LV1 1

Onetime op Twitch: je eerste keer Las Vegas met Dooker

Opdracht 8 is achter de rug, er zijn nog 27 in de race voor een gratis reis naar Las Vegas. En die 27 gaan, daar hebben wij geen enkele twijfel meer over, de laatste 2 opdrachten ook halen. Zij zijn al zo ver gekomen en laten deze kans echt niet meer schieten.

Dat betekent dat, als Covid en Biden het toelaten, we in april 2022 met zo'n 50 man, of meer, totaal af zullen reizen naar de pretstad. Voor sommigen is het ‘al' de zoveelste reis, voor sommigen is het de eerste keer. En voor vrijwel iedereen is het de eerste keer dat ze met zo'n groep in Sin City zijn.

Voor de nieuwelingen heeft forumlid Dooker tips. Zij is namelijk dé Amerika-expert en Las Vegas pro. En daarom schoof zij op zaterdag 20 augustus aan in de Onetime Studio om alles te vertellen over Las Vegas. Geen tijd gehad om te kijken? Bekijk de uitzending dan snel terug op Twitch of hieronder.

Wil je alle tips en verhalen nog eens rustig nalezen? Lees dan vooral verder!

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Landbased casino , Over knaken door OneLuckyLady
op 29 januari 2023
LV1 1

Even voorstellen: Dooker oftewel Dominique

Nadat Armijn en Frank op hun bekende manier de intro van de uitzending hebben gedaan, is het tijd voor de hoofdgast van de uitzending: Dooker oftewel Dominique. In 2007 zette ze voor het eerst voet op Amerikaanse bodem en toen was ze vrijwel meteen verkocht. Een fijn land om te reizen, alles in het Engels en het voelt bekend uit films en series.

Plus je kunt er dingen doen die hier lastiger te doen zijn, zoals in een vliegtuigje of helikopter stappen. Het is echt het land van onbegrensde mogelijkheden. In 2009 volgde een roadtrip door Californië en Vegas en toen was Do echt om.

Fun fact: Do houdt van pokeren. Dus dat belooft wat in april 2022!

Na die trip door Californië en Vegas bedacht ze wel: dit kan beter en goedkoper. Daar ligt het startpunt van haar eigen bedrijf: roadtrips op maat door Amerika en Canada. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in reizen naar Vegas, dus een betere reisleider kunnen we ons niet wensen. Ze heeft Sin City 11 keer bezocht en elke keer is Vegas weer anders.

Tip van Do: ga je naar Las Vegas dan heb je echt een topvakantie als je het zelf regelt. Maar als je het voor je laat regelen, wordt het nog beter. Dan heb je nog meer quality time om écht te genieten.

Las Vegas kan nogal overdonderend zijn, helemaal de eerste keer. Do zorgt er met haar planning voor dat je niets mist van wat je echt wil doen. Wil jij een speciale artiest zien of show bijwonen? Dat wordt geregeld. En de voorpret is inclusief, die krijg je er standaard bij.

De mythe: Vegas is druk en je kunt er alleen maar gokken

Je herkent het vast wel als je vertelt dat je naar Vegas gaat (of wilt): de reacties dat je er alleen maar kunt gokken en wat zoek je daar? Laat het maar aan Do over om deze mythe met de grond gelijk te maken. Want Vegas is zoveel meer.

Zo was er eens een ouder stel dat helemaal niet van drukte hield. Die stuurt ze dan naar het Wynn, naar musea, de botanische tuinen en een tentoonstelling over de Titanic, en dan hebben die mensen een topvakantie.

Frank haakt daarop aan: het Wynn, is dat niet ontzettend duur?

Tip van Do: de prijzen verschillen enorm. Die zijn vooral afhankelijk van welke data je gaat. Zijn er veel beurzen dan schieten de kamerprijzen omhoog, dus als je daar flexibel in kan zijn, kan dat heel veel uitmaken. Ga je zelf boeken, wis dan de cookies, kijk niet in het weekend en niet in drukke periodes.
Wil je echt zelf boeken, dan zijn de Package Deals van Expedia vaak gunstig

En wat is de beste tijd om naar Las Vegas te reizen? In de zomer is het er erg warm, boven de 40 graden is geen uitzondering. Je zou denken dat het dan goedkoper is om te gaan, maar dat is niet het geval en dat komt vooral door de vluchten. Dus hoewel de meeste mensen in de zomer alle tijd hebben, is dat niet de meest gunstige periode.

Tip van Do: het voorseizoen en naseizoen zijn eigenlijk de beste periodes. April, mei, begin juni bijvoorbeeld. Al kunnen de temperaturen in juni ook al flink oplopen hoor.

Voor TheGreatOne is Las Vegas onder andere het bezoeken van shows. Een kijkersvraag is dan ook: welke show mag je absoluut niet missen? TGO heeft warme herinneringen aan een show in het Stratosphere waarbij onbekende zangers bekende artiesten nadeden. TheGallant vond David Copperfield heel gaaf, maar vond ook O van Cirque du Soleil gedenkwaardig. En hij ging op aanraden van de Valsspeler naar een show van een semi-bekende goochelaar.

Tip van Do: op de Strip kun je last-minute kaarten kopen, Tickets for tonight. Vaak betaal je hier maar de helft maar je krijgt niet altijd vaste plaatsen en wordt dus random geplaatst. Wil je zeker zijn van (goede) plaatsen bij een show, dan kun je ze beter van tevoren kopen. Heb je geen voorkeur of is een show uitverkocht, dan zijn dit soort tickets wel een echte aanrader.

LV1 3
Dominique

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je naar Vegas kunt, is er nog wel het een en ander te regelen. Want voor verrassingen komen te staan, bij vertrek of als je daar bent, daar zit niemand op te wachten. Wat je zoal moet regelen van tevoren, dat weet Do uiteraard te vertellen.

Zo moet je paspoort geldig zijn tot het einde van je reis. Oftewel: het moet geldig zijn tot en met je terugkomst in Nederland. Blijkt bij vertrek dat dat niet het geval is, dan mag je niet mee. En dat is natuurlijk zonde. Regelen dus!

Heb je voor Amerika een visum nodig? Alleen als je langer dan 90 dagen verblijft, aldus Do. Maar voor toeristen is er een ESTA, dit is voor kortdurend verblijf van toeristen in Amerika. Dat vraag je online aan. Je krijgt dan vragen over terrorisme, een strafblad etc. Ben je een nette Nederlander, dan vul je dus overal nee in en krijg je je ESTA.

Tip van Do: let op dat je de ESTA aanvraagt op de officiële site van de Amerikaanse overheid. Daar kost het $14. Er zijn namelijk ook verschillende websites die je begeleiden bij de aanvraag, als je het spannend vindt om dat zelf te doen, maar daar betaal je dan voor. Terwijl je het, als je goed leest, gemakkelijk zelf kunt.

En hoe zit dat nu als je nee ingevuld hebt maar wel iets op je kerfstok hebt? Daar komen ze toch wel achter, dus het is niet slim om erover te liegen. Vul het dus eerlijk in, wel op tijd omdat er in dat geval meer tijd overheen gaat voordat het beoordeeld wordt. En als de aanvraag wordt afgekeurd, dan moet je naar de ambassade om wel die ESTA te krijgen.

Tip van Do: vraag de ESTA op tijd aan. Minimaal 72 uur van tevoren, maar liever nog eerder. Stel dat die dan toch wordt afgewezen, dan heb je nog tijd om naar de ambassade te gaan. Want zonder ESTA kom je Amerika écht niet in.

TGO geeft toe dat hij het wel lastig vindt om de ESTA aanvraag in te vullen, ondanks dat hij het al vaker heeft gedaan. Hij is er gerust een uur mee bezig. Maar is dat nu lang? Hij vond op de website een FAQ met daarin ook het antwoord op de vraag hoe lang men gemiddeld bezig is met een aanvraag. TheGallant is optimistisch en gokt 7,5 minuut, Do een kwartier. En het antwoord… 24 minuten. Gemiddeld dus.

Show me the money!

Goed, paspoort en ESTA dus. Anders wordt het een korte reis. Maar wat heb je nog meer nodig? Geld, aldus Do. Heeeeel veeeeeel geld. Of toch niet… Want is Vegas eigenlijk duur?

In de basis niet, weet Do te vertellen. Natuurlijk, je kunt het zo duur maken als je zelf wil, zoals met elke reis. Je kunt al een weekje naar Vegas voor €750 voor vlucht en hotel. Dus iedereen die zegt €2000 of €3000, die maakt het zelf zo duur.

Tip van Do: let er bij je vlucht op of er ruimbagage inbegrepen is. Bij veel goedkope vluchten is dat niet het geval, en dan betaal je gemakkelijk €50 per koffer heen én terug (dus totaal €100) extra.

Vergeet ook de resort fee niet. Bijna elk hotel in Vegas rekent deze fee, voor internet, de krant, fitness en meer van dat soort dingen bijna niet gebruikt worden en waar je dik voor betaalt. En je kunt het niet laten zitten, je bent verplicht het te betalen. En die fee wordt jaarlijks steeds hoger.

Tip van Do: er zijn wel manieren om onder de resort fee uit te komen. De belangrijkste: klagen klagen klagen. Dat de WiFi het steeds niet deed, de kamer ruk was, de airco uitviel. Doe dit op het eind als je de eindafrekening krijgt.
Sowieso is het aan te raden om echt uit te checken en de rekening te controleren, of er niet dingen opstaan die niet kloppen. Zo zijn veel minibars uitgerust met sensoren, zodat je al betaalt als je iets optilt of de koelkast openmaakt. Dat kan aardig in de papieren lopen.

Goed, €750 voor een week Las Vegas. Wat hebben we dan? Dan zit je dus in Excalibur, op de Strip. Er zijn nog goedkopere opties (zoals Circus Circus maar daar wil je echt niet slapen) maar dit is de beste oplossing. Ook Off-Strip is voor Do geen optie, wat veel andere aanbieders dus wel doen als er een krapper budget is. De ervaring van een resort op de Strip is er één die je niet mag missen, vooral de eerste keer niet.

En de Strip hoeft niet zoveel duurder te zijn. Flamingo en LINQ zijn twee opties, midden op de Strip, die echt niet duur zijn en wel prima. En pak je, bijvoorbeeld tijdens een roadtrip, maar enkele nachten Vegas, kies dan ook gewoon dat mooie hotel. Dat maakt je experience wel gewoon af. Ook scheelt het je enorm veel tijd, je zit gewoon midden in alle actie in plaats van kilometers verderop.

Waar mensen zich in vergissen, is in het lopen in Vegas. Lopen daar is heel anders dan hier. Dus Tuscany Suites klinkt heel interessant, maar je zit er wel redelijk ver van de Strip.

LV1 2
Blije The Gallant kondigt Dooker aan

De spelerspas

Tip van Do: laat overal een spelerspas aanmaken. Neem daarvoor je paspoort mee, je rijbewijs nemen ze hier vaak niet als identificatie aan.

Met je spelerspas verzamel je punten bij het gokken, maar het biedt vaak nog meer voordelen. Zoals korting op eten (TGO is weg van de biefstuk bij Ellis Island, en leert nu dat ie daar nog flink korting op had kunnen krijgen ;-)), korting op showtickets etc.

Vaak zijn er ook bonussen en aanbiedingen, zoals gratis speeltegoed. En wees niet bang dat je straks met tientallen pasjes loopt: veel casino's zijn van een keten en hebben dezelfde pas, zoals MGM en Caesars. Als je die passen hebt, dan heb je al een groot deel van de casino's op de Strip te pakken.

En hoe zit het met de VIP-manager? Buiten heel veel geld uitgeven, zijn er ook een aantal trucs om Diamond Member bij Caesars te worden, zo weet Do te vertellen. En die tips staan op ons forum.

Maar je kunt ook vragen om een VIP-manager. En laat vooral altijd, bij elke aankoop, je pas zien. Dus ook in restaurants en bij aankopen, zodat je daarmee ook punten spaart.

Tip van Do: het is in Amerika heel normaal om te vragen wat je kunt krijgen. Dus vragen om een VIP-manager, maar ook in winkels wat de aanbiedingen zijn en bij attracties of er coupons te gebruiken zijn. Gewoon doen!

Veel casino's hebben ook loyalty apps, zoals het Wynn en MGM, waarmee je gratis punten kunt sparen die je kunt omwisselen voor rewards. Dit kost tijd, maar kan je ook veel besparingen opleveren, zoals gratis overnachtingen, shows en buffetten.

Binnenhalen en houden

Casino's die van alles weggeven, gratis, dan moet er wel een addertje onder het gras zitten, toch? Natuurlijk hopen ze gewoon dat je vooral veel gaat spelen als je daar bent en dus geld verliest.

Daar zijn de resorts ook op gebouwd, zo verdwaalt zelfs Do nog steeds. Want welke lift je ook neemt, je komt altijd in de dat verdomde casino uit. Rechtstreeks van de ingang naar je kamer? Forget it: eerst door dat casino. Met alle verleidingen die erbij komen kijken.

Zo werkt het ook met spellen. Snap je niet hoe het werkt? In de ochtend geven ze vaak gratis speluitleg en kun je het proberen. En dan krijg je nog even $20 freeplay mee. Maar ja, één keer aan die roulette staan, dat vindt niemand leuk. Dus je speelt nog wat rondjes, totdat in ieder geval jouw nummer één keer is gevallen.

Alles wat ze gratis weggeven die casino's is dus bedoeld om je te verleiden: om je binnen te halen, binnen te houden en te laten spelen (en verliezen). Do speelt zelf altijd craps, nog voordat ze het spel überhaupt snapte. Maar de gezelligheid, het drankje dat je krijgt, het gevoel samen te spelen, maakt dat ze verslingerd raakte aan het spel. Pas tijdens Onetime's grote craps show begon ze het spel te snappen :-)

Het viel haar op dat croupiers altijd heel behulpzaam zijn. Ze gaan niet zomaar spelen maar vragen of je het snapt en helpen je als dat niet zo is.

Fooien

In de casino's krijgen spelende gasten eigenlijk altijd gratis drank. Niet alleen bier, fris en koffie of een simpele huiswijn, ook sterke drank krijg je meestal gratis. Wel is het gewoon om de serveerster een fooi (tip) te geven. Een dollar, of 2, is gebruikelijk, en bij een flinke winst of aan een privétafel laat je de dame ook meedelen. En die kunnen, mits ze er leuk uitzien, best leuk verdienen.

Wel valt op hoe ouder het casino, hoe ouder de dames. En dan wordt het dus minder appetijtelijk… Ook Downtown en in de buitenwijken wordt het al snel minder met de knappe meiden. Daarvoor moet je toch wel bij de high-end resorts zijn, zoals Aria.

Die meiden werken hard, ook om zichzelf aantrekkelijk te houden. Sporten, plastische chirurgie: hoe mooier hoe meer fooi en dus hoe meer ze verdienen. Met die knappe meiden hoef je ook geen medelijden te hebben, die harken maandelijks leuke bedragen binnen.

Upgrades

Als we Do vragen naar de slechtste casino-ervaring in Las Vegas, dan schiet haar zo niets te binnen. Maar, ze heeft wel een tip.

Tip van Do: als je in een goedkoop hotel zit, ga dan voor een upgrade van je kamer. Anders kan het wel eens een vieze bedoening zijn. Dat doe je niet vooraf, maar ter plekke. Soms is het genoeg om bij je inchecken gewoon aardig te doen. En anders heb je voor $10 per nacht vaak al echt een betere kamer. Dan heb je de 20-dollar-trick niet nodig. Wat ook kan helpen is zeggen dat je gaat trouwen. Vertel ze niet dat je jarig bent als ze je paspoort vasthebben, dan hebben ze je natuurlijk meteen door!

Over trouwen gesproken, veel mensen trouwen, al dan niet spontaan, tijdens hun trip naar Las Vegas. Do vertelt dat veel mensen dat inderdaad doen, maar niet altijd om het trouwen maar om de ervaring. Als jij de papieren niet tekent, verandert er namelijk niets. Is dit iets voor jou? Do regelt het graag voor je!

12065501 10153366841988141 2703346021247758149 N 1
The Gallant – Grand Canyon

De aanraders van Do voor jouw eerste keer Las Vegas

Natuurlijk, je kunt trouwen in Vegas. Je kunt er gokken. Maar wat zijn nu echte aanraders als je voor de eerste keer naar Vegas gaat. Do somt ze maar wat graag voor je op:

  • naar een show;
  • het neonmuseum bezoeken;
  • dagtrip maken, bijvoorbeeld naar de Hoover Dam, Red Rock Canyon of een spookstad.

Tip van Do: Uber en Lyft werkt heel goed in en om Vegas. Let wel op dat je bij de juiste ophaalplek staat, de meeste hotels hebben er twee (of meer) en je bent vaak niet snel genoeg op de andere plek. Dan betaal je een boete omdat je er niet bent, zonde!

Bij de voorbereiding kun je alvast de Uber- en/of Lyft-app op je telefoon zetten en koppelen aan je creditcard of PayPal. Dan kun je er in Vegas meteen gebruik van maken.

Tip van Do: een creditcard is heel handig. Je kunt eventueel zonder, maar dat is niet heel gemakkelijk. Vergeet voordat je gaat ook niet je bankpas op Wereld of VS te zetten, dat staat tegenwoordig standaard uit en dan kun je hem daar dus niet gebruiken.

Let ook op waar je pint: de meeste automaten rekenen een fee als je geld op wil nemen. In de casino's kan dat oplopen tot gerust $8 of $9 per transactie. Kijk dus vooral of je ook op een andere plek kunt pinnen, buiten de Strip bijvoorbeeld, en neem meteen een hoger bedrag op zodat je niet blijft pinnen en betalen.

En wat is nu een schappelijk dagbudget volgens Do? Voor eten, drinken en een keer wat in een automaat gooien, is $50 tot $100 per dag genoeg. Tripjes als een vlucht over de Grand Canyon of een show van Cirque du Soleil komen daar nog wel bovenop. En houd je van gokken, dan is een apart gokbudget wel aan te raden.

Do's & dont's voor Las Vegas

De eerste keer Vegas is overweldigend en je kunt dingen meemaken waarvan je denkt: was ik daar maar voor gewaarschuwd. Do zet voor ons de do's & dont's voor Las Vegas op een rijtje.

  • Zorg dat je voldoende (water) drinkt: je bent in een woestijn en je komt vanuit de airco buiten in 40 graden. Als je dan te weinig hebt gedronken dan krijg je echt een klap. Ook als je een tripje gaat maken: neem water/drinken mee.
  • Pak je een taxi vanaf de luchthaven? Zeg dan dat je niet door de tunnels wilt. Dat zijn langere routes, vaak ook drukker, waardoor je langer in de taxi zit en dus meer moet betalen.
  • Zeg niet dat het je eerste keer is, de kans dat je de hoofdprijs betaalt is dan heel groot.
  • Let op zakkenrollers!
  • Gebruik je gezonde verstand en dwaal niet zomaar, zonder plan, van de Strip af.
  • Las Vegas is een veilige stad, iedereen is uit op een leuke tijd en niet om rotzooi te trappen. Er loopt security rond die je helpt als het even niet lekker gaat, het hotel houdt je in de gaten en er zijn genoeg camera's die alles vastleggen. Je kunt dus ook prima alleen gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets gebeurt.
  • Zorg dat je niet in een vechtpartij ofzo beland. Ook al deel je niet de eerste klap uit, als ze je iets zien doen, word je opgepakt en de straffen zijn daar een stuk strenger. Plus je komt daarna het land niet meer in, zonde!

De ‘ik vraag dit voor een vriend' vraag van TGO is: hoe zit het met de dames van plezier in Vegas? Alles lijkt te kunnen en mogen in de stad, dit ook? Ondanks dat Vegas een aantal stripclubs kent en er veel kan en mag, is prostitutie verboden, weet Do te vertellen.

12928303 10153754234538141 3689498538793747454 N
Auto gehuurd

Auto huren in Las Vegas

Blijf je in Las Vegas, dan is de taxi, of nog beter de Uber of Lyft, een prima manier om van A naar B te komen. Maar hoe zit het als je een auto wil huren?

Do vertelt dat er veel verhuurbedrijven in en om Vegas zitten, ook bij de hotels. Je kunt dus op veel plekken terecht. Ook kun je vanuit Nederland alvast een auto huren, bijvoorbeeld op de luchthaven (dan heb je meteen geen taxi nodig daar). Vaak is dat ook nog wat goedkoper dan het ter plekke regelen.

Sunnycars is een Nederlandse organisatie waarbij je goed auto's kunt huren. Zij hebben de meest uitgebreide verzekering en zijn dus niet de allergoedkoopste, maar wel de beste, volgens onze expert Do.

Tip van Do: let op dat als je via Sunnycars geboekt hebt, je je in Amerika niet nog allerlei extra verzekeringen laat aanpraten. Deze heb je al, dus je betaalt dan dubbel.

En wat voor auto boek je dan?

Tip van Do: als je niets of weinig om auto's geeft en je bent alleen of als stel, boek dan de kleinste. In Vegas hebben ze deze nooit, dus dan krijg je automatisch een upgrade naar een grotere auto. Die Smart waarmee ze ‘dreigen' die krijg je niet.

Kom je aan op McCarran Airport, dan word je met een shuttle naar de verhuurbalies gebracht. Daar check je in en vervolgens ga je met je voucher naar het parkeerdek waar alle huurauto's staan. Elke partij heeft zijn eigen stukje en dat is duidelijk aangegeven. Heb je geen specifieke auto geboekt, dan mag je vaak uit een bepaalde sectie kiezen. Staat er in een andere sectie een auto die je meer aanspreekt, dan kun je wel eens geluk hebben als je daar om vraagt.

En blijkt de auto toch echt te klein te zijn, dan kun je bij de balie eenvoudig en vaak voor niet zoveel geld een upgrade aanvragen.

En hoe zit het met navigatie (voor bepaalde Onetimers een must)? Daar betaal je vaak dik voor, vertelt Do. Dus zij neemt zelf haar oudere TomTom mee. Prima voor de grote wegen en bekende punten, al zul je bijvoorbeeld in LA ontdekken dat alle kleinere straatjes niet meer kloppen.

Parkeren in Vegas kost meestal wel geld, zo'n $10 tot $14 per dag. Houd daar dus rekening mee in het totale kostenplaatje. Er zijn ook hotels waar je gratis mag parkeren, zoals Treasure Island.

Lekker stukje lopen

Waarom zou je in Vegas niet gewoon lekker gaan lopen? Dat scheelt weer kosten voor vervoer. Do liet al even vallen dat de afstanden in Sin City ‘anders' zijn, maar hoe zit dat nu precies?

De Strip, officieel Las Vegas Boulevard geheten, is al 6,8 kilometer lang, zo weet Do te vertellen. Dat loop je niet even, vooral niet in de warmte die er vaak heerst. Toch is het wel aan te raden om schoenen mee te nemen waar je lekker op loopt, want je maakt stiekem best wat kilometers op een dag. 25.000 tot 30.000 stappen is niets vreemds.

Aan de andere kant: sommige resorts hebben binnendoorweggetjes zodat je snel van de ene naar de andere kunt lopen. En dan kom je ook altijd weer leuke dingen tegen. Maar van de ene naar de andere kant van de Strip lopen kost je zeker een dik uur, en dan tellen we nog niet mee dat je steeds opgehouden wordt door de dingen die je ziet. Hier valt een jackpot, daar kom je wat lekkers te eten tegen en vertelt een random stranger over iets wat je ook echt moet zien.

Dat bedoelde Do eerder ook met: je kunt heel veel voorbereiden maar er gebeuren altijd spontane dingen die je eigenlijk ook niet wil missen maar waardoor je gemakkelijk wordt opgeslokt.

Weekend in Vegas, of niet?

Of je, wanneer je in Vegas bent, nu wel of niet een weekend mee moet pakken, daarover zijn de meningen verdeeld. Wat vindt onze expert Do?

Allereerst weet ze te vertellen dat als je kosten wil besparen, je niet in het weekend in Vegas moet zitten. De hotels etc. zijn dan veel duurder, en dat geldt overigens ook voor nationale parken en andere grote steden. Doordeweeks kun je in Vegas voor een normaal budget de duurdere hotels boeken.

In het weekend is het ook een stuk drukker, dat merk je bijvoorbeeld bij de buffetten. Maar, wat Do vooral heel leuk vindt om te zien, is dat er in het weekend echt andere mensen in Vegas komen. Dat zijn de Amerikanen die hun vrije weekend in Vegas door komen brengen om te feesten. Die kleden zich om gezien te worden en zijn 's ochtends al lam van de drank, dat soort types. Heel anders dan doordeweeks.

Tip van Do: het is heel leuk om gewoon rond te lopen in Vegas. Om je heen kijken, er is overal wat te doen en je komt overal lekker te eten en drinken tegen. Laat je meevoeren in het spontane en mensen kijken.

En wat is wat Do betreft de perfecte duur voor een tripje naar Las Vegas? Een week, want dan ben je helemaal op van alle prikkels die je hebt meegekregen. Natuurlijk verschilt dit per persoon, maar de meesten vinden een week lang genoeg. Niet dat je dan alles gezien hebt, maar dan ga je gewoon nog een keer terug natuurlijk!

Beat the jetlag!

Las Vegas kent 9 uur tijdverschil met Nederland dus als je aankomt, heb je zeker last van een jetlag. Wat is nu wijsheid? Een nacht doorhalen of juist niet? Do probeert zelf altijd om in een normaal ritme te komen, dus de eerste dag tot 22.00u ongeveer wakker te blijven, met je oogleden op je knieën. Maar wat werkt verschilt van persoon tot persoon.

Tip van Do: onderneem de eerste dagen juist die dagtrip. Dikke kans dat je vroeg wakker bent door de jetlag, dus dan benut je die tijd optimaal.

En als Vegas een onderdeel is van een roadtrip, wat is dan volgens Do het beste moment? Dat ligt vooral aan de deals, het heeft vaak voordelen om te beginnen en eindigen in Las Vegas. De deals van vlucht met hotel in Vegas zijn vaak beter dan los een hotel boeken. Aan de andere kant is in Californië de tweede bestuurder bij autohuur vaak gratis, en dat scheelt ook maar zo $10 per dag.

Maar Vegas is ook een perfecte uitvalsbasis voor allerlei kortere trips. Je kunt vrij gemakkelijk naar de Grand Canyon, Zion, Laughlin, Route66; het ligt er echt helemaal aan wat je precies wil.

Kan en mag alles in Vegas?

Een vraag van de kijkers is of er een dresscode geldt in Vegas. Mag je de casino's in met een petje, korte broek of zwembroek bijvoorbeeld? Buiten dat ze je niet naakt binnenlaten, kan eigenlijk alles wel zo'n beetje. Dus een zwembroek met t-shirt en slippers is geen enkel probleem. Ook een zonnebril en/of petje mag gewoon.

En hoe zit het met minderjarigen? Je moet 21 zijn om te spelen en er geldt een regel in de resorts dat je met kinderen niet stil mag staan in het casino. Er zijn vaak speciale looppaden en daar moet je wel doorlopen als je met kinderen bent. Voor kinderen is er ook genoeg vertier en je kunt dus echt prima met kinderen naar Vegas. Er is echt heel veel leuks voor te doen.

💡 Tip van Do: als je met kinderen naar Vegas gaat, let dan wel op welk hotel je boekt. Sommige resorts hanteren een leeftijdsgrens van 21 jaar voor de zwembaden en daar heb je dan weinig aan. Maar er zijn ook genoeg opties waar kinderen wel gewoon naar het zwembad mogen.

Wil je een keer naar een schietbaan? Dat kan al heel goedkoop, maar het kan ook behoorlijk druk zijn zodat je uren moet wachten. Do's tip is dan ook Battlefield: die komen je halen met een Humvee en er staan ook allerlei leuke voertuigen op het terrein waar je mee op de foto kunt.

Het allergaafste wat Do heeft gedaan? Zij kreeg het wow-gevoel van het vliegen met een helikopter over de Strip. Via Groupon kun je vaak al deals vinden voor $100 per persoon, let wel op dat je niet te zwaar mag zijn.

In da club

TGO vertelt dat hij niet naar een club durft te gaan. Heeft Do, die dit wel regelmatig doet, tips? Het is wel duur, maar het is ook wel echt een once in a lifetime ervaring. Er zijn verschillende manieren om binnen te komen. Je kunt je aanmelden bij verschillende websites maar je kunt ook aan de deur entree betalen. Voor vrouwen is deze altijd lager dan voor mannen.

De drankjes zijn er zeker ook niet goedkoop, maar je moet het meer als een festival zien in Nederland: dan geef je ook zo aardig wat geld uit. Met een groep kun je een VIP-tafel afnemen, dat is echt de moeite waard. Je krijgt allerlei voordelen die je anders niet krijgt, zoals een eigen serveerster en beveiliger, maar ook voorrang bij de toiletten.

Dit verhaal is dan ook hét moment om de special guest van deze uitzending erbij te halen: Nikita. Zij stond ooit zwanger in de Omnia te dansen, en dat was fantastisch. Zij vertelt haar ervaringen met Vegas. Wil je weten wat zij zo geweldig vindt en waarom zij graag via Do boekt? En hoeveel zij de eerste keer uitgegeven heeft? Bekijk dan de uitzending terug!

20190912 233629418 Ios Edited Scaled

Wat vind jij leuk? Bekijk van tevoren of je iets mee kunt pikken

Dat Las Vegas meer is dan gokken, moge duidelijk zijn. Er zijn tal van sportevenementen, zoals de MMA-nights, het eigen ijshockeyteam en pregames voor basketbal. Er treden vaak grote artiesten op, van wereldbekende DJ's in de clubs tot popsterren in één van de stadions. De Nascar wordt er gereden en je kunt zelf meerijden met auto's op het circuit.

Alleen, als je er bent kan het zijn dat je dat compleet mist. Dus:

Tip van Do: bekijk voordat je gaat welke evenementen er plaatsvinden tijdens jouw verblijf en boek alvast tickets. Het is zo jammer als je achteraf ontdekt dat jouw favoriete club speelde of artiest optrad en je dat gemist hebt.

Vegas has it all

Het is wel duidelijk dat, in ieder geval voor Do, Vegas alles heeft voor een fantastische vakantie. En daar zijn de meeste Onetimers het wel mee eens. Zo mag een bezoekje aan Downtown niet ontbreken en kis het heerlijk om met een drankje in het zwembad te vertoeven.

Ook qua eten kom je niets tekort in Sin City. Van een restaurant van Gorden Ramsey (hij heeft er 5!) en daar kun je je echt prima vermaken voor bijna elk budget. En er zijn echt prima restaurants voor en goede prijs, van sushi tot burgers en alles ertussenin.

Je kunt ook kiezen voor een buffet in een resort, maar daar is Do geen grote fan van. De goede buffetten zijn duur en dan moet je flink eten om het eruit te halen. Plus het is niet zo heel gezellig in zo'n grote zaal. Maar… als je het met loyalty-punten gratis of bijna gratis kunt krijgen, dan zeggen wij: doen!

En, kunnen we al naar Las Vegas?

De prangende vraag van de dag is natuurlijk: wanneer kunnen we weer naar Vegas. De grenzen zijn nog gesloten maar zit het er binnenkort weer in? Het is vreemd, zo vertelt Do, want Amerikanen kunnen wel naar Europa maar andersom zijn we als toerist niet welkom.

Do hoopt dat Amerika met een plan komt, net zoals Canada. Op de livestreams en vlogs zie je ook dat Vegas weer bijna draait zoals vanouds, met enkele nieuwe regels. Dus alles wijst erop dat het wel weer kan. Waarschijnlijk wel enkel met vaccinaties, het lijkt erop dat Biden daar zijn plan aan op gaat hangen. Misschien dat een PCR-test ook nog gaat werken, maar zonder één van beiden zal het waarschijnlijk, ook op de langere termijn, niet gaan lukken.

Tijd om de uitzending af te sluiten, we kijken uit naar april 2022 met goede hoop dat we dan met zijn allen naar de pretstad kunnen gaan. Opdracht 9 staat voor de deur. frank houdt zijn lippen stijf op elkaar over opdracht 10 maar weet wel te vertellen dat er misschien een 11e én 12e opdracht gaan komen.

Hoezo denk je dan. Met die extra opdrachten kun je dan extraatjes verdienen voor in Vegas. Als je opdracht 10 hebt afgerond mag je hoe dan ook mee. Wij bedanken Do voor haar fantastische uitleg en tot snel!

on air