Youtube Crypto

6 interessante Youtube kanalen over crypto [tips]!

Wil jij meer weten over de wondere wereld van crypto, dan is het mogelijk interessant om een aantal Youtube kanalen te volgen. Zo kom je alles te weten over alles wat er speelt binnen de wereld van cryptovaluta.

Toch is het vinden van de juiste kanalen niet altijd even makkelijk. Tussen de verschillende Youtube kanalen over crypto zitten nogal wat boefjes. Deze kanalen verspreiden verkeerde informatie, proberen je op te lichten of verspreiden FUD (Fear, Uncentainly & Doubt).

Wanneer je niet al het voorwerk wilt doen, is het goed om dit artikel te lezen. Zo ben je er zeker van dat je Youtube kanalen uitkiest met een goede reputatie. Al zijn daar soms de meningen over verdeeld, maar dat terzijde.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 9 mei 2022
Youtube Crypto

Youtube versus crypto kanalen

Een opvallende ontwikkeling is de toenemende onofficiële strijd van Youtube tegen crypto Youtubers. Niet zelden worden kanalen op zwart gezet.

Verschillende kanalen hebben al meerdere keren een ban gekregen van het almachtige Youtube. Redenen die worden gegeven zijn: ‘schadelijke of gevaarlijke inhoud' en de ‘verkoop van gedereguleerde goederen'. In sommige gevallen worden bans weer opgeheven. Youtube geeft in enkele gevallen te kennen een ‘vergissing te hebben gemaakt'.

Enkele eigenaren van populaire Youtube kanalen over crypto hebben aangegeven klaar te zijn met Youtube en onderzoeken alternatieve videoplatforms.

Nu maar hopen dat enkele van onderstaande Youtube kanalen mogen blijven bestaan. Maak kennis met de leukste Youtube kanalen over crypto's!

Suppoman / Michael Suppo

Deze bekende Youtuber ligt regelmatig onder vuur, omdat hij zou worden betaald om bepaalde ICO's te promoten. Ook is hij beschuldigd van zogenoemde pump & dumps. De waarheid blijft gissen…

En hoewel we hierboven beschreven enkel Youtubers aan te bevelen met een goede reputatie, krijg Suppoman toch een plekje in deze ranking. We kunnen er namelijk niet omheen. Hij is beroemd en berucht, laten we maar zeggen.

Zijn kanaal biedt namelijk een heleboel leerzame informatie voor zowel de beginnende als ervaren crypto liefhebber. Bovendien is zijn manier van vloggen erg vermakelijk, althans dat vinden wij.

Naast dat op Youtube erg actief is, kun je hem ook volgen op Twitter.

Cryptofocus

Deze Nederlandse crypto-fanaat plaatst gemiddeld een keer per week een video. Zelf zijn we bij hem terecht gekomen, nadat we wat meer informatie wilden hebben over Crypohopper.

Sindsdien volgen we hem. Via zijn kanaal krijg je updates over de Bitcoin koers, leer je hoe je in cryptovaluta kunt handelen. En dan met name met behulp van allerlei tools.

Zelf maakt deze streamer veel gebruik van zogenoemde handel robots, waaronder Zignaly en Cryptohopper. In zijn video's legt hij stap voor stap uit hoe je een robot instelt en met welke instellingen hij zelf succes heeft.

Regelmatig komt hij met updates over zijn resultaten, wat het extra leuk maakt om hem te volgen.

Crypto Daily

Crypto Daily, niet te verwarren met @cryptodailyofficial, is een uiterst relaxte gast die op wekelijkse basis op geheel eigen wijze de laatste nieuwtjes over Bitcoin deelt.

Het gaat voornamelijk over de koersbewegingen die Bitcoin doormaakt. En af en toe – heel af en toe – maakt deze dude een uitstapje richting altcoins.

Zijn video's zijn een genot om naar te kijken. Voornamelijk door de afwisseling in humor en droge stof.

Doopie Cash

Doopie Cash beheert, naar eigen zeggen, het grootste actieve cryptoplatform van Nederland. Via hun website proberen ze Nederland een beetje wegwijs te maken in de wereld van crypto.

Het Youtube kanaal leert de kijkers te traden in cryptovaluta. Dit door het bijbrengen van kennis rondom technische analyses en welke fouten je niet moet maken. Op uiterst eenvoudige wijze leren ze je de basis. Het kanaal is geschikt voor zowel de beginnende trader als voor de gevorderde trader.

Via hun website is het tevens mogelijk gratis cursussen te volgen. Wil je net dat stapje extra zetten, kun je tegen betaling platinum member worden.

Misss Bitcoin

De cryptowereld is een mannendingetje. Toch weet Madelon Vos aka Misss Bitcoin zich goed staande te houden. Deze dame is al meer dan 8 jaar actief binnen de wereld van cryptovaluta. Als trader, blogger, vlogger en docente.

Op Youtube deelt ze wekelijks haar inzichten rondom cryptovaluta. Ze deelt graag haar kennis over traden, cryptovaluta en (macro-)economie.

Technische analyse is haar expertise. Via haar website kun je tevens cursussen afnemen, waarvan nu al ruim 2500 mensen gebruik hebben gemaakt.

Doug Polk crypto

Doug Polk: deze naam doet wellicht een belletje rinkelen. Het is namelijk de man achter een bekend pokerkanaal. En tegenwoordig gaat hij ook lekker met crypto's.

Op Youtube weet hij op een humorvolle manier de kijkers mee te nemen in de laatste nieuwtjes rondom crypto's en evenementen.

Daarnaast is hij bekend om het ontmaskeren van charlatans in de cryptowereld. Dit allemaal in het belang van zijn kijkers, om te voorkomen dat mensen op een dwaalspoor worden gebracht.

Volg Onetime op Youtube

Onetime heeft zeker in de tijd dat crypto's booming waren, veel gedaan in het virtuele goud. We schreven in de hype voornamelijk over cryptovaluta. Op Youtube zijn we wat minder in de weer. Heel af en toe posten we een crypto gerelateerd filmpje. We posten voornamelijk casino content op het filmkanaal. Mocht je daar affiniteit mee hebben, dan zit je wel gebakken.

Meepraten over crypto?

on air