SI202210020208 News 752X501

Meer F1 betting plezier: Volgend jaar twee Nederlandse coureurs aan de start

Nyck de Vries rijdt in 2023 voor het team van Alpha Tauri in de Formule 1. De 27-jarige coureur volgt bij het tweede team van Red Bull de Fransman Pierre Gasly op. Gasly, ooit teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing vertrekt naar het team van Alpine.

De Vries klopt al enige op de deur van de koningsklasse van de autosport. Zo werd de Fries kampioen in de Formule 2, de opstapklasse naar de Formule 1, maar kon hij met deze titel op zak de laatste stap naar de Formule 1 niet maken.

De Vries koos vervolgens voor een contract bij Mercedes. Daar werd hij naast test- en reserverijder ook rijder in het Formule E team. Ook in deze volledig elektrische autosportklasse greep De Vries de titel.

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 20 januari 2023
SI202210020208 News 752X501

Invalbeurt bij Williams

Dit seizoen was De Vries vaak op het circuit te vinden als reserverijder voor teams die met een Mercedes-motor rijden. Zo reed De Vries vrije trainingen voor Williams en Aston Martin. Bij de Grand Prix van Italië werd Williams-coureur Alexander Albon geveld door een blinde darmontsteking. De Vries werd opgeroepen als zijn vervanger.

De Vries reed in de kwalificatie naar de dertiende tijd, maar startte omdat andere coureurs gridstraffen kregen als achtste. In de race reed De Vries naar de negende plaats en scoorde daarmee direct bij zijn debuut twee WK-punten.

Op de radar bij Red Bull

Deze opvallende invalbeurt leverde De Vries naast twee WK-punten en de titel Driver of the Day, ook interesse van de Red Bull-renstallen op. Red Bull-motorsport adviseur Dr. Helmut Marko zag in De Vries een ideale opvolger voor de Fransman Gasly. Al dus geschiedde.

Dubbel F1 plezier bij de bookmaker

Dat De Vries volgend jaar een stoeltje heeft in de Formule 1 maakt dat er naast Max Verstappen ook een tweede Nederlandse coureur is om op te wedden. Dat maakt wedden op de Formule 1 in 2023 nóg leuker. We zijn benieuwd welke bookmakers er naast Max Verstappen-specials ook met Nyck de Vries-specials op de proppen gaan komen.

on air