Las Vegas Sign 1

Mijn eerste keer Las Vegas, de voorbereidingen (deel 2)

Op het moment dat ik dit schrijf, gaan we over twee en een halve week richting de USA. Over precies vier weken, zaterdag 7 september, komen we dan aan in Las Vegas. De tijd vliegt en onze vakantie komt er dus bijna aan. Tijd om de laatste dingen te regelen zodat we straks onbezorgd op pad kunnen! Ik droom namelijk al bijna dagelijks van alle dingen die mis kunnen gaan, oeps…

Lees ook deel 1 van de eerste keer naar Las Vegas.

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Landbased casino door OneLuckyLady
op 7 mei 2022
Las Vegas Sign 1
United Plaatsen
Bij United hebben we al de stoelen kunnen kiezen voor de terugweg. De achterste rij aan het raam is mijn favoriete plek.

De vlucht: check

De vlucht hebben we een klein half jaar geleden al geboekt en hier is niets meer aan veranderd (gelukkig). Heen naar Los Angeles, terug vanaf Las Vegas. We hebben geboekt bij United Airlines. Op de heenweg wordt de vlucht uitgevoerd door Swiss Air en hebben we een tussenlanding in Zürich, terug vliegen we met United en hebben we een tussenstop in Houston. Op zich is een korte tussenstop wel lekker, vind ik. Even de benen strekken, even naar een normaal toilet, en de mogelijkheid om je op te frissen. Een normaal bakkie koffie, al is dat op de terugweg niet handig omdat we daarna om 16:50u een nachtvlucht in gaan ;-)

Inchecken bij United kon al meteen. Dat komt omdat we een pakket bijgeboekt hebben met o.a. ruimbagage. Twee en aan halve week USA doe je niet met alleen handbagage, of tenminste, ik niet. Omdat de heenweg wordt uitgevoerd door Swiss, kunnen we hier nog niet van te voren inchecken. Dat kan pas 24 uur van tevoren. Hopelijk hebben we dan nog een beetje goede stoelen… Deze staat dus nog op het to do lijstje!

Op de terugweg zitten we in ieder geval lekker achteraan in het vliegtuig. Niemand die tegen je stoel aan schopt, aan het tafeltje loopt de hannesen of klaagt als je je stoel achterover zet. Heerlijk!

Hard Rock Buitenkant

Het hotel in Las Vegas

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, hadden we 4 nachten in het Hard Rock Hotel geboekt. Slapen in een Hard Rock Hotel stond nog op mijn bucket list en ik had een hele goede deal gevonden. Toch heb ik deze boeking uiteindelijk geannuleerd. Hoe dat komt? Omdat ik wel zo veel loyalty punten had gespaard overal, dat ik zoveel mooie kamers kon boeken voor nog minder geld, en dan wel midden op de Strip. We moeten alleen een paar keer van hotel wisselen, maar dat heeft ook wel wat, zo kunnen we er mooi een aantal uitproberen!

Prijzen Wynn
Een overnachting in het Wynn kost, als ik die nu zou boeken voor 7 september, maar liefst €534! Ik boekte hem met de loyalty punten uit de Wynn Slots app voor niets

Wynn Las Vegas

Toen ik voor het eerst keek naar een overnachting in het Wynn via de Wynn Slots loyalty app, kostte dat in de periode dat wij in Vegas zouden zijn, zo'n 1600 punten. Toen ik die bijna bij elkaar had, was het al opgehoogd naar 1900 punten. Nog even verder sparen dus. Toen ik die ook bijna bij elkaar had, was het zelfs verhoogd naar 2400. Dat werd dus nog even sparen en hoe hoger je komt, hoe lastiger dat gaat. Ik ging soms maar met enkele punten per dag omhoog, niet snel genoeg naar mijn zin om een overnachting veilig te stellen.

Dus ik besloot om er een paar euro tegenaan te gooien. In eerste instantie kocht ik een multiplier voor de bonussen. Later kwam de feature waarmee je een gratis multiplier kunt sparen, en werd de gekochte multiplier hoger. Dus ik deed dat nog een paar keer, om zo snel extra speelgeld te verzamelen. Ook heb ik een paar keer mijn ‘spaarvarken' kapot geslagen voor extra speelgeld. Dit spaarvarken loopt op naarmate je meer speelt. In het totaal zijn mijn uitgaven in de Wynn Slots app toch opgelopen naar €66. Maar ik had dan ook in juni mijn benodigde aantal punten bij elkaar om een zaterdagavond in het überchique Wynn te boeken, een hele geruststelling. Ik heb nog eens opgezocht wat het gekost zou hebben als ik die overnachting gewoon online had geboekt zonder loyalty-punten.

€534… Dus die €66 is het  meer dan waard geweest. Wel bijzonder, ik speel nu gewoon door, want wie weet gaan we nog een keer naar Vegas. En misschien komt het door de euro's die ik erin gestoken heb, maar ik krijg nu veel vaker grote prijzen waardoor ik veel langer door kan spelen en inmiddels al weer 600 loyalty punten verzameld heb. Ik verwacht niet dat ik nóg een overnachting bij elkaar weet te spelen de komende 3 weken maar voor een volgende keer zit het er vast en zeker wel weer in.

Het voordeel van boeken met loyalty punten bij het Wynn is dat, als we de berichten mogen geloven, de resort fee níet verplicht is. Heb je dus de diensten als WiFi niet nodig, dan hoef je hier in dit geval ook niet voor te betalen. Wij hebben geen WiFi nodig (zie verderop waarom niet) dus dat scheelt weer $39!

Aria Prijzen
De zondag is een goedkope dag in Las Vegas. De kamerprijs in het Aria is dan ook niet heel bijzonder hoog.

MyVegas loyalty punten

Bij MyVegas hebben we twee accounts, zowel vriendlief als ik spelen dit al jaren. Ik had dan ook 2 miljoen loyalty punten gespaard en had mijn zinnen gezet op een helicoptervlucht maar die is steeds uitverkocht. Bovendien zijn beide accounts gekoppeld aan de twee mailadressen van vriendlief omdat die ooit zonder mij naar Vegas ging en daar onze beider punten uit heeft gegeven. Alleen, je kunt een account niet overzetten qua naam. En op een naam mag je maar één account hebben en dit wordt streng gecontroleerd. Om dus geen risico te lopen, heb ik zoveel mogelijk van mijn punten op zijn naam ingezet, omdat ik meer punten had, en ben ik op een derde account gaan spelen op míjn naam zodat we daar ook nog wat bij elkaar kunnen sprokkelen. Uiteindelijk hebben we aardig wat deals bij elkaar weten te spelen.

ARIA HOTEL & RESORT

Nu we de zaterdag geboekt hadden, bleef de zondag over. Dit was nog met het idee dat we maandag tot en met vrijdag in het Hard Rock zouden verblijven. Omdat we met het Wynn beginnen, is alles wat erna komt, voor mijn gevoel, toch iets minder. Om nu niet meteen een cultuurshock mee te maken als we daar zijn, hadden we onze zinnen gezet op een luxe resort dat we konden boeken met de MyVegas. Helaas hebben we overnachtingen in het Bellagio niet vrijgespeeld (daarvoor moet je blijkbaar zo'n €100 aan aankopen in de app doen), maar het Aria was wel te boeken voor 200.000 loyalty punten. Die had ik wel (2 miljoen dus ik kan nog even door :-)). De overnachting is niet geldig op vrijdag of zaterdag, maar aangezien wij de zondag willen boeken geen probleem. En dus slapen we zondag 8 september in het Aria, ook niet verkeerd.

Hier betaal je overigens wel gewoon de resort fee, die ligt op $44 inclusief belasting. Nadat ik deze geboekt had, wilde ik nog wat anders boeken via hetzelfde account. Je mag tenslotte standaard drie premium rewards inwisselen. Maar helaas, je mag maar één keer een reward met gratis overnachting(en) boeken in dezelfde periode. Dus ik moest even creatief gaan doen :-)

Park MGM Prijzen
Dankzij MyVegas slapen we twee nachten gratis in Park MGM. Waarde? €300!

Park MGM

Ik was inmiddels al begonnen met spelen op een tweede account welke ik op mijn naam kon zetten. Ik investeerde een paar euro in de MyKonami app omdat ik daar het meeste speelgeld kreeg voor dat geld. Door wat geld te steken in de app speel je ook meteen een aantal extra rewards vrij. Ik hoefde niet lang te spelen, ongeveer een week, voordat ik genoeg punten gespaard had voor een dubbele overnachting in MGM Grand of Park MGM. Er waren ook andere resorts waar we een dubbele overnachting konden boeken, maar dit waren de meeste luxe en aangezien we van het Wynn en Aria afkomen…

Maar welke boek je dan? Ik heb geen idee. Park MGM is wat nieuwer en MGM Grand is dat kenmerkende groene gebouw aan de Strip. Beide 4 sterren, beide krijgen goede beoordelingen. Afhankelijk van waar je kijkt, is de ene net iets beter dan de andere, dus het zegt al met al nog niets. Park MGM ligt achter MGM Grand, dus qua locatie maakt het ook niet uit. Dus dan maar even aan de ‘expert', The Great One, vragen. Hij had nog nooit in het Park MGM overnacht maar daar zou wel zijn keuze naar uit gaan. Dus we luisteren maar naar Mr Vegas en boeken twee nachten Park MGM, maandag en dinsdag. Kosten: €0 :-) Ook hier wel even rekening houden met de resort fee, die voor twee nachten inclusief belasting op $84 uit komt. We besparen toch mooi bijna €300 op die twee overnachtingen!

Ny NY Prijzen
Normaal zou ik minimaal €99 per nacht kwijt zijn, nu kosten twee nachten ons dit. Dat scheelt toch weer mooi de helft!

New York New York

Nog twee nachten te gaan. Op de beide MyVegas accounts heb ik nu gratis overnachtingen geboekt en een extra overnachting in het Wynn is met de loyalty punten niet te betalen, tenminste, nu niet. Dus we moesten nog een goedkope andere optie hebben. Terug naar het MyVegas account waar ik 2 miljoen punten op gespaard had, en kijken welke overnachtingen ik met flinke korting kan boeken. Uiteindelijk valt de keuze op New York New York, waar ik twee keer een reward koop voor speciale prijzen. Deze rewards kosten niet veel aan punten, en via MGM Life boek je eenvoudig kamers.

Zo gezegd, zo gedaan, ik boek woensdag en donderdag een kamer in New York New York. Beide nachten kosten met de MyVegas rewards $49 exclusief belastingen. In het totaal kosten die kamers €98 inclusief belastingen, dus voor 2 nachten. Dit zou het zo'n beetje per nacht kosten als ik het gewoon zou boeken, dus ook hier besparen we weer €100! Wel moet je ook hier uiteraard de resort fee weer betalen, deze komt op $42 per nacht.

Zo, dat waren de hotels. De resort fee niet meegerekend, kosten deze 6 overnachtingen €98 bij elkaar. Dat vind ik mooi geregeld!

ESTA aanvragen

Omdat we eind augustus al naar de VS gaan en onze ESTA's verlopen zijn, moesten we die ook aanvragen. Dit deden we eind juli, een maand voor vertrek ongeveer. Een ESTA wordt binnen een week ongeveer goed- of afgekeurd, maar mocht die worden afgekeurd, moet je een visum aanvragen. Als je dus een week voor vertrek pas je ESTA aanvraagt en de aanvraag wordt afgewezen, dan heb je een probleem. Maar, een ESTA is 2 jaar geldig, dus ver van tevoren aanvragen is ook zonde want dan gooi je maanden weg.

Een maand van tevoren leek ons dus mooi. Een ESTA aanvragen doe je via een speciale website van de Amerikaanse overheid. En bereid je voor, ze willen álles van je weten. Van je adres, de gegevens van je werkgever, je BSN, nationaliteit, paspoortgegevens, maar ook de nationaliteit van je ouders. Ook het verblijfadres in de VS én je contactpersoon in de VS moet je invullen. En je moet aangeven of je ooit problemen met de politie hebt gehad of veroordeeld bent geweest. Gelukkig kunnen wij dit allemaal met nee beantwoorden, dus behalve dat het even tijd kost om ál die gegevens in te vullen, zijn er verder niet echt problemen.

Het aanvragen van een ESTA kost je $14 per persoon, dit kun je voldoen met een creditcard of PayPal. Heb je dit beide niet, dan kun je een ESTA aanvragen via een externe partij die dit dan voor je regelen. Ze zijn niet allemaal even betrouwbaar, en rekenen hier extra kosten voor. Let dus goed op dat je dit niet klakkeloos doet. Je kunt beter een (prepaid) creditcard aanvragen of een kosteloos PayPal account aanmaken. Wil je dit niet, dan zou ik adviseren om het via de ANWB te regelen. Dit kost wel extra, maar dan weet je in ieder geval dat je een betrouwbare partij te pakken hebt.

Je krijgt na aanvraag van de ESTA een mailtje met de aanvraaggegevens. Je krijgt géén melding van het accepteren of afwijzen van de ESTA, dit moet je dus zelf nakijken. Ik deed dit een dag of 3 na aanvraag en onze beide aanvragen waren goedgekeurd. Ik had niet anders verwacht, maar toch. Je hoeft dan verder niets uit te printen ofzo, bij de douane in de VS zien ze dan dat je ESTA is goedgekeurd.

IMG 8867 E1565510843851
In Miami huurden we in 2016 al een Mustang Cabrio. Nu, dankzij een mooie aanbieding van Easyterra, ook weer!

Auto huren in de VS

Omdat wij dus, voordat we naar Vegas gaan, eerst nog in Californië op vakantie gaan en met de auto van LA via San Francisco en wat Nationale Parken naar Las Vegas rijden, huren wij voor de gehele periode een auto. We willen deze ophalen op de luchthaven van Los Angeles (LAX) als we aankomen, en inleveren op de McCarran Airport als we teruggaan.

Vriendlief wilde heel graag een cabrio huren. Ik vond dat voor twee en een halve week erg duur (ongeveer €1000, en dan heb ik het nog niet over het tanken). We hadden ons bij een compromis neergelegd: tot aan San Francisco een cabrio huren en die daar omwisselen voor een SUV. Dit zou een paar honderd euro besparen. Alleen, vriendlief was het daar nog niet helemaal mee eens.

Dus we boekten vooralsnog geen auto omdat we het eigenlijk niet 100% eens werden. Wel schreef ik me in bij de nieuwsbrief van EasyTerra. Dit is een autoverhuursite die auto's aanbiedt van verschillende aanbieders. Doordat zij het voor je regelen ben je door hun grote inkoopvolume goedkoper uit dan rechtstreeks bij een aanbieder boeken. Mijn ervaringen met soortgelijke sites in Europa zijn niet allemaal even positief, maar gezien het verschil in prijs én het feit dat ze een volledige verzekering aanbieden, durfde ik het deze keer toch wel weer aan.

En die nieuwsbrief was een goede keuze, want eind juni kreeg ik een mail dat er kortingsdagen waren. Drie dagen korting op álle autohuur. Dus ik ging opnieuw kijken, en een Ford Mustang Cabrio kostte nu nog iets meer dan €800. Dat scheelt toch weer bijna €200. Het omruilen in San Francisco was nog €150 goedkoper ongeveer, maar doordat we al zoveel bespaard hadden op overnachtingen streek ik over mijn hart en besloot om voor de gehele reis de Mustang te huren. Voordeel van een auto huren in Amerika is dat alles in de huurprijs is inbegrepen, dus verzekeringen en een tweede bestuurder. Geen verrassingen meer bij de balie.

We huren de auto bij Dollar, dit is een grote en goed beoordeelde maatschappij in de VS. Een internationaal rijbewijs is in dit geval dan ook niet nodig, staat in de kleine lettertjes. Dat is mooi, want dat zou toch weer €19 per persoon kosten. Plus twee pasfoto's en een tripje naar de ANWB.

Myvegas Rewards
Wat ik tot dusver boekte via MyVegas

Eten en drinken in Las Vegas

De opdracht van Onetime luidde: ga ook ergens chic uiteten zodat je over die ervaring kunt schrijven. Nou, dat hoef je ons geen twee keer te zeggen! Via Tripadvisor zuchten we het beste restaurant van Las Vegas. De rangschikking wisselt af en toe doordat het gebaseerd is op reviews, maar nummer 1 was toen Kabuto. De beste sushi van Vegas. Probleem: ik lust wel sushi maar ben niet dol op alle soorten vis. En aangezien de kaart op zijn zachtst gezegd cryptisch is en er eigenlijk alleen vis op de website te zien is, durf ik het niet goed aan. Zonde om honderden dollars te besteden en dan bijna niets te lusten, of het in ieder geval niet heel lekker te vinden. Nummer twee was Edge Steakhouse (nu, half augustus staat deze op nummer 1). Kijk, dat is meer mijn ding. We reserveerden dus, maar wilden hier op zondag gaan eten. Konden we niet reserveren, dus het werd dinsdag. Blijkt dat het restaurant, dat bij het Westgate zit, op zondag en maandag gesloten te zijn. Nou ja, dan dinsdag maar. In de vakantie maken de dagen toch niet uit.

Verder boekte ik alvast wat rewards via MyVegas om te eten. Een gratis drankje in New York New York, bij aankoop van een drankje. Een ontbijt buffet bij MGM Grand, een dinerbuffet in The Mirage, een dinerbuffet in het Excalibur en een tweede voorgerecht gratis in Mandalay Bay. Of we ze allemaal gaan gebruiken, weet ik nog niet. Ik zal waarschijnlijk nog wel wat meer boeken, ook via mijn tweede account. Let hierbij wel op de voorwaarden: sommige rewards mag je maar 3 per 30 gebruiken, sommigen moet je binnen 30 dagen gebruiken, sommigen kun je alleen gebruiken als je minimaal 1 of 2 nachten in een bepaald hotel of in een hotel van MGM verblijft, etc. Zoals je ziet boekte ik ook vast speelgeld in zowel Park MGM en New York New York voor als we in die hotels blijven. De rewards kunnen binnen de periode altijd nog geannuleerd worden als je ze niet gebruikt, dan krijg je je punten terug.

Tenslotte speel ik ook al een tijdje de Binion's Casino app. Hiermee kun je o.a. korting op een overnachting krijgen, maar dat zie ik niet zo zitten. Ook kun je vouchers krijgen voor eten. Je kunt hierbij kiezen voor het Binion's Steakhouse, Benny's Smokin' BBQ & Brews of Binion's Deli & Café. Inmiddels heb ik al 2 vouchers voor elk $25 voor die laatste. Hier kun je zowel ontbijt, lunch als diner krijgen en de kaart is gevarieerd. Ik heb in ieder geval genoeg punten voor nog eens $15, maar probeer of ik dat in de komende maand nog op kan hogen tot $25.

Uitjes in Las Vegas

We willen nog een hoop doen in Las Vegas, in ieder geval meer dan elk casino een bezoek brengen. Het voordeel is dat we een auto hebben en dus vrij zijn om te gaan en staan waar we willen. Een deel zal ik nog proberen te boeken via MyVegas maar niet alles kan via MyVegas. De Grand Canyon staat wel op de wensenlijst maar of we die gaan afvinken? Met de auto is het te ver om in een dag te doen, en met een helikopter vinden we het te prijzig. Met een helikopter over de Strip vliegen is dan wel weer redelijk betaalbaar, dus de kans is aanwezig dat we dat gaan doen.

Naar de Hoover Dam is met de auto wel goed te doen, en staat dus zeker op het lijstje. Ook een bezoek aan Fremont Street in Downtown Las Vegas mag niet overgeslagen worden, en als we daar dan toch zijn, wil ik ook de Zipline wel doen. Ook de attracties op de Strip, zoals de LINQ High Roller, de achtbaan van het New York New York en de avonturen bij het Stratosphere passen bij ons, we houden wel van een beetje spanning en sensatie!

Voor de zondagmiddag boekten we inmiddels al een poolparty bij KAOS. Dit is de Day- & Night Club die bij het Palms hoort. Op zondagmiddag treedt onze eigen Armin van Buuren op! Dat mogen we zeker niet missen. Andere optredens hebben we nog niet op de planning staan. We willen best veel doen en hebben al wat dingen geboekt, en ik wil niet elke avond volgeboekt hebben. Bovendien zijn de meeste optredens, zoals van Hans Klok en Bruno Mars, belachelijk duur. Supervet om mee te maken, zeker, maar we willen vóór Las Vegas ook nog een aantal (dure) dingen doen. Dus soms moet je keuzes maken…

Internet in Las Vegas (en de rest van de USA)

Je hoort steeds meer (enge) verhalen over het gebruik van WiFi, en dan vooral van gratis WiFi in hotels en op andere openbare plaatsen. Bovendien willen wij, als we rondrijden, niet afhankelijk zijn van WiFi om dingen op te kunnen zoeken of te kunnen navigeren. Vandaar dat wij, net als de vorige keer dat we in de V waren, op zoek zijn gegaan naar een (prepaid) simkaart met mobiel internet om in de VS te gebruiken. Helaas is het via de Nederlandse providers met een regulier abonnement nog steeds behoorlijk prijzig om een bundel voor de VS af te sluiten.

Je kunt in Amerika prima een prepaid simkaart kopen. Het enige waar wij mee zitten is dat we één simkaart willen, die we in een aparte telefoon stoppen en waarop we een hotspot activeren. Dit mag niet met elk prepaidplan daar, of er zitten beperkingen op qua gebruik of snelheid.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een prepaid simkaart van T-Mobile, waarbij je voor ongeveer €50 onbeperkt hotspot gebruik hebt, weliswaar na 7GB op 3G snelheid, maar dat is meer dan bij andere aanbieders. Wil je meer, dan betaal je ook fors meer. Dit is dus een prima oplossing voor onze reis.

Parkeren Schiphol

Ook zo'n ding dat erbij hoort, is hier in Nederland naar en van de luchthaven komen. We vliegen dit keer vanaf Schiphol, om 9.45u heen op woensdag, en op zaterdag landen we weer om 10.20u. We hebben gekeken of we met de trein zouden gaan, maar op de heenweg mogen we niet met korting reizen omdat we dan midden in de ochtendspits zitten. Dit betekent dat de heenweg al zo'n €25 per persoon zou kosten. Terug is dat een stukje goedkoper met een dalkaart, maar ben je toch nog snel €15 per persoon kwijt. Tel daarbij op dat we dan ook met de koffers nog een stukje met de bus moeten, en qua tijd en kosten kunnen we net zo goed met de lease-auto. Deze moeten we dan wel parkeren natuurlijk.

Ik had in de periode hiervoor al verschillende aanbiedingen voorbij zien komen maar nog niets waarvan ik echt onder de indruk was. Ik had dus nog niets geboekt. Toen we vorige week gingen kijken, zagen we verschillende aanbiedingen. Rond de €80 voor twee en een halve week is goed te doen, ik kan me herinneren dat dat vroeger duurder was (of leek). Je kunt dan kiezen voor valet service, of shuttle service. Parkeren óp Schiphol is wel een stuk duurder en dan moet je ook nog een stukje met de bus of lopen.

Ik had bij veel aanbieders, ondanks de beoordelingen, geen goed gevoel. Je hoort tenslotte wel eens wat. Dus ik koos uiteindelijk voor parkeren bij Q-Park, die veel grote parkeergarages in heel Nederland hebben. Je parkeert dan bij het Spaarne Gasthuis en gaat met de lijnbus die elke 10 minuten voor de deur stopt in een kwartier naar Schiphol. Ook hier betaal je dan €80, helemaal prima.

En een paar dagen later was ik heel blij dat we dit geboekt hadden, toen het nieuws naar buiten kwam over beschadigde auto's bij parkeren rondom Schiphol, auto's met 1000 km of meer extra op de teller via valet parking én bedrijven die failliet gaan voor je je schade kunt verhalen. Nee, laat mij dan maar mooi bij QPark parkeren, dat vertrouw ik dan meer!

Ik hou je op de hoogte van mijn Las Vegas avonturen!

Wil je nu weten hoe ik het in Las Vegas heb? Natuurlijk komt er na mijn reis een uitgebreid verslag hier op Onetime! Maar… Ik ga proberen om vanuit Las Vegas ook de social media accounts van Onetime bij te houden, zodat jullie live een kijkje in mijn avonturen krijgen! Met Facebook gaat dit sowieso lukken, met Instagram moeten we even kijken of dat wil werken. Hou onze socials dus in de gaten als je wil weten hoe het mij in Vegas vergaat!

on air