Koffers Openen 1 1024X1024

Kofferveilingen: wie heeft ze écht op de kaart gezet?

Eens in de zoveel tijd popt er weer een bericht ergens op over de kofferveilingen van Schiphol, de laatste jaren vaak nadat er een ‘kofferchaos’ ontstond op Schiphol. Zo ook nu, het Algemeen Dagblad pakt weer uit: “Op deze veiling te koop: honderden koffers die door reizigers op Schiphol zijn achtergelaten”. Een interessant artikel, maar met een stuk erin dat een rectificatie vraagt!

Mr Money (1) geplaatst in Over knaken door Mr.Money
op 26 april 2023
laatste update: 26 april 2023
Koffers Openen 1 1024X1024

Enzo Knol? Onetime!

De kofferveiling bestaat al meer dan 10 jaar geven ze aan, waarna ze de bekendheid van de veiling aan Enzo Knol toeschrijven. Daar zouden ze toch e.e.a. mogen rectificeren! Want als je zoekt op de kofferveilingen op YouTube en Facebook, dan zie je dat Enzo Knol daar vier jaar geleden voor het eerst mee is begonnen.

Terwijl deze video is opgenomen op 26 juni 2017, dus bijna anderhalf jaar voordat Enzo dit idee van ons overnam (we wachten nog steeds op een klein bedankje Enzo). Dan kun je het daarna nog hebben over of wij het bekend hebben gemaakt, of dat wij slechts een heel select groepje hebben aangesproken en dat Enzo het daadwerkelijk bekend heeft gemaakt, maar deze video heeft bijna een half miljoen views! Ja u leest het goed een half miljoen kijkers, de gemiddelde SBS6 show op vrijdagavond zou daar zeer content mee zijn!

Het begon ooit als een grap, we hadden op de televisie gezien dat dit in Amerika werd gedaan en wij gingen op zoek naar een veiling in Nederland. Die was snel gevonden, als onbekenden in deze wereld stapten wij de veilingvloer op en konden lot voor lot kopen. Het gaf een gigantische rush, adrenaline en spanning. Daarna moest alles in onze auto’s, waar we onszelf nog wel in vergisten, want het paste maar net!

Lot Met Koffers
Koffers gekocht op Schiphol

Onetime goes international

Na dit gigantische succes van Onetime hebben we uiteraard nog meer video’s gemaakt, die allemaal op ons YouTube-kanaal te zien zijn, waar ook tienduizenden views op zijn gekomen. Je kunt wel stellen dat deze succesformule, die Onetime eerlijk heeft afgekeken van de Amerikaanse succesformule ‘Baggage battles’, door Onetime is geïntroduceerd in het Nederlandse Youtube landschap!

Wij hebben daarna nog lang gezocht naar een internationale versie hiervan. Wij zouden graag in Duitsland, Belgie of Engeland wat koffers kopen. Helaas is het zeer moeilijk om daar de juiste veilingen te vinden die de koffers verkopen. In Duitsland weten we dat er in Duisburg wel eens koffers verkocht worden, maar dit is eens per half jaar en zeer onduidelijk aangegeven waar en wanneer dat dan exact is, jammer genoeg.

Deel jouw ideeën met ons!

Als Onetime zijn wij natuurlijk altijd opzoek naar mooie ‘formats’, die wellicht overgenomen zijn van de Amerikaanse televisie, of zelf zijn verzonnen. Zo zijn wij ooit gaan magneetvissen, maken we bespaarvideo’s en maken we natuurlijk veel casinocontent, maar we willen ook nog graag gaan goud zoeken, garageboxen in Amerika opkopen of bijvoorbeeld de kermisgrijpers verslaan.

Heb jij nog goede ideeën over video’s die wij kunnen maken laat dit dan achter op ons forum. Als het kan dan gaan wij daar zeker mee aan de slag en proberen wij er een mooie video of artikel van te maken!

on air