Gele Kaart Voetbal Spot Fixing

Waarom Nederland de inzet op rode en gele kaarten beperkt

In de  wereld van sportweddenschappen is er een schat aan mogelijkheden voor gokliefhebbers. De traditionele weddenschappen op de winnaar van een voetbalwedstrijd zijn bij velen bekend, maar de diversiteit aan inzetopties reikt veel verder dan dat. Van het voorspellen van het aantal doelpunten tot het bepalen van de toekomstige topscorer: de variatie lijkt eindeloos.

Toch is er een categorie van weddenschappen die in Nederland niet langer beschikbaar is: het voorspellen van rode en gele kaarten in voetbalwedstrijden.

Armijn geplaatst in Sport door Armijn Meijer
op 23 september 2023
laatste update: 24 september 2023
Gele Kaart Voetbal Spot Fixing

Een nieuw tijdperk voor online gokken

Sinds de opening van de online kansspelmarkt in Nederland op 1 oktober 2021, heeft de gokwereld hier een drastische transformatie ondergaan. Het aanbod van legale bookmakers is groter dan ooit tevoren, en live wedden op sportevenementen is nu altijd binnen handbereik.

Toch werden sommige gokliefhebbers teleurgesteld toen ze ontdekten dat bepaalde geliefde voetbalweddenschappen, zoals voorspellingen rond gele en rode kaarten, en zelfs gokken op corners, niet langer toegestaan waren in Nederland. Deze nieuwe beleidsregels zijn opgesteld om matchfixing te voorkomen. Bepaalde weddenschappen, zoals inworpen en corners, zijn relatief eenvoudig te beïnvloeden door voetbalspelers.

Het verbod op bepaalde wedopties is niet beperkt tot voetbal. De nieuwe beleidsregels omvatten ook andere sporten zoals tennis en handbal. Dit betekent dat gokkers moeten accepteren dat ze sinds 1 oktober 2021 niet langer kunnen wedden op gebeurtenissen zoals corners en kaarten bij verschillende sportevenementen.

Wedden Op Vrouwenvoetbal

Gele en rode kaarten in professioneel voetbal

Kaarten, of het nu gele of rode kaarten zijn, zijn een relatief nieuw fenomeen in het professionele voetbal. Ze werden pas in 1972 opgenomen in de spelregels.

De gele kaart staat symbool voor een lichte of onsportieve overtreding, terwijl de rode kaart betekent dat een speler onmiddellijk van het veld moet. Een rode kaart komt overeen met twee gele kaarten, wat betekent dat als een speler binnen dezelfde wedstrijd twee gele kaarten ontvangt, hij het veld moet verlaten.

Gele kaarten kunnen om verschillende redenen worden uitgedeeld, variërend van onsportief gedrag tot harde overtredingen. Rode kaarten worden uitgedeeld in extremere situaties, zoals het ontnemen van een directe scoringskans of gevaarlijke overtredingen. En hierop kan je dus niet meer inzetten bij een sportsbook.

De reden hiervoor is dat dit een gebeurtenis is die door één enkele speler kan worden getriggerd. Net als een corner, ingooi of zelfs een penalty: een speler kan met een enkele handeling een kaart pakken, maar net zo gemakkelijk een corner, ingooi of penalty veroorzaken.

Dit is voor voor personen die het sportwedden inzetten voor minder zuivere doeleinden. Matchfixing of spotfixing kan zo worden bereikt door een enkele speler onder druk te zetten of om te kopen, en om dit te voorkomen is in de Wet Koa (Kansspelen op afstand) opgenomen dat deze weddenschappen niet mogen worden aangeboden in Nederland.

Ontdek nieuwe gokmogelijkheden bij top bookmakers

Uiteraard blijven er wel heel veel inzetmogelijkheden over om te gokken op sportwedstrijden. Zo is er de Asian Handicap, doelpunten totaal, doelpuntemakers, en nog veel meer.

Het sportsbook wat de meeste opties heeft is Bet365 en dat is niet voor niets een van de wereldleiders in het aanbieden van sportweddenschappen. TOTO en Unibet zijn ook twee online bookies die een erg goed aanbod hebben in het gokken op sport.

Hoewel we bepaalde geliefde sportweddenschappen zoals corners en kaarten moeten missen in Nederland sinds de legalisering, bieden deze prachtige bookmakers nog steeds tal van mogelijkheden voor enthousiaste gokkers. Het is jammer dat we niet het complete sport-gok-pakket hebben in Nederland, maar laten we genieten van wat we hier nu hebben en nieuwe kansen ontdekken bij deze geweldige bookmakers.

on air