Aircraft 2160450 1280

KLM - rechtstreeks van Amsterdam naar Las Vegas

We hebben wel wat ervaringen om naar Las Vegas te vliegen maar niet met KLM. 30 keer in totaal zijn we naar deze epische gokstad gevlogen. Meestal met United Airlines met een tussenstop in Amerika zoals in Houston of Detroit.

Ook met British Airways en dan een lange tussenstop in Londen was vaak een goede optie. Een van de beste vliegervaringen was met Swiss Air vanuit Amsterdam naar Zürich en dan rechtstreeks door naar Las Vegas. In de vorige eeuw betaalden we al gauw 1000 gulden voor een ticket naar de magische stad Las Vegas.

En alsof de tijd heeft stil gestaan betalen we 20 jaar later nog precies hetzelfde bedrag en boeken we onze vluchten zo rond de €450 voor een retour (met één tussenstop). Maar KLM doet het vanaf 2020 anders!

Armijn geplaatst in Landbased casino , Over knaken door Armijn Meijer
op 27 januari 2023
Aircraft 2160450 1280
Mccarran Edited
McCarran International Airport (Las Vegas)

KLM vliegt rechtstreeks naar Las Vegas

KLM vliegt vanaf 6 juni 2019 rechtstreeks tussen Amsterdam – Schiphol en Las Vegas. De vluchten zijn met een Boeing 787-9 en biedt plek voor in totaal 294 passagiers. Het vluchtschema van de KLM naar Las Vegas ziet er als volgt uit:

  • KL0635 vertrekt van Amsterdam om 12:35 uur en arriveert om 14:10 (lokale tijd) in Las Vegas, McCarran International Airport.
  • KL0635 vertrekt van Las Vegas om 15:59uur (lokale tijd) en arriveert de volgende dag om 10:50 uur in Amsterdam – Schiphol

Kosten om naar Las Vegas te vliegen met KLM

Wij hebben voor onze eerste vlucht met KLM naar Las Vegas maar €470 per persoon betaald (actieprijs) en daar zaten ook nog eens 2+2 hotel overnachtingen in het Golden Gate hotel (Down Town) bij.

Als ik nu zou boeken kan ik al een rechtstreekse vlucht boeken vanaf €554 (in de actie met Blue Fly Days). Als je nog een koffer mee wilt nemen betaal je hiervoor extra €100. Uiteraard kan je ook vliegen met alleen handbagage (12kg) en dan hoef je niks bij te betalen.

Op dit moment vliegt KLM 3 x per week rechtstreeks naar Las Vegas (di/do/zo). Op andere data vliegen ze niet rechtstreeks en is er een tussenstop in Atlanta met hun vliegpartner Delta!

Juist het rechtstreeks vliegen maakt de prijs zo interessant want anders kun je beter met een andere maatschappij vliegen en kun je zelfs tickets voor net onder de €400 vinden om in Vegas te komen maar altijd met minimaal 1 tussenstop.

Bestemming Las Vegas
Bestemming Las Vegas

Voordelen om rechtstreeks vanuit Amsterdam te vliegen

De vliegtijden zijn perfect! Je kan met een actie NS treinkaartje voor €10 al op Schiphol komen. Je vliegt pas om 12:35 uur en er is dus tijd genoeg om op Schiphol te komen vanuit het hele land. Andere vluchten gaan veel vroeger en dan moet je vaak slapen in de buurt van de luchthaven en dat zijn natuurlijk extra kosten.

Je komt al aan in Las Vegas rond 2 uur in de middag (Nederlandse tijd is dan 23:00 uur) en hebt de hele dag nog om van Vegas te genieten.

Terug vlieg je pas om 16:00 uur en dan kan je nog een goede laatste nacht maken in Las Vegas voordat je terug vliegt. Je kan je hotel altijd om een gratis late checkout vragen tot 13:00 uur. Je bent weer in Amsterdam rond 11:00 uur zodat je niet in de spits naar huis hoeft te gaan.

Even volhouden en niet gaan slapen maar lekker om 9 uur je bed in zodat je zo weinig mogelijk last heb van je eventuele ‘jetlag'.

De KLM entertainment is erg uitgebreid. De allerlaatste films en series kan je kijken. Leuke spelletjes spelen of naar heerlijke muziek luisteren. Wat echt super is dat je gratis kan WhatsAppen (internet) in het vliegtuig. Tegen extra betaling kan je zelfs surfen op het internet en bijvoorbeeld je werk doen.

Koffers Incheck
Koffers inchecken bij KLM gaat tegenwoordig vol automatisch

Service bij KLM

De service in het KLM vliegtuig is erg goed. Ze spreken er gewoon Nederlands en je kan er echte gratis Coca Cola krijgen. Je komt niks te kort als reiziger en de maaltijden zijn gewoon inclusief in de prijs die je hebt betaald voor het ticket.

Tijdens de vlucht kan je achterin het vliegtuig altijd een drankje en/of wat kleins te eten pakken. Met het slim boeken van je stoelen kan je soms ook nog wat extra ruimte creëren tijdens de vlucht.

De heenvlucht is ruim 10 uur vliegen maar een stuk korter dan met een tussenstop. Terug vlieg je in minder dan 10 uur terug naar Amsterdam en is dus niet meer dan een lange werkdag. 

Vliegen in de Boeing 787 Dreamliner heeft nog een hele grote positieve verrassing voor de mensen die ermee vliegen. Het is een ‘jetlag' killer! De condities in dit type vliegtuig zijn een stuk beter dan andere toestellen.

Met een hogere druk maakt het condities in het vliegtuig bijna hetzelfde als aan de grond. Een hogere vochtigheidsgraad is beter voor je oren, neus en je keel. Je wordt er minder moe van en reizigers hebben minder last van reis verkoudheid.

De luchtfilters zijn ook van een hele andere klasse en dat merk je als je schone echte lucht in ademt. Wij hadden bij terugkomst geen last van een ‘jetlag' en dat maakt de complete reis nog fijner.

Trein Schema
Met de trein naar Schiphol

Onze conclusie over de KLM vluchten naar Las Vegas

We waren compleet verrast door de directe vlucht van KLM naar Las Vegas. We hebben vele Vegas gangers gesproken die ook al ervaringen hebben opgedaan met deze vluchten. De mensen die we spreken zijn allemaal unaniem in hun oordeel. Een geniale zet van de KLM en voor de Vegas liefhebber.

Het heeft zo verschrikkelijk veel voordelen als is het maar dat je niet vertraagd aankomt in Las Vegas. Met een of meerdere tussenstops gaat er nog wel een keer wat mis. Van een gemiste koffer of een nacht zonder vergoeding verblijven op een luchthaven omdat het te slecht weer is.

Met deze KLM vlucht is de kans veel kleiner dat dit gebeurt en gebeurt er toch iets dan heb je recht op een ruime compensatie (die je niet krijgt bij een Amerikaanse maatschappij).

De aankomst op de internationale luchthaven in Las Vegas is ook een genot. Geen moeilijke vragen maar gewoon sneller doorlopen dan andere USA luchthavens. Ze weten dat je hier voor vakantie komt en snappen echt wel dat je maximaal wilt genieten van de dynamische stad Las Vegas.

Lege Stoel KLM
Niet naast elkaar een stoel boeken en je kan zomaar een extra stoel hebben als de vlucht niet helemaal vol is
Amsterdam Scherm
De Boeing 787 gaat als een raket terug naar Schiphol
Douane Drukte
Drukte bij de douane
Onetime In Vegas
Over een tijdje met ons eigen Onetime vliegtuig naar Vegas toe :-)
Entertainment KLM
KLM Entertainment

Kosten en tijd besparen

Er staan ook terminals waarbij je met je paspoort en goedgekeurde ESTA sneller door de douane kan. Let wel op dat je dit kan doen als je eerder naar de USA gereisd hebt met hetzelfde paspoort!

Zo kan het al zijn dat je om 15:00 uur al je hotel kamer inloopt om even snel te douchen om dan lekker te gaan struinen over de Strip en het nachtleven in kan gaan. Om te beseffen dat je 12 uur geleden nog stond te wachten op Schiphol.

Je betaalt normaal gesproken zo'n €250 meer voor een rechtstreekse KLM retourvlucht maar je bespaart ook extra kosten en je zit langer in Las Vegas. Het is ons het extra geld meer dan waard om deze vlucht te nemen.

Als we dan op kosten zouden moeten besparen is dat meer op het hotel dan op de deze vlucht. KLM heeft ook pakketreizen en dat scheelt ook zo maar eens een paar tientjes extra per persoon.

Fris aankomen en fris thuiskomen maakt het voor ons helder dat we nooit meer iets anders zouden willen. We zijn verslaafd aan Las Vegas en aan rechtstreeks vliegen met KLM naar deze topbestemming!

Veelgestelde vragen over vliegen naar Las Vegas

Hoe lang is het rechtstreeks vliegen naar Las Vegas?

Je bent in 11 uur over en terug naar Amsterdam zelfs in 10 uur vliegen.

Wat kost een retour ticket naar Las Vegas?

Je kan al goedkoop vliegen rond de €400,00 voor een retour ticket. Met KLM is het wel een stuk duurder en kan al vanaf €650,00. Echter is dit ook meer dan waard!

Moet je een visa hebben voor Las Vegas?

Ja, iedereen die Amerika in wilt moet van te voren een digitale Visa hebben! Dit heet het ESTA formulier en kan je bij de officiële website aanvragen en kost je $14,00 (€12,00) per persoon.

on air