TheTurtle blogt

The Turtle’s Blog is terug!

Een jaar geleden stopten mijn blogs plotseling omdat de werkzaamheden die ik voor Onetime deed een andere wending kregen. De nieuwe website van Onetime kreeg een hogere prioriteit. Inmiddels lezen jullie al een tijdje op de nieuwe website van Onetime. Maar hoe verliep dat achter de schermen? Hieronder neem ik jullie mee in een jaar van het opbouwen van de website tot de livegang en daarna

Transparent BG TT geplaatst in Over knaken door Kevin
op 1 oktober 2023
TheTurtle blogt

Waar moet ik beginnen?

De oude website van Onetime.nl voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Dit kwam doordat sommige plug-ins niet meer werden bijgewerkt en het ontwerp van de site verouderd raakte. Hierdoor ontstonden problemen die TheGallant en ik probeerden op te lossen. In december 2021 besloten we dat er een nieuwe website moest komen.

We zochten een partij om de website te bouwen. Bedrijven waarmee we eerder hadden samengewerkt, waren te druk, dus zochten we een nieuwe partner. We vonden een partij die ons hielp met een nieuw design en beheersysteem.

In de volgende maanden keken we nauwkeurig hoe de nieuwe website eruit moest zien. Dit deelden we met onze websitebouwer, waarna zij met een nieuw ontwerp kwamen.

Onetime Ontwerp 1
Het eerste ontwerp

De basis is gelegd!

Met het ontwerp in handen begonnen we te finetunen, terwijl onze websitebouwer aan de technische kant van de website werkte. Tegelijkertijd maakten we lijsten van wat wel en niet naar de nieuwe website zou worden overgezet.

We kozen ervoor om bijna alles van onze oude website over te nemen (circa 4000-5000 pagina's en nieuwsberichten in totaal). Pagina's zoals stemmen op de Oscars, prijzengeld en online pokeren zouden allemaal over worden gezet.

Nieuwsberichten moesten zoveel mogelijk geactualiseerd worden. Kortom, veel werk.

Overzetten van de website

Het overzetten

Toen de technische kant van de website gereed was, startten we met het overzetten van alle pagina's en nieuwsberichten van onze lijsten. De taken waren al verdeeld; ieder had zijn eigen set pagina's en berichten om te verplaatsen.

In april 2022 startten we met de overstap, waardoor we minder actief werden op de oude website. Alles moest verplaatst worden en liefst zo snel mogelijk!

Het hele Onetime Team (Brunsie, One Lucky Lady, Ladydiamond, TheGallant, The Great One en ik) werkte maanden aan de overgang naar de nieuwe website. Dit gebeurde zorgvuldig, pagina voor pagina en bericht voor bericht.

Deadline

Onze aanvankelijke deadline was september 2022, maar na wekenlang content overzetten bleek dit onrealistisch. Er was nog veel werk te verrichten, zowel qua content als op technisch gebied. Daarom kozen we ervoor om geduldig te zijn en niet overhaast live te gaan. We prikten een nieuwe deadline in maart 2023 en gingen gemotiveerd verder.

Tegen die tijd wilden we ook het technische deel voltooid hebben, dus voerden we vele aanpassingen door om zeker te zijn dat de website helemaal gereed was voor lancering.

Het Forum

Naast de lancering van onze nieuwe website wilden we ook een nieuwe plek voor het forum. Samen met een vriend van me (voornamelijk hij) plaatsten we het forum in de weken voor de lancering op een nieuwe server. Zo waren we volledig voorbereid op de livegang van de nieuwe website.

Op-/aanmerkingen over onze website?

Deel ze met ons op het forum!

Livegang

Op maandag 3 april 2023 stond ik vroeg op. De avond ervoor was ik al naar Eindhoven gereden om bij een vriend te slapen, zodat ik de volgende ochtend direct bij het kantoor van onze websitebouwer kon zijn om de livegang van Onetime bij te wonen.

Toen ik arriveerde, waren ze bijna klaar en besloten we direct over te gaan. Na wat kleine technische wijzigingen ging de nieuwe website van Onetime live!

Mobiele versie Onetime.nl

De maanden na de livegang

Bij de lancering van een website komen vaak onvoorziene zaken aan het licht, zoals pagina's die niet correct gelinkt zijn en technische problemen die pas bij gebruik merkbaar zijn. Ook hebben we de laatste maanden verbeterpunten doorgevoerd en aan de nieuwe website toegevoegd. Achter de schermen blijven we onverminderd doorwerken.

Ik kan nu met trots stellen dat we al een flinke weg hebben afgelegd. We zullen de website blijven vernieuwen en nieuwe functies introduceren om jouw leeservaring op Onetime te verrijken.

on air