Brunsie Blogt

Brunsie blogt: de TOTO maakt (g)een fout in uw voordeel

Wanneer je aan sportsbetting doet en je plaatst veel weddenschappen dan vergroot je de kans dat je er eens eentje wint. Ik won een weddenschap die ik niet had moeten winnen en maakte per ongeluk meer winst dan eigenlijk mogelijk was.

Nee, ik had geen weddenschap geplaatst met een prachtige filosofie erachter. Ook won ik mijn weddenschap niet door voortschrijdend inzicht en anticipatie op dingen die nog moesten gebeuren.

Nee, ik maakte ook geen perfect getimede cash-out beslissing luttele seconden voordat het doelpunt gescoord werd dat mijn betje om zeep had geholpen. Hoe heroïsch zou dat zijn?

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 9 februari 2023
Brunsie Blogt

Euroknallers

Ik speelde op een vrijdag een aantal weddenschappen bij de Toto op de Keuken Kampioen Divisie. De Toto noemt dit competitie specials. Bij OneTimers zijn deze weddenschappen bekend als ‘euroknallers’. Het zijn voorspellingen op meerdere wedstrijden waar soms wel 40/50/60x je inleg te winnen valt. 

Ik plaatste een Canadian combinatie op een aantal wedstrijden en vulde dit aan met een stuk of vijf van deze euroknallers. Ik won die vrijdag drie weddenschappen. Of eigenlijk tweeënhalf, want mijn Canadian was maar half-half goed. En dus eigenlijk maar anderhalf. 

De twee euroknallers die ik won leverden respectievelijk €75 en €90 op. Ik was me daar niet helemaal van bewust toen ik op die betreffende vrijdagavond rond een uurtje of elf na een avond andere dingen doen inlogde op mijn Toto-account en mijn saldo zag.

€168,55 in plaats van de €8,79 die er eerder op de dag op hadden gestaan. Hoppa! Er moet iets goed gegaan zijn!

Gewonnen? Ehm...

Ik keek daarna in het overzicht van afgeronde weddenschappen en zag tot mijn tevredenheid twee vinkjes staan. Ik besloot direct € 150 winst op te nemen, high-fivede mijn vriendin en liep tevreden naar de badkamer om me klaar te maken om te gaan slapen.

Al tandenpoetsend realiseerde ik me dat er iets niet klopte. Eén van de euroknallers waar ik op ingezet was bevatte Excelsior. Deze Rotterdamse club zou hebben moeten winnen zonder tegendoelpunt om de weddenschap winnend te laten zijn.

Ik zocht heel snel op de app van SofaScore en zag dat Excelsior toch echt met 3-0 van Jong PSV verloren had. Hoe kon die weddenschap dan goed zijn? Had de Toto een foutje in mijn voordeel gemaakt? 

Screenshot 2022 01 25 11.40.09
De Toto trok vrijdagavond laat de uitgekeerde winst weer van mijn saldo af.

Foetsie

Er stond dus nog iets meer dan 18 euro op mijn account. De volgende zaterdagochtend wilde ik inzetten op een paar nieuwe euroknallers, maar was die 18 euro weg. Er stond nog precies 0,00 op mijn account.

In de transactiegeschiedenis stond een deductie van €90,00. Toto had de fout opgemerkt en gecorrigeerd, maar omdat ik al een uitbetaling had laten doen konden ze niet de volledige bedrag van de weddenschap afschrijven, maar slechts de 18 euro en centen die er nog stonden. 

Hoe nu verder? Zou Toto de aangevraagde uitbetaling tegenhouden? Zouden ze contact met me opnemen? Moest ik contact met hen opnemen?

Ik vind het niet mijn verantwoordelijkheid om te melden dat Toto een fout gemaakt heeft. Persoonlijk zie ik dit als een ‘foutje van de bank in uw voordeel' uit het Monopoly-spel. Ik denk wel dat het netjes is om het even te melden, maar ik was in het kader van deze blog ook wel nieuwsgierig naar wat de Toto zou doen. 

De kous is af

Het antwoord is vrij simpel. Voor de Toto is de kous na aftrek van de €90 – die mij de facto achttien euro en een paar dubbeltjes gekost heeft – af. Op maandag kon ik gewoon de tien free spins op Monopoly Megaways claimen en de winst die ik daarmee maakte, ook al was het maar € 0,78, bleef op mijn account staan. 

Ik kon die 78 cent ook weer plaatsen op een weddenschap. Toto heeft hier verder geen beperkingen aan gesteld. Ze hebben dus daadwerkelijk een foutje in mijn voordeel gemaakt. De les die we hieruit kunnen trekken is dat het loont om, ook al doe je het per ongeluk, direct een uitbetaling aan te vragen.

Is het helemaal eerlijk? Waarschijnlijk niet. Aan de andere kant, speelt de bookmaker het spel altijd eerlijk?

on air