Winnen Groeps Loterij

De Oudejaarsloterij 2023: Kans op miljoenen

De Oudejaarsloterij van 2023 staat voor de deur en belooft wederom een spectaculaire afsluiting van het jaar te worden. Met een hoofdprijs van maar liefst €30 miljoen en de kans op 200 Elektrische MINI's, is de spanning rondom de trekking op zondag 31 december 2023, tussen 19:30-23:30 uur op het hoofdkantoor van Nederlandse Loterij in Rijswijk, voelbaar. De onthulling van de uitslag volgt middernacht op 1 januari om 00:00 uur via de website en app van de loterij.

Armijn geplaatst in Over knaken door Armijn Meijer
op 20 december 2023
Winnen Groeps Loterij

Wat is een Oudejaarslot?

Een Oudejaarslot is niet zomaar een lot; het vertegenwoordigt de kans op een nieuw begin met gigantische geldprijzen. Voor €30 krijg je een heel lot met een uniek lotnummer, waarmee je meedingt naar de volledige prijs. Maar er is meer: je maakt ook kans op de hoofdprijs van €30 miljoen en 200 Elektrische MINI's. Voor wie iets minder wil investeren maar de spanning wil behouden, is er de optie van een 1/2 Oudejaarslot voor €15, met kans op de helft van de hoofdprijs en andere geldprijzen.

Koop jij wel eens een oudjaarslot?

Kans Berekenen Loterij

Kansberekening

Bij de Oudejaarsloterij is de kans op het winnen van de jackpot slechts 1 op 8 miljoen. Ter vergelijking: de kans om binnen drie pogingen een gevonden pincode te raden, is ruim 2000 keer groter. Het fenomeen van het overschatten van kansen, aangewakkerd door magisch denken. Loterijen spelen handig in op dit gebrek aan statistisch inzicht. Een eerlijke verdeling van prijzen over meer loten zou logischer lijken, maar de verleiding van enorme hoofdprijzen blijkt voor deelnemers onweerstaanbaar, zelfs als de kans op winst bijna nihil is.

Dromen en opwinding in de Oudejaarsloterij

Bij Onetime omarmen we jaarlijks de Oudejaarsloterijgekte, met onze eigen poule die een Onetimer beheert op het forum. We realiseren ons dat winnen niet gegarandeerd is, maar de opwinding en hoop blijven ons aansporen. Het is die opwinding die dromen mogelijk maakt en soms zelfs realiteit worden. Op 10 januari zullen we live aanwezig zijn bij het hoofdkantoor van de Staatsloterij voor een trekking. Wordt vervolgd...

Doe mee met de Oudejaarstrekking poule

on air