cryptocoins munten

Verdien 'rente' met cryptocurrencies

1.8% Rente op een spaarrekening waar je je geld voor 5 tot 10 jaar vast moet zetten. Op een normale spaarrekening is het 0,2-0,3% rente, dat is natuurlijk een bedroevend laag percentage. Dit terwijl de banken maar ‘ongelimiteerd' geld kunnen lenen (zonder rente of met heel weinig rente) waarbij de economie ook nog eens op zijn hoogtepunt staat. We zien er maar weinig van terug in onze portemonnee.

Placeholder Gold geplaatst in Crypto door Onetime
op 9 mei 2022
cryptocoins munten

Hoe en wat?

Het is geen echte rente maar je kan het wel zien als een passief inkomen. In dit beknopte artikel zal ik bespreken hoe dit kan aan de hand van een zeer populaire cryptocurrency: VeChain. VeChain houdt zich bezig met supply chain management (lees hier meer). Een kleine greep uit hun klantenbestand: Price Waterhouse Coopers, BMW, DNV GL, Chinese tabaksindustrie en zelfs de Chinese overheid zijn bij hun aangesloten. VeChain is vanaf 2007 al in ontwikkeling maar het platform is recentelijk online gegaan. En jij en ik kunnen daar geld mee verdienen.

Verdien Vechain Thor

De Cryptocurrency VeChain wordt onderverdeeld in twee type munten:

  • Vechain (VET) en
  • Vechain Thor (VTHO)

Je kan op een beurs als Binance VeChain (VET) aanschaffen. Vanuit Binance maak je het over naar de wallet van VeChain, deze is te downloaden in de Playstore & Appstore. Zodra VET in je wallet staat ga je VeChain Thor (VTHO) generen. Dit kan je dan weer verkopen op een exchange. Op het moment van schrijven is het platform nog zo nieuw dat de echte prijs van VTHO nog niet bekend is.

VeChain Thor is nodig om transacties over te maken van A naar B. Stel je wilt 50 Vechain overmaken naar een vriend van je om dat te doen heb je VeChain Thor nodig. Zie het als je auto: je wilt van A naar B maar zonder benzine gaat het niet lukken. Aangezien je VeChain Thor gratis genereert kan je het dus ook gratis overmaken. Maar stel jij wilt 10 transacties doen en je hebt niet voldoende VeChain Thor zal je het moeten kopen op een exchange. Het spel van vraag en aanbod begint dan ook hier.

Hoeveel verdien je dan?

Dit is afhankelijk van hoeveel VeChain jij in je wallet houdt, hoe meer je hebt hoe meer VeChain Thor je genereert. Er zijn diverse calculators beschikbaar om dit uit te rekenen. Laten we ervan uitgaan dat jij 40.000 VET in je bezit hebt, dit kost nu ongeveer €1000.

Per VET ontvang je 0,000432 VTHO per dag. In totaal maakt dit dan 13,68 VTHO per dag. Bij een prijs van 0,03 cent is dat €0,41 per dag. Per jaar komt dit neer op €149,65.

Berekening:

40.000 VET x 0,000342 VTHOR = 13.86 VeChain Thor per dag.

13.68 x €0,03 = €0,41 per dag.

€0,41 x 365 = €149,65 per jaar

Dit komt dus neer op een rendement van 14,9% puur en alleen om VET in je wallet te houden! Daar kan geen enkele bank tegenop.

Het addertje onder het gras

Dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn en dat is het misschien ook wel. Waarom? De prijs van VeChain fluctueert, dus jouw 40.000 VET veranderd van waarde elke dag. Daarnaast heeft de prijs van VTHOR ook geen vaste waarde, het vermoeden bestaat dat dit naar 0,01 cent gaat of misschien nog iets lager per VTHOR. Dit komt omdat VTHOR nu nog schaars is en lastig verhandeld kan worden.

Waarom zou je dan €1000 euro investeren in iets wat geen zekerheid heeft want misschien is het rendement maar 3% over een jaar of volgende maand. Ik denk dan zo: door het op mijn spaarrekening te laten staan wordt het sowieso niet meer waard.

De toekomst van VeChain ziet er zeer solide uit en ze zijn pas net begonnen. Honderden bedrijven staan in de rij om gebruik te maken van hun netwerk. Wanneer het netwerk meer gebruikt wordt zal de prijs van VET stijgen, dus jouw €1000 wordt dan ook meer waard. En als je dan ook nog verdient aan de door jou gegenereerde THOR is dat mooi meegenomen.

Is het een risico? Ja er zal altijd een risico zijn maar ik durf te zeggen dat de fundamenten van VeChain zo goed zijn dat dit in de toekomst uit gaat betalen. Voor mij geld het motto: zonder risico ook geen profijt (en heb geduld).

on air