze weddenschappen nu gestandaardiseerd in het aanbod. Dat betekent dat je bij elke Eredivisie kunt wedden op het aantal schoten op doel in de wedstrijd, schoten op doel van het thuisspelende team en schoten op doel van het uitspelende team. 

Onderscheid

Er wordt in deze weddenschappen een onderscheid gemaakt tussen het begrip ‘schoten op doel' en ‘aantal schoten'. Een speler die van twintig meter een keer lekker uithaalt en de bal huizenhoog over schiet, schiet wel, maar niet op doel.

Er zijn hele specifieke criteria opgesteld voor wat telt als een schot op doel. Sommige overwegingen daarbij zijn erg verwarrend want een benutte strafschop hoeft bijvoorbeeld niet te tellen als een schot op doel. 

Wat wel een schot op doel is en wat niet, wordt bepaald door Opta. Opta is een statistisch dienstverlener die veel data verzamelt van een voetbalwedstrijd, waaronder wat wel of niet telt als een schot op doel.

Een doelpunt, een doelpoging tussen de palen die gestopt wordt door de keeper en een doelpoging tussen de palen die geblokt wordt door een verdediger tellen volgens Opta als een schot op doel, al is die laatste definitie iets ingewikkelder dan dat we het nu opschrijven. Lees voor meer informatie over wat een schot op doel is en wat niet dit artikel maar eens.

Under/over

De weddenschappen met betrekking tot schoten op doel en totaal aantal schoten worden aangeboden in een Under/over weddenschap.

Bij totaal aantal schoten op doel worden de schoten van beide teams bij elkaar opgeteld. De bookmaker geeft voor deze weddenschap een verwachte waarde en het is aan jou om correct te voorspellen of het daadwerkelijke aantal schoten in de wedstrijd hoger of lager dan die waarde gaat zijn. 

Wanneer je in wilt zetten op het aantal schoten op doel van ofwel het thuisteam ofwel het uitspelende team, dan maakt de bookmaker gebruik van dezelfde waarde, maar worden de schoten verdeeld tussen beide team al naar gelang de (statistische) krachtsverhouding tussen beide teams. 

Laten we dat even uitleggen aan de hand van een voorbeeld:
Voor de wedstrijd Excelsior – Vitesse biedt BetCity een weddenschap aan op het totaal aantal schoten op doel in deze wedstrijd. BetCity geeft de waarde 8.5. Deze waarde geldt dus voor schoten van beide teams. Het is nu aan jou om in te zetten op meer of minder dan 8.5 schoten. 

Wil je nu alleen inzetten op het aantal schoten van Excelsior of Vitesse dan zie je dat factor 8.5 is opgedeeld. De waarde voor Excelsior is gesteld op Under/Over 3.5 en de waarde voor Vitesse is gesteld op Under/Over 4.5.

Totaal aantal schoten

Voor de weddenschap Totaal aantal schoten werkt het principe hetzelfde. Ook hier heb je de keuze om in te zetten op de wedstrijd, de thuisploeg of de gasten. 

Screenshot 2022 08 11 17.51.59 1024X460
Bij BetCity kun je een jackpot winnen als je de juiste gebeurtenis selecteert.

Eredivisie Jackpots

Ook nieuw bij BetCity is de Eredivisie Jackpot. De bookmaker geeft hier een aantal mogelijke gebeurtenissen in de aankomende speelronde van de Eredivsie plaats kunnen vinden.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • In minimaal één van de wedstrijden wordt gescoord in de eerste minuut,
  • er wordt minimaal één hattrick gescoord,
  • of vijf teams winnen zonder tegendoelpunt.

Al deze stellingen hebben odds. Als je denkt dat een van de gestelde gebeurtenissen daadwerkelijk kan gebeuren, dan kun je inzetten op deze stelling. De odds voor deze stellingen variëren tussen de 2.00 en 17.00.

Hoe hoger de odds, hoe onwaarschijnlijker de prestatie die geleverd moet worden. Het is en blijft echter de Eredivisie en daarin is vrijwel alles mogelijk. 

on air