Lottovate

Wie is Lottovate en wat kunnen we verwachten?

Vorig jaar heeft de kansspelautoriteit (ksa) de vergunning voor het toetreden van de Lottovate onterecht afgewezen. Zo oordeelde de rechtbank onlangs.

Dit besluit heeft er voor gezorgd dat Lottovate een nieuwe worp naar een vergunning mag doen. Ze dienen hiervoor alle benodigde documenten aan te leveren bij de ksa voor 16 augustus as. Deze zal op zijn beurt een uitspraak doen over een mogelijke vergunning.

Mocht het zo zijn dat men de Nederlandse markt zal gaan betreden, dan zullen de inkomsten omhoog gaan voor de verschillende goede doelen organisaties die even daarvoor aan de bel trokken. Ze waren bang voor teruglopende inkomsten, na het besluit van de kansspelautoriteit.

Transpareng BG TG geplaatst in Over knaken door Frank Kruit
op 5 februari 2023
Lottovate

Wie is Lottovate?

Lottovate is over heel de wereld te vinden en is onderdeel van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde ZEAL. Lottovate zal een concurrent worden van de Staatsloterij, de Postcodeloterij, etc.

ZEAL kent zijn oorsprong in Hamburg, wat al sinds 1999 actief is en voor grote omzetten zorgden voor de verschillende goede doelen. Onder de naam Tipp24 opereren ze tot op de dag van vandaag. Het op de beurs genoteerde bedrijf heeft sinds een aantal jaren zijn hoofdkantoor in London en vestigde ze zich tevens in Amsterdam.

Lottovate geeft advies aan bestaande loterijen en werkt uitsluitend via business to business als business to government. Zo zijn nu ook bezig om in Noorwegen een loterij van de grond te krijgen, samen met Unicef en hebben ze zich dik bewezen met de Once loterij in Spanje.

Powerballloterij
Powerball loterij

Voorbeeld van een loterij van Lottovate: de once loterij

De Once loterij in Spanje is een loterij waarbij men een financiële bijdrage levert aan blinden en slechtzienden. Deze loterij die door Lottovate is bedacht, is voor de Spanjaarden die financieel onafhankelijk zijn min of meer een plicht.

We kennen bijvoorbeeld de Powerball Loterij nog van een tijd geleden!

Het mooie van deze loterij is, dat het werk verschaft aan een heleboel geregistreerde gehandicapte mensen, welke de loten verkopen in de groene kiosken in Spanje.

Wat mogen we verwachten van Lottovate?

De missie van ZEAL is om een betere wereld te creëren met loterijen. Ze streven naar een aanbod van loterijspelen die innovatief en uitdagend zijn.

Lottovate zal voor de Nederlandse markt een heel nieuw concept lanceren, wat uitsluitend via het internet zal gaan opereren. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Lottovate via een app een nieuwe loterij zal lanceren, waarbij ze geen gebruik maken van direct mailing.

De naam van de te lanceren loterij is nog onbekend, evenals het aanbod, wat men zal gaan aanbieden. Het is nu nog even afwachten op een uitspraak van de ksa.

Update 24 april 2017: De Lottovate mag aan de slag en zal in het derde kwartaal van 2017 de eerste mobiele sociale loterij lanceren. Wij van Onetime zijn nieuwsgierig naar het nieuwe concept!

on air