Porsche 911 Cabrio 1024X694

Leven zonder angst: Mijn midlife avontuur

In 1980 zong Doe Maar over trillende benen op 32-jarige leeftijd, en nu, ruim 40 jaar later, bevind ik mijzelf midden in mijn tweede midlife-avontuur. De eerste keer, rond mijn veertigste, voelde niet als een crisis, eerder als een versnelde realisatie van mijn dromen. Toen kocht ik mijn jeugddroom, een Porsche Cabrio 911, en doorkruiste Europa op weg naar de meest fascinerende pokertoernooien, zoals die in San Remo en Deauville.

Het was een intense tijd waarin ik niet alleen mijn bucketlist kon afvinken, maar ook een stuk grond in Spanje kocht, onder een sinaasappelboom dromend van een vredige oude dag.

Armijn geplaatst in Over knaken door Armijn Meijer
op 1 februari 2024
Porsche 911 Cabrio 1024X694

Herfst van reflectie

Nu, ruim 12 jaar later, overvalt mij opnieuw de drang om te leven, te ervaren en intens te genieten. De herfst van mijn (werk)leven is aangebroken, en het biedt me een kans om terug te kijken en te overdenken. Wat wil ik nog doen? Welke stempel wil ik drukken? Met deze vragen in gedachten heb ik besloten om zonder angst voor de toekomst te leven en nieuwe, bijzondere herinneringen te creëren met inspirerende mensen om me heen.

Olympische Spelen Parijs

Privérevolutie

Privé neem ik een aantal veranderingen aan, zoals meer reizen en het verkennen van activiteiten die buiten mijn comfortzone liggen. Een paar maanden geleden nam ik deze beslissing en kocht ik kaartjes voor een concert in het Concertgebouw, waar ik nog nooit eerder was geweest. Ik plan ook een bezoek aan mijn oude liefde Sandra, die schijnbaar nog steeds optreedt in Praag, bekend van het nummer "Maria Magdalena".

Bovendien heb ik definitief kaartjes gekocht voor de atletiekfinales tijdens de Olympische Spelen in Parijs, in het indrukwekkende Stade de France. En voor de allereerste keer zal ik deelnemen aan de nieuwjaarsduik, een frisse start van het nieuwe jaar.

Leven in volle glorie

Deze ervaringen wil ik delen met mensen van wie ik houd of die mij een goed gevoel geven. Geen standaard reacties meer op vragen over hoe het gaat, maar een bewuste keuze om te leven, te genieten en te delen. Mijn benadering zal meer reactief zijn, en ik ben klaar met oppervlakkige gesprekken. Mijn zakelijke leven zal ook een boost krijgen, met de intentie om harder te vlammen dan ooit tevoren. Dit is mijn midlife-avontuur, zonder de crisis, en ik omarm het leven vol overgave.

on air