kleine bedragen crypto

Kleine bedragen inleggen in crypto, wat leverde het mij op?

Iedereen zoekt naar mogelijkheden om een beetje extra te verdienen, en ik ben daarop geen uitzondering. Naast mijn reguliere werkzaamheden bij Onetime, zie ik het als een sport om te besparen waar mogelijk en om nieuwe kansen te benutten om mijn inkomen te vergroten. En waar ligt dan een van mijn grootste interesses? Juist, in cryptovaluta. Ik lees er graag over, schrijf erover, en het allerbelangrijkste: ik pas mijn opgedane kennis toe in de praktijk.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto , Over knaken door Frank Kruit
op 16 oktober 2023
laatste update: 16 oktober 2023
kleine bedragen crypto

Mijn ervaring met piekmomenten

Eerder schreef ik al over mijn zelfontwikkelde strategie om piekmomenten in koersen te detecteren en daarop in te spelen. Maar zoals velen van jullie wellicht weten, was november 2021 het hoogtepunt voor de cryptomarkt.

Daarna ging het bergafwaarts, vooral met cryptomunten met een kleinere marktkapitalisatie. Maar elke markt, of dat nu de cryptomarkt is of de AEX, kent zijn cycli, en na de daling kijken we nu reikhalzend uit naar de verwachte bullmarkt in 2024 en 2025.

Crypto bezit
Portfolio aandelen/crypto

Actie tijdens de bearmarkt

In een neerwaartse markt zou je kunnen denken dat niets doen de beste strategie is. Maar ik ben iemand die graag in actie komt. Eind december 2021 verkocht ik al mijn crypto, tevreden met de winst die ik had behaald.

Enkele maanden later bedacht ik dat het tijd was om weer in te stappen. Ik heb toen een selectie gemaakt van cryptovaluta die ik interessant vond en ben daar maandelijks geld in gaan steken. Dit heb ik tot het einde van 2022 gedaan. 

Veiligheid eerst

Begin 2023 besloot ik mijn cryptocurrency veilig te stellen. Mede door alle onrust rondom sommige crypto platforms haalde ik mijn munten van de beurzen en zette ze op een offline wallet. Deze offline wallet ligt veilig in een kluis.

Dit portfolio op de Ledger bestaat uit 8 verschillende munten, waaronder LYXe (LUKSO), AZero (Aleph Zero) en nog wat andere kleinere munten met veelal een marketcap onder de 4 miljoen euro.

Deze cryptocurrency laat ik lekker met rust. Ik kan de emotie makkelijker in bedwang houden op het moment dat ze pieken, dit met de reden dat ik veel handelingen moet verrichten om ze te kunnen verhandelen.

Hoewel ik een stevige portefeuille aan cryptocurrency heb, heb ik toch besloten om deze verder uit te breiden. De aanpak is ongeveer hetzelfde. In 2022 investeerde ik op maandelijkse basis, maar vanaf 1 januari 2023 besloot ik dagelijks cryptocurrency te kopen.

mandje crypto
Mandje met crypto

Besparen en investeren

Vanaf januari 2023 besloot ik om kleine dagelijkse besparingen te doen. Of het nu ging om korter douchen, goedkoper tanken in Duitsland, of het drogen van de was in de buitenlucht in plaats van in de droger.

Al deze besparingen gingen rechtstreeks naar mijn nieuwe crypto pot. Hierdoor kon ik elke dag, met het geld dat ik bespaarde, crypto kopen.

komende bullmarkt
Bullmarkt

Mijn huidige portfolio

Tot op heden heb ik in 6 verschillende munten geïnvesteerd, altijd kiezend voor de munt die in de voorafgaande 24 uur het minst had gepresteerd. Dit voelde voor mij als de juiste strategie. 

Cryptovaluta Huidige bezit in euro's Alltime high prijs van cryptomunt Potentiële waarde bij alltime high prijs
Gala (GALA) €546 €0.78 €34305
Quant (QNT) €308 €404 €1531
Axie Infinity (AXS) €233 €155 €9101
Ocean Protocol (OCEAN) €221 €1.83 €1528
Hedera (HBAR) €210 €0.58 €2555
The Graph (GRT) €215 €2.71 €7644

Als we naar de geschiedenis kijken en hopen dat deze zich herhaalt, zou mijn huidige investering van slechts €8,4 per dag kunnen groeien naar een indrukwekkende €56.000 in de komende bullmarkt. Dat is het potentieel van crypto!

Ik sta nog in de min

De cryptomarkt is volatiel, en ja, op dit moment sta ik op een verlies van 27% op de totale investering van €2386. Maar ik blijf optimistisch en kijk uit naar de toekomst. Met de verwachte bullmarkt op komst en de vorige alltime highs van mijn munten in gedachten, is de sky the limit.

Het enige wat ik nu nog moet doen, is een plan bedenken om op het juiste moment te verkopen. Het avontuur gaat door!

Ook met kleine bedragen investeren in crypto?

Investeer dagelijks, wekelijks of maandelijks in crypto via één van deze crypto brokers/exchanges!

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air