Pawn Shop Las Vegas

Een pandjeshuis wordt in Las Vegas een ‘pawn shop' genoemd. We hebben in Nederland het Pandjeshuis Suikerland bezocht en hier een mooi verhaal over geschreven. Vandaag is het de beurt aan dé pawn shop van Las Vegas.

Armijn geplaatst in Landbased casino door Armijn Meijer
op 4 mei 2022
Pawn Shop Las Vegas
Pawn Shop Strip
De Pawn Shop uit Pwan Stars

Bekende pawn shop in Las Vegas: Gold & Silver pawn shop

De Gold & Silver Pawn Shop op de Strip is waarschijnlijk de bekendste shop van de wereld. Deze schittert al vanaf 2009 op televisie en neemt de kijker mee in de tv hit ‘Pawn Stars'.

We konden meegenieten van de avonturen van Rick Harrison en zijn zoon Corey ‘Big Hoss', maar ook van Richard ‘Old Man' en Austin ‘Chumlee'. De shop ligt midden in het hart van Las Vegas en is 24 uur per dag open.

Uitzicht Stratosphere Tower Edited
Uitzicht Stratosphere

Hoe werkt een Pawn Shop (in Las Vegas)?

Een pawn shop is niks anders dan een winkel, waar je geld kan krijgen voor je spullen. Een soort van marktplaats dus. Maar je kan deze spullen ook belenen. Je krijgt dan direct geld en later kun je je spullen terug kopen met een kleine opslag.

Je kan ook spullen kopen, die zijn verkocht of niet worden terug gekocht door de (oud) eigenaar. In het artikel Hoe werkt een pawn shop kan je hier alles over terug lezen. In deze shop zien we erg veel sieraden en veel over prijsde spullen.

Pawn Shop als toeristische attractie

Als je vanaf de Stratosphere naar Down Town Las Vegas rijdt kom je deze pawn shop aan de rechterkant tegen. Normaal gesproken staan er lange rijen voor de ingang. Er is wel een klein parkeerterrein, maar deze staat normaal gesproken bomvol.

De tv serie ‘Pawn Stars' is zo'n hit dat er dagelijks duizenden mensen deze shop willen bezoeken. De shop zelf is behoorlijk klein en de helden van tv zal je niet aantreffen. Ze worden alleen opgetrommeld als er een uitzending gemaakt moet worden.

Je kan er ook veel merchandising kopen zoals t-shirts van de helden. Het business model hebben ze compleet omgegooid en het is nu gewoon een attractie, waar ze geld mee verdienen.

Combineer je bezoek met het uitzicht van de Stratosphere

Je kunt deze pawn shop rustig overslaan, en zo denken er heel veel mensen over als ik de reviews lees. Soms zijn de dingen beter in je hoofd dan als je ze in werkelijkheid ziet.

Mocht je toch een bezoekje brengen aan deze shop dan kan je dat het beste combineren met het uitzicht van de Stratosphere toren (20$). Een bezoek aan de pawn shop is trouwens gratis en dat kom je in Vegas nog maar zelden tegen.

Pawn Shop gegevens

  • Pawn Shop (website)
  • 713 South Las Vegas Boulevard (aan East Bonneville Avenue)
  • NV 89101 Las Vegas
  • +1 702 385 7912
on air