Strandfoto

Hoeveel verdient het om te werken in het buitenland?

Hoeveel verdient een reisleider of reisleidster op vakantie? Veel jongeren willen vakantiewerk doen in het buitenland, vaak in het hoogseizoen in bijvoorbeeld Turkije, Griekenland, Bulgarije, Spanje of Frankrijk. Maar wat verdient het werken in de vakantie eigenlijk?

Mr Money (1) door Mr.Money
Strandfoto

Gratis op vakantie en geld verdienen

Je bent jong en wilt graag gaan werken, maar je wilt eigenlijk ook nog wel genieten van het feit dat je niet meer naar school moet. Je kunt dan gaan werken als vakantieleider, propper of barman op een vakantieoord. Bij al deze functies is het belangrijk dat je goed je talen beheerst want je komt uiteraard in aanraking met diverse vakantiegangers uit diverse landen.

Daarnaast zul je op sociaal vlak ook goed moeten functioneren, je zal soms problemen moet oplossen, maar vooral mensen moeten enthousiasmeren.Als je dit werk wilt gaan doen moet je er rekening mee houden dat je een aantal maanden van huis weg bent, maar wel op een vakantiebestemming! Dit kan zomaar van april tot oktober zijn, de zomermaanden.

Lange werkdagen

Het lijkt allemaal ontzettend leuk, dat is het ook zeker en je kan genieten van vaak veel beter weer als in Nederland. Maar het werk is ook zwaar. Vaak werk je 6 van de 7 dagen, en niet zoals in Nederland 8 uur, maar dagen van 12 uur zijn eerder regel dan uitzondering. Overuren worden niet betaald en al deze uren werk je dus voor het totale loon.

Je vraagt je af, hoeveel verdient het werken als propper, barman of reisleider dan? Schrik niet, dit bedrag ligt rond de €695,- bruto per maand!

Echter zijn je kosten laag, je appartement en eten zijn al betaald. Vaak kun je bij diverse hotels, die bij jouw vakantiebedrijf zijn aangesloten, gratis eten met het all inclusieve concept. Je zal, afhankelijk van je werk ook een huurauto er beschikking krijgen.

Daarnaast is er nog de mogelijkheid om goed bij te verdienen. Zo kun je als reisleider diverse ‘bonussen' krijgen als je veel excursies verkoopt. De dame die dit dus allemaal heel enthousiast vertelt aan het begin van je vakantie doet dat dus niet voor niets. Zij kan hier uiteindelijk haar, toch wel karige, salaris mee ophogen.

Als propper kun je een bonus krijgen voor het naar binnen brengen van mensen en als barman heb je de ‘plicht' om af en toe shotjes te nemen met je gasten.

Waarom zou ik in het buitenland gaan werken?

Veel jongeren die in de vakantie in het buitenland werken proberen quitte terug te komen. Het kost ze uiteindelijk dus niets, maar de ervaring is fantastisch! Je zal ook veel internationale vrienden maken en je leert er heel zelfstandig te leven.

Daarnaast is die ene dag dat je vrij bent uiteraard een feestje. Je hebt als werknemer op vakantie ook veel voordelen, zo kun je vaak gratis gebruik maken van de voorzieningen en in diverse kroegen en clubs kun je gratis drinken.

Gebruik maken van bijvoorbeeld de bananenboot of bungeejumping mag dan ook op je vrije dag. Vergis je er echter niet in dat het niet alleen feest vieren is, er moet ook echt hard gewerkt worden!

on air