Silvie 1

Oneluckylady ging naar het voetbal en zette in op de wedstrijd

Ik ben geen uitzonderlijk grote sportliefhebber. Het zelf doen vind ik al een heel ding, ernaar kijken doe ik ook zelden. Anderen zouden mij denk ik een mooi-weer-supporter noemen. De laatste race van het seizoen van Max, wanneer Oranje op een eindtoernooi speelt of een klassieker als PSV-Ajax, ja dan kijk ik wel.

Wedden op sport deed ik nooit. De eerste keer was voor het gevecht van Rico Verhoeven tegen Ben Saddik, netjes bij de Toto. Die bet won ik maar ja, de odds waren natuurlijk niet heel goed. Me erin verdiepen om nog eens een betje te plaatsen, het was me teveel moeite. Sport boeit me gewoon te weinig. Dacht ik…

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Sport door OneLuckyLady
op 8 februari 2023
Silvie 1

Een echte Hollander

Afgelopen maanden kreeg ook ik wel eens een free bet aangeboden. Ik ben een echte Hollander én leerling van DeValsspeler: gratis gokken sla ik niet af. Inzetten op de favoriet is dan niet interessant, vind ik. Een gratis bet waar je hooguit een paar euro mee verdient, nee, dan zet ik liever in op hogere odds met de kans dat ik niets win. Go big or go home, all or nothing, dat gevoel.

Er zit, zo concludeerde ik al eerder, meer gokker in mij dan ik ooit had gedacht. En als het gratis is, waarom niet? En zowaar, soms won ik een betje en dan mocht ik een leuke winst bijschrijven.

Smaakte dat echt naar meer? Niet direct. Want die free bets zijn leuk, kosten me niets, maar als ik met eigen geld in moet gaan zetten vind ik het ineens wat intimiderend. Dan vind ik dat ik er te weinig verstand van heb. En het motto dat het kijken van een wedstrijd leuker en spannender is als er voor jezelf ook wat op het spel staat, gaat voor mij niet echt op, aangezien ik nauwelijks sport kijk.

Ik lees overigens wel met plezier alles wat hier op Onetime.nl over sportsbetting wordt geschreven hoor, beroepsmatig dan toch in ieder geval.

PSV'er 'omdat het moet'

Nu woon ik, zoals de meesten inmiddels wel weten, in de lichtstad. Als ik dan toch voor een club moet zijn, dan is het natuurlijk voor PSV (sorry pap). Niet dat ik daardoor meer voetbal kijk of volg hoor. Ik ben vaker voor Guus Meeuwis in het stadion geweest, dan voor het voetbal.

En ik trof een partner die ook niet al te veel met voetbal had. Ik blij, want hier in huis houden we geen rekening met wanneer voetbal op tv komt, ik ben hem niet elke twee weken kwijt aan een thuiswedstrijd, we hebben geen duur televisie-abonnement voor sport.

Toch is hier wel iets veranderd. Want zijn werkgever is sponsor van PSV en dat sponsorschap is in de afgelopen jaren uitgebreid. Wat begon met af en toe een stukje wedstrijd kijken (om de reclame op de boarding te checken) en een paar keer per jaar naar het stadion, wordt zo langzaamaan steeds iets meer. Hij heeft zakelijk veel contact met PSV en dat heeft zijn uitwerking.

TOTO PSV AZ 3
Een avondje voetbal in het stadion: ik ging eens mee

PSV - AZ aanschouwen in het stadion

Ik klaag niet hoor. PSV is altijd ondergeschikt aan andere plannen. En hij heeft daar leuke avonden met zijn gasten (soms familie). Ik mag ook wel eens mee, maar wist dat tot dusver meestal af te houden. Tot afgelopen weekend. Op vrijdag bleken er nog 2 business seats beschikbaar te zijn voor de wedstrijd PSV-AZ. Of ik zin had. Nou, daar is het wel uit te houden, het kan een interessante wedstrijd zijn en we hebben niets beter te doen. Dus waarom niet?

Zo gezegd, zo gedaan. Zaterdagavond worden we in het stadion verwacht. En laat BetCity nu ook een free bet weggeven voor deze wedstrijd. Ik zet in op gelijkspel (niet wat ik hoop voor ‘onze' club maar de odds zijn wel leuk) en zet in. Vriendlief maakt een combinatie bet met winst voor PSV. En daar gaan we.

Het wordt een leuke avond, gezellig, al wint PSV niet. Enige tijd lijkt het gelijkspel te kunnen worden en gaat mijn hart iets sneller kloppen vanwege een leuk winstje. Naast me hoor ik iemand net iets harder juichen als Gakpo voor doel komt (want die moet scoren voor zijn combi).

Met een wijntje erbij (niet in een vies plastic bekertje maar in een gewoon glas), warmtelampen en comfortabele stoelen is dit best uit te houden. Maar goed ook, want over anderhalve week mag ik weer mee… Maar wat me opvalt is dat, ondanks dat ik een free bet gebruikte, het mijn beleving van de wedstrijd anders maakte. Ik keek met iets meer interesse naar wat er op het veld gebeurde. Blijkt het toch waar te zijn!

Smaakt dit naar meer?

De grote vraag is nu, smaakt dit avontuur naar meer? Vind ik het leuk om vaker naar het stadion te gaan? Om in te zetten op sport? En wat vind ik van de combinatie?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het leuk vond om zo eens naar het stadion te gaan. Ik was wel ooit vaker geweest, maar ik moet zeggen dat ik het op de ‘gewone' tribune toch minder vind. Noem me een luxepoes, dat mag. Zo heb ik ook bezworen nooit meer te gaan kamperen of in een aftands hotel vakantie te gaan vieren. Als ik ‘uitga' dan doe ik dat om er plezier aan te hebben en daar hoort voor mij ook een bepaalde mate van comfort bij.

Het inzetten op de wedstrijd, al won ik niet, zorgde voor extra beleving. Dat had ik van tevoren niet helemaal verwacht, al zeggen velen het wel, en schreef ik het zelf ook wel eens als ik over sportwedden schrijf. Maar nu ervaarde ik het dus ook echt.

Of ik het vaker ga doen? Ja en ja, volgende week mag ik naar PSV – Maccabi Tel Aviv. En ik overweeg om iets in te zetten. Geen wereldbedragen, maar een kleine winst is ook winst.

Verder keek ik de zondag na de wedstrijd schaatsen en bedacht: werkt het hier ook dat ik het leuker vind om het te kijken terwijl er voor mijzelf ook iets op het spel staat? Ik nam de proef op de som, zette een paar euro in en warempel, schaatsen werd net wat spannender :-) Dat is dus een blijvertje denk ik!

on air