Krassen et gagnez een boel!

Krasloten in Londen

We zijn in Engeland, Londen om precies te zijn. We zijn hier voor de ICE gaming beurs, maar we zijn natuurlijk ook altijd op zoek naar mooie weddenschappen en kansen om iets te winnen.

Als we in een winkel lopen zien we krasloten. Dit zijn normaal gesproken geen goede investeringen en in het vliegtuig van RyanAir hebben we de krasloten aan onze neus voorbij laten gaan.

Maar we gaan nu toch proberen om een prijsje te winnen. We kopen 3 loten van 1 pond en 4 van 2 pond.

Mr Money (1) geplaatst in Over knaken door Mr.Money
op 24 mei 2022
Krassen et gagnez een boel!
IMG 0751 1024X768 (1)
Engels kraslot

Fingers crossed

De eerste kraskaart is ‘Fingers crossed', een naam die ik zojuist zelf heb bedacht, omdat er geen duidelijke naam bij staat. Wat er wel duidelijk bij staat is dat hier 100.000 pond mee kan worden gewonnen, 100.000x je inleg.

De mogelijke prijzen variëren tussen 100.000 pond en 1 pond. De kans op een prijs is ongeveer 1 op 4.58. De kans op 100.000 pond is denk ik net zo groot als de kans dat ik een olympische medaille win op het onderdeel 100 meter sprint, of de kans dat een rijke Amerikaan die niets van politiek snapt president van Amerika kan worden. Niet zo groot dus! Wij winnen uiteindelijk dan ook 0 pond.

IMG 0752
Lucky Bug kraslot

Lucky Bug

De Lucky Bug is een prachtige kraskaart met de mogelijkheid om 5.000 pond te winnen, 5000x je inzet. Het heeft een dubbel spel, je zoekt 3 dezelfde symbolen voor een prijs, of je krijgt een klavertje vier en dan win je 5 pond.

De winkansen voor deze kaart zijn een stukje groter als de vorige kaart, namelijk 1 op 3.97. Echter is de hoofdprijs ook een stuk lager, met ‘slechts' 5.000 pond. Wij winnen helaas wederom helemaal niets.

Lees ook: krasloten verstandig?

IMG 0746
Hot money kraslot van game store

Hot Money

De laatste ‘scratchcard' van 1 pond is Hot Money. De naam zegt het al, tijdens het krassen zoek je geld dat in brand staat. Dat je dat logo moet zoeken zegt eigenlijk al genoeg over deze kaart. Je kunt inderdaad je geld net zo goed in de fik zetten.

De hoofdprijs is 10.000 pond, maar de winkansen zijn nog slechter als Fingers Crossed. De odds voor deze kaart zijn 1 op 4.67. Het voordeel is wel dat je slechts 1 goed symbool hoeft te hebben. Daarnaast kun je met deze kaart dus 5 prijzen winnen, aangezien er 5 symbolen op een kaart staan.

Of je in theorie dus 5x 10.000 pond op 1 kaart kan winnen ben ik nog niet over uit. Echter winnen wij exact 0 pond.

IMG 0750
Jewel Multiplier kraslot

Jewel Multiplier

De eerste kraskaart van 2 pond is de Jewel Multiplier. Met de top prize van 100.000 pond biedt deze kaart een even hoge ‘jackpot' als de kaart van 1 pond. Echter zijn de odds ietsjes beter, 1 op 4.29.

Met deze kaart kun je 9 verschillende prijzen winnen, allemaal variërend tussen 100.000 pond en 2 pond. Gelukkig hebben we het geld niet nodig om eten te halen, anders was het een karig broodje geworden. We winnen wederom niets. 

IMG 0749
Cool Fortune kraslot van game store

Cool fortune doubler

We zien een prachtige witte Siberische tijger op deze kraskaart staan, maar wat deze met de kaart te maken heeft weet ik niet. Dat de winkansen op deze kaart 1 op 4.40 zijn weet ik wel. De bedoeling is om 2 dezelfde symbolen in een rij te hebben, staat er double bij dan krijg je de prijs dubbel. Na het krassen snapte ik de witte Siberische tijger, de prijs laat mij namelijk koud, 0 pond. 

IMG 0748
Triple lucky 7s kraslot

Triple lucky 7's

Triple 7's is natuurlijk altijd goed, in Nederland is 7 namelijk het meest gekozen ‘geluksnummer'. Wereldwijd zal dat vast anders zijn aangezien de chinezen 8 als geluksgetal zien.

Deze kaart moet dus voor een beetje geluk gaan zorgen, met drie zevens op een rij win je een prijs en je hebt 8 kansen.

Helaas winnen we hier niets, maar we hadden de mogelijkheid om 70.000 pond te winnen 35.000x onze inleg! De kans op een prijs is bij deze kaart 1 op 4.20.

IMG 0747
Pay out kraslot

Pay out

It's all in the name, PAY OUT! Dat is ook exact wat we willen, we hebben nu al 6 kaarten gehad met een gemiddelde pay out van 1 op 4, maar nog niets gewonnen.

Deze laatste kraskaart is onze hoop in bange dagen.

Met een prijs van 100.000 pond als ultiem doel starten we het krassen en zien we dat onze winnende nummers 20 en 21 zijn. Mochten we deze terug vinden op de kaarten dan winnen we een prijs. Hiervoor speelden we triple 7's, en nu is 21 ons winnende nummer, dit kan uiteraard geen toeval zijn!

Helaas winnen we niets en met odds van 1 op 4.24 is dat ook niet heel gek.

Conclusie

Al met al kunnen we stellen dat dit een bijzonder slechte investering was en dat we 11 pond hebben weggegooid, echter zijn deze odds nog steeds een stuk beter als de odds van de RyanAir kraskaarten.

Wat wel bijzonder is aan deze kraskaarten in Londen is dat ze verkocht mogen worden vanaf 16 jaar, in Nederland is dit 18 jaar.

on air