Sega Rally Ton Ton

Op bezoek bij de Ton Ton Club in Westergasfabriek

Ons eerste bezoek aan de Ton Ton Club in het centrum van Amsterdam staat ons nog heel goed bij. Dit is een speelhal voor volwassenen, waar kom je dat nog tegen. Tegenwoordig zijn er wel veel arcadehallen van GameState en deze richten zich meer op jongvolwassen en kinderen.

Vanwege het succes van de Ton Ton Club is er besloten om een nieuwe vestiging te openen. En deze bevindt zich zo'n vijf kilometer van het Amsterdamse centrum bij de Westergasfabriek.

In het centrum moesten we €6 per uur betalen voor onze auto en hier is dat de helft (€3 per uur).

Armijn geplaatst in Landbased casino door Armijn Meijer
op 2 mei 2022
Sega Rally Ton Ton
Japanse Pacman
Japanse Pacman

Ton Ton Club Westergasfabriek

De rode draad van de Ton Ton Club is om volwassen (weer) te laten spelen. Dit kan door middel van een bordspel of oude arcade spellen uit de jaren '80 en '90. Onder het genot van een hapje en drankje kan je je hier uren vermaken. Daarnaast is het zelfs een trendy club te noemen.

De stijl van deze Ton Ton Club is Japans en dat merk je zowel op de uitgebreide menukaart als bij de games. Bovendien kan je bij mooi weer op het ruim opgezette terras zitten en lekker spelletjes spelen. De Arcade spellen kosten €1 per spel en voor €5 krijg je zes tokens die je gewoon bij de bar kan kopen.

We moesten toch even goed zoeken waar deze vestiging zat en konden dat niet goed vinden omdat we hier nog nooit waren geweest. Het is zeker geen gebouw verlicht met neon. En dit heeft alles te maken dat de oude stijl van dit monument bij de Westergasfabriek behouden moet blijven.

Terminator Ton Ton Edited
Ton Ton Terminator

Terug naar onze jeugd

Bovendien heeft de Ton Ton Club beneden een restaurant met bar waar je lekker kan vertoeven. Boven is het Arcade gedeelte en vind je flipperkasten (4), race consoles, air hockey en schietspellen. Hier kunnen zo'n 30 personen zich tegelijkertijd vermaken.

Daarnaast waren wij er in de middag en ik zag twee jonge stelletjes helemaal los gaan op de machines die mij 25 jaar geleden konden bekoren. Ik zag ook de coole Daytona USA (1994) staan. Bovendien heb ik daarin werkelijk honderden guldens in gegooid in het verleden.

Vervolgens heb ik voor €10, twaalf tokens gekocht en hier kan je je prima een uur mee vermaken met twee man. Alle spellen waren in een top conditie en werkten erg goed. Het enige was bij de flipperkast (Ghostbusters) waar de rechter flipper een klein defect had.

Zelf ben ik echt een spelletjes man. Bovendien vond ik het mooi om weer een kijkje te nemen in het verleden met een aanpak van de tegenwoordige tijd.

Airhockey
Airhockey

Service bij de Ton Ton Club

Bovendien was de service bij de club goed. Ik werd netjes welkom geheten en toen we weg gingen kregen we ook een warme groet. Bij het wisselen had ik €50 gegeven om €10 voor tokens te wisselen, na het wisselen ben ik naar boven gegaan. En was ik helemaal de €40 wisselgeld vergeten.

Vervolgens kwamen ze het geld netjes boven brengen. Ook de cappuccino (€2,70) smaakte uitstekend en had in het schuim een mooi schilderijtje. Ze waren al druk bezig met de voorbereidingen voor de gasten die later zouden komen een mooie maaltijd te kunnen voorschotelen.

We zagen ook beneden een aantal stelletjes lekker met elkaar praten in alle rust. Je hoeft hier zeker niet heen te gaan voor de arcade maar ook voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Bovendien kan je het vergelijken met een eetcafe 2.0.

Conclusie van de Ton Ton Club bij de Westergasfabriek

Het concept van de Ton Ton Club kan ik echt omarmen. Even weg uit de internet wereld en weer echt het gevoel hebben van leven met mensen. Gezelligheid in combinatie met een vleugje verleden komt hier samen. Bovendien bevindt deze Ton Ton Club niet op een hele centrale locatie in het centrum. Daarnaast kan je hier wel makkelijker en goedkoper parkeren.

Het gebied van de Westergasfabriek is mooi en een vleugje nostalgie komt hier goed terug en dat past precies in het concept. Sinds kort is er zelfs een derde Ton Ton Club en deze richt zich helemaal op airhockey en heeft een Frans - Aziatische keuken. En wordt Puck genoemd, ze zitten op de Jan Evertsenstraat 747 en daar gaan we binnenkort een kijkje nemen.

Ton Ton Club

Polonceaukade 27

1014 DA Amsterdam

06- 13300314

Openingstijden: 13:00 - 01:00 uur vrijdag en zaterdag tot 03:00 uur

Ton Ton Club Westgastfabriek
Ton ton Westergasfebriek
Ton Ton Opening Hours
Openingsuren
on air