Gamers

Nvidia wil het miners moeilijker maken

De afgelopen jaren nam de vraag naar hardware voor het delven van cryptocurrencies in rap tempo toe. De fabrikanten die daarvoor benodigde hardware leverden, hebben hier van kunnen profiteren. De laatste tijd is het sentiment veranderd: de fabrikanten zijn niet meer zo enthousiast over deze miners.

Nvidia nam het voortouw en is gestart met een campagne. Nvidia heeft retailers gevraagd om maatregelen te nemen, om ervoor te zorgen dat de producten terecht komen bij de groep gamers.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 3 februari 2023
Gamers
Mannetjes Minen Bitcoin
Minen van Bitcoin

Bescherming van de gamers doelgroep

Nvidia neemt deze drastische maatregel om de grote groep gamers te beschermen. Nvidia is fabrikant van zogenaamde GPU's (Graphics Processing Unit) en zag de prijs omhoog worden gestuwd, omdat er een enorme vraag ontstond. De oorzaak hiervoor zijn de massaal uit de grond gestampte ‘mine bedrijven'.

Uit een evaluatie rondom de verkoop van deze grafische kaarten, is gebleken dat 4 van de 6 retailers reeds maatregelen hebben genomen, door het opstellen van limieten. Door deze maatregel proberen deze retailers deze miners te ontmoedigen.

Miners kopen de hardware grootschalig in

Het delven van cryptografische munten zorgt voor een ware run op de benodigde hardware. Miners zorgen er voor dat de prijs van deze hardware op verschillende manieren omhoog wordt gestuwd. Zo zijn er ASIC-fabrikanten zoals Bitmain, die in grote getalen chips kopen bij fabrikanten zoals TSMC. Hierdoor blijft er minder productiecapaciteit over voor Nvidia.

Daarnaast zijn er mine bedrijven die GPU's rechtstreeks inkopen bij fabrikanten in China.

Tot slot zijn het de kleinere miners die deze GPU's massaal inslaan bij de verschillende winkeliers, zowel online als offline.

Belangrijkste doelgroep zijn de gamers

Nvidia heeft laten weten dat de doelgroep gamers voor hun het allerbelangrijkste is. Gamers zouden niet de dupe moeten worden van deze wildgroei aan ‘mine bedrijven'. Vanuit Nvidia wordt er daarom het advies gegeven de verkooplimieten aan te scherpen.

Wel heeft Nvidia laten weten dat detailhandelaren vrij blijven in hun keuze. Het zou volgens Nvidia niet de bedoeling zijn om detailhandelaren in hun vrijheid en onafhankelijkheid te willen belemmeren.

Milieu en minen

Onlangs lieten we al doorschemeren dat de wildgroei van mine bedrijven, ook gevolgen heeft voor een toename in de afname van elektriciteit. Deze toename zorgt voor meer CO2 uitstoot en dat is niet goed voor het milieu. Bovendien zou de toename in de vraag van elektriciteit ervoor kunnen zorgen dat dit de prijs van elektriciteit omhoog zal stuwen. Wanneer dit het geval is, worden er nog veel meer mensen de dupe van deze groep miners.

Het is best bijzonder, aangezien de meeste cryptomunten in het leven zijn geroepen om efficiënter te zijn dan het geld dat we al hebben.

on air