welke crypto kopen bullrun

Wat te kopen voor de volgende crypto bullrun?

Met een bullrun voor de deur is het goed om eens naar de kansen in cryptoland te kijken. Je wilt die boot namelijk niet missen en daarom goed voorbereid deze langdurige cryptowinter achter je laten en vooruitkijken. Zelf heb ik elk dal in de huidige cryptowinter aangegrepen om mijn posities in bepaalde munten te vergroten.

Ik koop dagelijks crypto bij. Lukraak crypto kopen is niets voor mij. Bij elke bullrun blijken namelijk bepaalde soorten cryptovaluta het erg goed te doen. De kunst is om alvast vooruit te denken en te bepalen wat in de komende bullrun interessant kan worden.

In dit artikel doe ik een voorspelling voor bepaalde soorten crypto die het mogelijk goed kunnen gaan doen in de volgende bullmarkt.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 6 november 2023
laatste update: 6 november 2023
welke crypto kopen bullrun

Wanneer komt de volgende bullrun?

De bullrun is waar menig crypto belegger reikhalzend naar uitkijkt: dé periode waarin prijzen van crypto (langdurig) stijgen. En in cryptoland, kan dit aardig hard gaan.

Wanneer die bullrun komt, is onbekend. Het heeft er echter alle schijn van dat we het grootste dal achter ons hebben gelaten.

Wat een volgende bullrun triggert, kan afhankelijk zijn van vele factoren. Een belangrijke factor die vaak genoemd wordt, is de halving, die ergens halverwege 2024 gepland staat. De halving zorgt ervoor dat de miners minder opbrengsten krijgen, wat leidt tot schaarste van Bitcoin. En van schaarste weten we dat het de prijs van een asset (zoals Bitcoin) opdrijft.

Op macro-economisch gebied is de stand van de rente erg belangrijk. Hoe lager de rente, des te goedkoper het wordt om geld te lenen. Hoe goedkoper het is om te lenen, des te meer er onderaan de streep overblijft voor investeerders.

Een andere belangrijke factor die een rol speelt bij het aanjagen van een bullrun, is de goedkeuring van ETF’s voor de Amerikaanse beurs. Mochten deze ETF’s er komen, dan zal er een grote hoeveelheid extra geld de cryptomarkt instromen.

Welke crypto zijn de moeite waard voor de komende bullrun?

Jij als crypto belegger wil goed voorbereid zijn, nog voordat de bullrun start. Je bent zeker niet te laat.

Veel cryptomunten staan namelijk diep in het rood, gemiddeld genomen zo'n 90-95% vanaf hun hoogtepunt, de alltime high. Het is daarom nu hét moment om in te slaan, nu vrijwel alle munten in de aanbieding zijn. Maar welke soorten munten zijn de moeite waard voor de komende bullrun?

ripple ethereum en bitcoin

Big boys

Laten we beginnen met enkele cryptovaluta die gewoonweg niet mogen ontbreken in een gedegen cryptoportefeuille. Bitcoin, Ethereum en Ripple zijn de munten waar je niet omheen kunt.

Deze munten hebben weliswaar niet de potentie om met een factor 100 te stijgen, maar je kunt er redelijk van op aan dat er een reële kans bestaat dat deze munten in waarde verdubbelen.

Gaming crypto

Gaming crypto

Voor de volgende bullrun verwacht ik zomaar eens een herhaling van zetten voor gaming crypto. Tijdens de vorige bullrun zagen we een ware opmars van dit soort tokens die gebruikt worden in op blockchain gebaseerde spellen. Axie Infinity, Gala Games, Decentraland & Enjin Coin: deze en nog veel meer gamingcrypto waren hot.

Ik verwacht dat gaming tokens altijd in trek zullen blijven. In de gamewereld krijgt crypto namelijk steeds meer een plek, voornamelijk omdat er steeds meer spellen op de markt komen waarin crypto hét betaalmiddel is en je door het spelen van spelletjes een extraatje kunt verdienen in de vorm van crypto.

Ik voorspel daarom dat ook deze bullrun de categorie gaming crypto hoge ogen gaat gooien.

AI crypto

AI crypto

Je moet onder een rotsblok hebben geleefd als AI en de hele hype eromheen je niets zegt. De op AI gebaseerde tool ChatGPT, wellicht de bekendste en aanjager van de hype, heeft dit jaar de wereld veroverd. Deze zelflerende teksttool joeg menig tekstschrijver de stuipen op het lijf uit angst hun baan te verliezen.

Het kon natuurlijk niet anders dan dat ook crypto een rol zou gaan spelen in de evolutie van AI. Verschillende cryptoprojecten waren al lang voor de hype gericht op AI, terwijl andere cryptoprojecten opdoken ten tijde van de hype.

AI is de toekomst, en ik verwacht daarom dat crypto-investeerders kijken naar wat op dit moment populair is. Verschillende AI-crypto's hebben dit jaar al flinke koersstijgingen mogen ervaren.

Dit zal in de komende bullmarkt, naar mijn verwachting, flink doorzetten voor veel van dit soort munten. Enkele munten waarop ik mijn hoop heb gevestigd, zijn: SingularityNET (AGIX), Oraichain (ORAI) & Fetch.ai (FET).

Memecoins

Memecoins

Tot slot is er ‘uiteraard’ een plekje voor memecoins gereserveerd. Wat we tot dusver hebben gezien, is dat memecoins het tijdens de laatste paar bullruns telkens weer goed deden. Van de bekendste memecoin Dogecoin tot aan de wat minder bekende ‘Monacoin’: ook de komende crypto bullrun biedt weer ruimte voor dit soort cryptovaluta om flink te knallen.

Bij veel investeerders staat de term memecoins synoniem voor dikke winsten, en dat blijft zo. Ook dit jaar zagen we enkele weken van enorme groei voor bepaalde memecoins, zelfs toen het bar en boos gesteld was met de crypto. Ik heb ze in ieder geval in mijn portefeuille, in afwachting van wat vuurwerk!

Doe je eigen onderzoek

Mijn voorspellingen zijn puur gebaseerd op mijn eigen ervaringen en daaruit is de bovenstaande lijst met bepaalde soorten cryptovaluta voortgekomen. Het hoeft uiteraard helemaal niet zo te zijn dat deze cryptovaluta flink gaan stijgen.

Het advies is altijd om zelf onderzoek te doen voordat je je zuurverdiende centen overmaakt naar de eerste de beste crypto exchange of - broker.

Daarbij: zorg dat je je kansen spreidt en zet niet al je geld in op slechts één munt. Spreid je kansen over minimaal 5 tot maximaal 10 munten. Mocht er dan een munt slecht presteren, dan wordt dat mogelijk opgevangen door een beter presterende munt. Ik kijk uit naar de volgende cryptobullrun, jij ook?

Crypto kopen voor de volgende bullrun?

Koop jouw cryto via betrouwbare brokers of exchanges. 

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air