Milaan Turijn San Remo

Voorbeschouwing Milaan - Turijn en Milaan - San Remo

Aflevering 3 in de serie Brunsie gaat fietsen

Na de Sloveense dominantie de Strade Bianche en Tirreno Adriatico (Pogacar) en Parijs – Nice (Roglic), worden de Italiaanse wielerweken vervolgd met twee van oudste wielerwedstrijden op de kalender. Woensdag 16 maart wordt Milaan – Turijn verreden. De ideale kans om de benen nog eens te testen voor La Primavera, Milaan – San Remo, die aanstaande zaterdag op het programma staat.  

Renners die niet naar Milaan – San Remo trekken vanuit Parijs – Nice richten zich de aankomende dagen op de kleinere Vlaamse voorbereidingskoersen als Nokere Koerse en de Koksijde Classic op het echte Vlaamse voorjaar dat na Milaan – San Remo van start gaat. Renners uit Parijs – Nice die wel naar Milaan trekken testen donderdag de benen nog eens goed in de Grand Prix Denain in Frankrijk alvorens ze de grens overtrekken.

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 9 februari 2023
Milaan Turijn San Remo
Screenshot 2022 03 15 13.32.53
Vorig jaar werd Milaan – Turijn gewonnen door Primoz Roglic. De koers eindigde toen bergop. Dit jaar wordt er gesprint.

Voorbeschouwing Milaan - Turijn

Het peloton dat de Tirreno gereden heeft meldt zich woensdag grotendeels voor Milaan – Turijn of gaat trainen. Milaan – Turijn wordt dit jaar voor het eerst in lange tijd weer in het voorjaar verreden. De oudste koers van de internationale wielerkalender stond jarenlang in het najaar geprogrammeerd als voorbereiding op de Ronde van Lombardije, maar is naar voren gehaald als laatste test voor Milaan – San Remo.  

Milaan – Turijn wordt verreden over 199 kilometer met een aantal stevige heuveltjes voor de wielen en een finale over vlakke, brede wegen met enkel slechts een paar rotondes als hinderlijke onderbreking. Spekkie voor het bekkie van de sprinters dus. Wel sprinters die zonder problemen een aantal heuvels over kunnen.

Het aanwijzen van favorieten is lastig. Veel sprinters zullen deze wedstrijd serieus nemen, maar kunnen de sprint laten lopen als ze het goede gevoel voor San Remo in de benen hebben. Sprinters als Caleb Ewan, één van de topfavorieten voor aanstaande zaterdag, laat de wedstrijd zelfs helemaal links liggen.

Quick Step – Alpha Vinyl brengt Mark Cavendish aan de start. De verwachting is dat de Brit na een teleurstellende Tirreno in Turijn wel voor de bloemen wil gaan. De grootste concurrenten zijn de Australische sprinter Kaden Groves van Team BikeExchange en Arnaud Démare van FDJ, de winnaar van vorig jaar. Démare heeft dit seizoen echter zijn beste sprintbenen nog niet gevonden. 

Brunsie's Bingoal vijf sterren

3 sterren
Marc Cavendish (Quick Step – Alpha Vinyl)

2 sterren
Kaden Groves (Team BikeExchange) | Matteo Moschetti (Trek-Segafredo)

1 ster
Arnaud Démare (FDJ) | Peter Sagan (TotalEnergies)

Wedden op Milaan – Turijn doe je bij Bingoal, de bookmaker met veel ervaring in het wielrennen. Heb je nog geen Bingoal account, maak er dan direct een aan via OneTime en profiteer van extra voordeel en odds boosts.

Screenshot 2022 03 15 13.36.47
De Belg Jasper Stuyven blijft het aanstormende peloton nét voor en wint Milaan – San Remo in 2021.

Wat brengt Milaan - San Remo?

Met Milaan – San Remo gaat aanstaande zaterdag het echte klassieker seizoen van start. Met 293 is het de langste koers in het moderne profwielrennen. Traditioneel zal ook aanstaande zaterdag weer een groepje avonturiers de eerste uren van de koers gaan kleuren, waarna het peloton zich na de Passo del Turchino in gang zal trekken om bij de drie elkaar opvolgende Capi op de vluchters neer te strijken, totdat de koers ontploft op de Cipressa en de Poggio. Het is allemaal voorspelbaar, maar dat betekent niet dat het niet interessant is.  

Het is vooral de vraag wie de koers zal laten ontploffen. Voorheen was Milaan – San Remo de klassieker voor sprinters. De laatste jaren is met zeges voor Vincenzo Nibali, Julian Alaphilippe en Jasper Stuyven dat beeld een beetje vertroebeld. Ook dit jaar is een massasprint zeker geen uitgemaakte zaak. 

Voor topfavoriet Wout van Aert hoeft dat ook niet. Hij kan ook op een andere manier winnen. Caleb Ewan moet het echter wel hebben van een sprint. Julian Alaphilippe juist weer niet.

De grote vraag is hoe graag Tadej Pogacar de Primavera wil winnen. De Sloveen is ontegenzeggelijk in bloedvorm en heeft alles in huis om ver te komen in Milaan – San Remo. Hij zal het verschil echter in de heuvelzone moeten maken. Pogacar heeft de sleutel van de koers in handen. Als hij gaat moet je mee als je wilt winnen.

Daarna zal Lotto-Soudal er alles aan doen om het gat te dichten. Of dat lukt of niet, bepaalt wie de koers gaat winnen. 

Brunsie's Bingoal vijf sterren (eindklassement)

3 sterren
Wout van Aert (Jumbo-Visma, 4.00)

2 sterren
Tadej Pogacar (Team UAE, 6.00) | Caleb Ewan (Lotto-Soudal, 6.50) 

1 ster
Julian Alaphilippe (Quick Step – Alpha Vinyl, 18.00) | Sonny Cobrelli (Bahrain Victorius, 20.00)

Wedden op Milaan – San Remo doe je bij Bingoal, dé bookmaker met veel ervaring in het wielrennen. Heb je nog geen Bingoal account, maak er dan direct een aan via OneTime en profiteer van extra voordeel en odds boosts.

Onetime special

De OneTime Special voor de Strade Bianche en de Tirreno  is niet gevallen. Daarom verhogen we in deze aflevering van Brunsie gaat fietsen de free bet naar € 12,50! Je doet mee door je wedcoupon te delen in Brunsie's Sports Bar op het OneTime forum.

Voorspel de winnaar van Milaan – San Remo correct en je maakt kans op de OneTime-special, in te zetten bij de E3 prijs. 

on air