Bitvavo Ervaring

Onetime_Girl blogt: trotse eigenaresse van cryptovaluta

Op het moment is er een groepje OneTimers aan het genieten en gokken in Las Vegas, of beter gezegd gokken en genieten.

In de tussentijd zit ik aan de computer, iets met werkpaarden en luxepaarden? ?

Zoals ik vorige week al schreef ga ik via Bitvavo proberen mijn eerste cryptovaluta aan te schaffen. Bitvavo.. Het klinkt meer als een energyreep waar je een lekkere ‘bite' uit wilt nemen. Maar niks is minder waar.

Placeholder Gold geplaatst in Crypto door Onetime
op 4 februari 2023
Bitvavo Ervaring

Bitvavo, een Nederlands bedrijf, biedt je 15 soorten cryptovaluta, die je direct kunt opslaan in je wallet. Een van de eerste dingen die ik me afvroeg bij het bezitten van cryptovaluta is, hoe bewaar je het? Ik vond ‘wallet' nogal spannend klinken. Dacht dat het via een speciale USB stick bewaard moest worden, of nog erger, ik een speciale kamer moest gaan inrichten met allerlei modems inclusief nerd die alles beheert. Maar dat blijkt met Bitvavo niet nodig. (vergis je niet, die nerd is nog steeds welkom, gezien ik regelmatig ‘digitale' problemen heb).

Bitvavo geeft namelijk op de eigen site aan dat het veilig is de cryptovaluta via hen te bewaren. Ze hebben een zogenoemde cold wallet. Dat zijn wallets die niet aangesloten zijn op internet, waardoor ze niet te hacken zijn. Dat is voor mij al een hele opluchting. Tegen de tijd dat hackers toch een manier gevonden hebben, heb ik vast al een manier gevonden om van mijn cryptovaluta online te shoppen en is het toch al weg ?

Daarnaast is een voordeel van Bitvavo dat er geen minimaal te investeren bedrag nodig is, waardoor het dus interessant is om het gewoon eens uit te proberen.

Genoeg gepraat, ga nu maar eens aan de slag hoor ik je denken. En goh, ik dacht precies hetzelfde. Daar gaan we dan!

Wat heb je nodig om cryptovaluta te kopen via Bitvavo?

  • Geld zou handig zijn
  • Als je 2500 euro of meer wilt investeren, moet je je legitimeren. Dit mag met een paspoort of ID kaart, niet met je rijbewijs.
  • Een computer / laptop / tablet
  • Een pinpas
  • Gezond verstand. Hoeveel verstand precies lees je in de rest van het verhaal ? .

Ik ga 100 euro investeren. Even denk ik aan de leuke jurkjes die ik kan kopen voor dat geld, maar ik zet door. Zoals gezegd kun je 15 soorten cryptovaluta kopen. Welke kies je dan? De enige die ik op dit moment ken zijn de Bitcoin en NEO. Over de Bitcoin heb ik gehoord dat de koers dalende is en de transactiesnelheid erg traag. Ik kies dus voor NEO.

NEO is de (enige) toegestane cryptovaluta van China en alleen al daarom veelbelovend. Want ja, China is nou eenmaal een van de grootste landen ter wereld.

Als je voor het eerst op Bitvavo komt, moet je je registreren. Je hoeft slechts enkele gegevens in te vullen en you're good to go. Er komt via je mail een berichtje binnen om je e-mailadres te verifiëren, daarna moet ook je telefoonnummer nog even geverifieerd worden. En het is zover, ik heb een eigen account!

Eenmaal in je account is gelijk vrij duidelijk te lezen dat je geld of cryptovaluta moet storten, alvorens je iets kunt kopen. Enkele minuten later heb ik 100 euro overgeboekt op mijn account.

Vervolgens hoef ik maar iets naar beneden te scrollen om deze mogelijkheden te krijgen:

Daarna kom ik in een menu waar ik kan aangeven voor hoeveel euro ik NEO wil inkopen.

Ik kies natuurlijk voor de volle 100 euro.

En ja hoor, het is gelukt! Trotse bezitter van 1.5 en nog wat NEO. Wel grappig trouwens, je ziet heel goed dat je 100 euro investeert, en dat daar nu nog maar 97.34 euro van over is. Een luttele paar euro's is naar Bitvavo denk ik zo? 

Cash Geld In Mijn Account 2
Cash geld in mijn account
Aanbod Cryptovaluta
Aanbod cryptovaluta
Neo Aankopen 1
Neo aankopen
Trotse Eigenaar Van NEO 1
Trotse eigenaresse van NEO

Conclusie

Ik was voorbereid op een kleine dosis ellende. Mijn verwachting was namelijk dat het heel lastig zou zijn om cryptovaluta aan te schaffen. Maar de waarheid is anders; dit ging makkelijk.. super makkelijk zelfs. Ik denk dat ik er al met al zo'n 20 minuten mee bezig geweest ben. De site is heel overzichtelijk en duidelijk. Nu ik in bezit ben van NEO heb ik ook een eigen wallet.

De site laat ook duidelijk zien welke wallet naam ik moet doorgeven als iemand iets naar mij wil overmaken en geeft ook de mogelijkheid een wallet naam in te voeren als ik iets van mijn cryptovaluta wil overmaken. Er zit zelfs een handige kopieer functie bij, want let wel: cryptovaluta die eenmaal overgeboekt is, kan nooit meer teruggevorderd worden. Nauwkeurigheid hierbij is dus een vereiste!

Bitvavo is echt een aanrader, voor zowel een kleine als grote investering in cryptocurrency. Het is mij gelukt, dan moet het jou toch zeker ook lukken?

Case closed!

Sealed with a kiss for luck.

OneTime Girl

on air