John Mcafee

Manipuleert John Mcafee de cryptocurrency markt

John McAfee, zijn achternaam zal elke computer gebruiker wel iets zeggen, is de oprichter van de virusscanner McAfee! Maar tegenwoordig is hij volledig gericht op de cryptocurrencies.


Hij is een pionier in deze wereld en wordt gezien als een super ‘influential'.
Als hij iets zegt over de cryptomarkt, of over een bepaalde coin, dan kan je er zeker van zijn dat de hele wereld zal volgen.

Jackpot Avatar geplaatst in Crypto door Jackpot
op 3 februari 2023
John Mcafee

Wat is de achtergrond van John McAfee?

John heeft een achtergrond bij onder andere NASA en Lockheed (o.a. vliegtuigen en wapens). Ten tijde van zijn werkzaamheden daar werd zijn computer getroffen door een virus. Dat was ook het moment dat het idee voor een virusscanner in zijn hoofd kwam.

In 1987 begon hij dan ook McAfee, en met succes! Het bedrijf is nog steeds actief maar John is al sinds 1994 vertrokken, ondanks dat het zijn naam nog steeds draagt. Helaas is er enige sprake van rancune en laat John zich regelmatig negatief uit over zijn oude bedrijf.

Twitter John Mcafee
Twitter John McAfee

Helemaal wild van de Bitcoin

John is helemaal wild van de bitcoin en is hierdoor ook ongelooflijk rijk geworden! Wel op papier, want hij zal ze niet verkopen. Het precieze aantal dat John McAfee heeft aan bitcoins is onbekend, maar zijn uitspraken over de bitcoin zijn wereldberoemd!

Hij zal dus zijn cryptocurrencies niet verkopen voordat zijn koersdoel is behaald. Velen zullen, alleen al om dit mee te maken, hopen dat de bitcoin zijn koersdoel van maar liefst 1 miljoen niet gehaald zal worden. De huidige koers is overigens $15.000 (december 2017) en dat is al een stijging van bijna 2.000% dit jaar.

Promotie van altcoins

De meeste recente zaken waar John McAfee zich mee bezig houdt, net als Donald Trump, Twitter!
John is zeer actief op social media, waarbij hij op Twitter op dit moment meer dan 460.000 volgers heeft.

Een van de redenen van dit hoge aantal is omdat hij elke dag een ‘kleinere' cryptomunt in het zonnetje zet –> ‘Coin of the day‘!

Dit gebeurt elke dag om 15.00 uur, Nederlandse tijd. Een minuut later zul je dan zien dat de koers al is verdubbeld. Alle handelaren in cryptocurrencies springen op deze coin of the day en op die manier stijgt de koers binnen no time tientallen tot wel honderden procenten.

Enkele coins die de laatste dagen door John McAfee zijn gepromoot:

  • Verge (XVG) op 13 december is het meest extreme voorbeeld. Ten tijde van promotie was de koers $0,01. Twee weken later bereikt de koers een hoogtepunt van $0,28! MAAR LIEFST 28 KEER OVER DE KOP!
  • Electroneum (ETN) op 21 december
  • Burst (BURST) op 22 december stijgt van 0,028 naar maar liefst 0,09!
  • Digibyte (DGB) op 23 december, een stijging van 0,055 naar 0,09 en nu weer terug bij af.
  • Reddcoin (RDD) op 24 december, stijgt van 0,0093 naar 0,022, maar zakt een dag later weer naar 0,012.
  • Humaniq (HMQ) op 25 december, stijgt van $0,48 naar meer dan $1,00, om daarna weer terug te zakken naar $0,50.
Reddcoin
Reddcoin

Wie verdient er geld aan de pump en dump acties?

Het lijkt alsof je rijk kunt worden door de tips van John McAfee te volgen, maar is dit wel zo? De grootste stijging lijkt zich elke keer voor te doen in de eerste minuut nadat de ‘coin of the day' tip is gegeven. Maar dit zijn maar een beperkt aantal mensen die hier kunnen handelen want het gaat zo enorm snel!

Je zou geluk kunnen hebben dat je de munt die McAfee promoot al in je portefeuille hebt, en dan kan je profiteren door de munt na de promotie te verkopen. Maar om tijdens de ‘promo' te kopen en dan hopen dat hij nogmaals verdubbeld is voor weinig weggelegd.

Uiteindelijk is er maar 1 (of misschien enkele) grote winnaar aan de ‘coin of the day' en dat is good old John zelf! Hij weet precies welke munt hij gaat promoten en ik kan me niet voorstellen dat hij van tevoren een grote hoeveelheid zelf heeft ingeslagen om deze iets later tegen het dubbele te verkopen. Zonder risico een enorm rendement dus!

Het gaat zelfs zo ver dat er geruchten de ronde gaan dat je John kunt inhuren om je ‘coin' te promoten. Mocht dit waar zijn kan je denk ik meteen zien welke coins kansloos zijn, want een echt waardevolle munt zal hier nooit aan mee werken. Die weten zelf wel dat kwaliteit vanzelf komt boven drijven!
Onderstaand een niet bevestigde screenshot, waar John McAfee ontmaskerd kan zijn!

Inhuren John Mcafee
Inhuren John McAfee

In een gereguleerde markt, volledig illegaal!

Wat John McAfee doet, zou in een gereguleerde en gecontroleerde markt meteen zorgen voor aandacht van de autoriteiten. In de beurshandel, enigszins voorloper van de crypto exchanges zoals we de nu kennen, zou dit handel met voorkennis kunnen worden genoemd. Een dermate invloedrijk persoon zou zich hier niet mee bezig moeten houden, al is het maar om niet de schijn tegen te hebben. Als John ook dermate veel bitcoins heeft kan hij beter lekker blijven zitten waar hij zit, en genieten van de rijkdom die het hem al heeft gebracht of gaat brengen.

Misschien is dit wel het startsein dat de cryptocurrency markt een regulerend orgaan gaat krijgen. Er zijn tenslotte niet alleen maar winnaars van deze hype, maar zeker ook verliezers!

Ons advies is om zeer voorzichtig te zijn met deze tips, want het lijkt alsof alles maar van zeer korte duur is. Met name de particuliere handelaren in cryptocoins zijn hier dan de dupe van!

on air