Doutzen Kroes Copyright Fervent Adepte De La Mode

Hoeveel verdienen bekende Nederlanders?

Nederland heeft ontzettend veel landelijke bekendheden, van showhost tot muzikant en van sporter tot reallityster – de zogeheten BN'ers (bekende Nederlanders). Iedereen wil een BN'er zijn, maar is het leven van een BN'er wel zo rooskleurig als wij denken? Maar nog veel belangrijker voor Mr. Money, wat verdient een BN'er?

Mr Money (1) door Mr.Money
op 27 februari 2023
Doutzen Kroes Copyright Fervent Adepte De La Mode

Er is al veel geschreven over sporters, zoals Max Verstappen, Dafne Schippers of voetballers. We gaan nu kijken hoeveel de Nederlandse celebrities verdienen.

We zochten uit hoeveel Gerard Joling, Gordon, Linda de Mol, Andre Rieu, Doutzen Kroes, Edwin Evers, Roy Donders en Kelly van der Veer verdienen. Zoals Ivo Niehe zou zeggen: ‘Tout bekend Holland' komt aan bod. O ja Ivo, jouw verdiensten nemen we ook even onder de loep!

Gerard Joling Nancy Meijer
By Nancy Meijer (Koniginnebal 002) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Geer en Goor

We beginnen bij Geer en Goor, Gerard Joling en Gordon. Wie kent ze niet, bekend geworden met hun zangkunsten. Ondertussen ook bekend van Geer en Goor, platte televisie waar je of van walgt of dubbel om  ligt.

Ze werken beiden kneiterhard, vaak lijkt het lachen, gieren, brullen, maar ze doen veel verschillende dingen. Zo is Gordon Heuckeroth nog steeds actief in de muziek business, naast de tv-programma's die hij doet.

Gerard Joling is nog steeds onderdeel van De Toppers en doet ook veel programma's en shows. Gordon doet veel bij RTL en Gerard bij SBS. De hamvraag is natuurlijk, wie verdient het meeste?

Gerard Joling verdient per jaar ongeveer €1.250.000,-. Zijn vermogen wordt geschat op iets meer dan 12 miljoen euro!

Gordon Heuckeroth verdient per jaar ongeveer € 900.000,-, dat het iets minder is komt doordat Gordon geen onderdeel meer uitmaakt van de Toppers.

Het vermogen van Gordon wordt geschat op 6 tot 8 miljoen euro, ietsje minder dan Gerard dus. Zoals Gordon het waarschijnlijk zelf zou zeggen: “Mijn valse broer zal wel iets moeten compenseren”.

Linda de Mol

Linda de Mol, zus van John de Mol en 52 jaar jong. Actrice, presentatrice en redacteur. Ze heeft haar eigen glossy de ‘Linda'. Als haar broer maar een klein stukje van zijn vermogen aan zijn familieleden zou schenken, dan zouden ze niet meer hoeven werken.

Linda en Johnny jr. verdienen hun geld echter zelf en dit doen zij niet onverdienstelijk. Uiteraard helpt de achternaam en afkomst hen, maar ze doen het ook echt zelf.

Linda de Mol verdient per jaar ‘slechts' € 1.000.000,-. Haar geschatte eigen vermogen van is 35 miljoen! Ja, u leest het goed, dat is €35.000.000,-.

Andre Rieu

Andre Rieu – buiten de grenzen van Nederland misschien wel Nederlands bekendste artiest – speelt met zijn viool en zijn orkest ook een flink aantal euro's bij elkaar. Hij maakt veel kosten, maar zijn omzet is maar liefst €50.000.000,- per jaar!

Maar wat houdt Andre er ongeveer aan over? Nou, dat valt nog niet tegen. Andre Rieu verdient per jaar ongeveer €1.600.000,-.

Zijn B.V. verdient per jaar meer, maar daar houdt hij wat extra geld in. Hij heeft in 2012 een flinke tegenslag gehad, waardoor hij nu wat slimmer met zijn B.V. omgaat.

Het vermogen van Andre Rieu wordt geschat op een slordige €37.000.000,-. Alstublieft!

Doutzen Kroes

Doutzen Kroes, die prachtige vrouw uit Friesland. Ze verdient haar geld met mooi zijn, maar moet er ook veel voor laten. Ach, wat kan ik er over zeggen, als ik het iemand gun dan is zij het wel;-) Wat een plaatje!

Ze verdient per jaar €6.000.000,- en heeft hiermee een totaal vermogen van €20.000.000,- bij elkaar gesprokkeld. Niet slecht voor iemand die de 30 net gepasseerd is!

Edwin Evers

s Ochtends word je wakker met Edwin Evers of Giel Beelen. Die laatste kan ik niet uitstaan, dus ik luister naar Edwin Evers. Hij draait de plaatjes lekker aan elkaar, is vrijgezel en lijkt te doen waar hij zin in heeft. Hij is drummer in de Edwin Evers band en heeft hoorbaar veel plezier in zijn werk.

Wat hij er mee verdiend?

Edwin Evers verdient per jaar €1.500.000,-, zijn totale vermogen is ongeveer €13.000.000,-.

Roy Donders

De koning van de pailletjes en glitters. De man die het ‘legaal' heeft gemaakt om in een pyjama buiten te lopen. Sterker nog, de man die van een pyjama een mode-item heeft gemaakt.

Roy Donders, stylist van het zuiden. Roy Donders verdient ongeveer €150.000,- per jaar. Wat er exact in zijn bedrijf blijft zitten, is lastig te bepalen. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer een miljoen euro.

Zijn grootste deal heeft hij gemaakt met Jumbo, zijn juichpakken die daar werden verkocht leverden hem ongeveer €500.000,- op. Nu snap ik de naam juichpak, ik zou ook gaan juichen na zo'n deal!

Kelly van der Veer

Dan nog iemand die eigenlijk ‘niets' kan, maar bekend is geworden door niets te kunnen en dom te zijn, of zich in ieder geval dom voor te doen. Kelly van der Veer, de travestiet die landelijke bekendheid kreeg via Big Brother.

Ze schnabbelt waar ze maar kan en probeert zoveel mogelijk geld te halen uit haar bekendheid. Nederland is (gelukkig) al redelijk over de hype van Kelly heen, maar wat heeft ze hier uiteindelijk mee bereikt?

Als we de krant moeten geloven niet veel. Ze had haar eigen webcamshows, maar werkt sinds kort in een Haags ‘Hoerenhuis'.

Hier betaal je €150,- voor een uurtje met Kelly van der Veer, wat je er exact voor krijgt, is mij onduidelijk. Maar dat het bekend zijn haar niet heel veel heeft opgeleverd, lijkt mij hiermee wel duidelijk.

Ivo Niehe, creme de la creme van bekend Nederland

Hij vindt zichzelf de allerbeste presentator en is vol lof over zichzelf, en eerlijk is eerlijk, hij spreekt een redelijk woordje over de grens!

Ivo Niehe, de presentator van de AVRO-TROS. Ze hebben een maximum, maar geldt dat ook voor de ongenaakbare Ivo Niehe?

Nee, Ivo Niehe verdient ‘slechts' €339.000,- per jaar. Dit is zeker niet slecht, maar in vergelijking met de bedragen hierboven, is het niet heel hoog. Zijn vermogen wordt geschat op €15.000.000,-. Dat valt dan zeer zeker weer niet tegen!

Verdiensten bekende Nederlanders

Dit zijn de verdiensten van de BN'ers ofwel bekende Nederlanders. De exacte bedragen liggen wellicht iets anders, want we maken gebruik van schattingen.

BN'ers zijn niet heel open over hun geldzaken, echter beheren ze vaak een bedrijf waarbij je de gegevens via de KVK kunt opvragen.
Daarom kan wel gesteld worden dat de geschatte bedragen aardig in de buurt zullen liggen van de echte bedragen.

Het blijkt ook wel dat alleen het feit dat men tot het groepje bekende Nederlanders wordt gerekend, niet betekent dat je automatisch een goed inkomen hebt. Hier in Nederland moet je toch wel écht iets kunnen, (hard) werken, of uit een rijke familie komen om miljoenen op je bankrekening bij te mogen schrijven.

on air