Logo Zeturf

ZEturf Review

ZEturf doet je misschien niet direct een belletje rinkelen, maar dit is dé plek waar je op paardenrennen van over de hele wereld kunt wedden. Het is een uiterst betrouwbare partij die al jaren dit soort weddenschappen aanbiedt.

Lady Diamond avatar door Jaimy Isarin
op 2 juni 2023 - laatste update: 31 oktober 2023
Zeturf Logo

ZEturf

ZEturf
Zeturf Logo

Onze review
3,9/5

Voordelen

 • Telefonische klantenservice
 • Veel informatie en wekelijkse podcast
 • Storten met iDEAL
 • Live meekijken met de races
 • Gebruiksvriendelijke website

Nadelen

 • Live-chat ontbreekt
 • Betalingsmethode op de website die er niet zijn
 • Uitbetaling alleen via bankoverschrijving
 • Geen weddenschappen op andere soorten sport
Licentie
KSA 1600/01.257.364
Opgericht in
2017
Eigenaar
ZEbetting & Gaming Nederland BV
Talen
NL
Telefoon

Algemeen

Licentie
KSA 1600/01.257.364
Opgericht in
2017
Eigenaar
ZEbetting & Gaming Nederland BV
Talen
NL
Telefoon

Software

Onze eerste indruk van ZEturf

Mijn hart begon sneller te kloppen bij het openen van de webpagina van ZEturf. Ik, als stiekem paardenmeisje, kan nu op prachtige paarden wedden en tegelijkertijd live meekijken met deze races van over de hele wereld. Je paard aanmoedigen als hij geld voor je kan verdienen is nog leuker dan ik dacht!

De website is uiteraard ook in het Nederlands en is lekker overzichtelijk. Na wat tijd op de website doorgebracht te hebben had ik al door hoe de site in elkaar stak en waar ik mijn weddenschappen kon inzetten, welke weddenschappen er allemaal waren en hoe ik dus live kon meekijken.

Afbeelding2 2
Account aanmaken bij Zeturf

Registreren bij ZEturf

Voordat je kunt wedden via ZEturf, word je gevraagd je in te schrijven. Dit gaat eenvoudig. Ze willen graag je naam, adres, email, telefoonnummer en een verklaring dat je inderdaad de legale leeftijd hebt bereikt om te mogen gokken in Nederland. Dan wordt er een mail naar je gestuurd, met een link om te activeren, zodat zij weten dat jij inderdaad de eigenaar bent van dit e-mailadres.

IDIN

Je kunt je uiteraard inschrijven via het normale inschrijfformulier, maar zoals bij steeds meer online aanbieders, kun je je ook inschrijven via iDIN. Dit gaat via internet of mobiel bankieren van jouw bank, waar je ze dan vervolgens toestemming moet geven om je gegevens met ZEturf mogen delen.

Als je je via deze weg inschrijft, hoef je geen ID, rijbewijs of paspoort meer door te sturen om je te verifiëren. Ook worden je gegevens automatisch in het inschrijfformulier gezet.

Afbeelding3 2
Account aanmaken met iDIN
Afbeelding4 1
IDIN Controle

Geld storten bij ZEturf

Het minimale bedrag wat je kunt storten op Zeturf is €15. Volgens de website kun je storten via iDEAL, Visa, Mastercard, Skrill, Paysafecard en Paypal, maar als ik dan daadwerkelijk wil storten, zie ik alleen de opties iDEAL, creditcard en Paysafecard staan, dus ik waag een belletje naar de klantenservice van ZEturf.

Afbeelding19
Geschiedenis

Transactiegeschiedenis

Via de optie “wedgeschiedenis” in jouw account kun je een overzicht vinden van al jouw weddenschappen. Wat je heb ingezet, wat je hebt gewonnen, welke wedstrijd het ook alweer was en de uitslagen van die race. Zo blijft het overzichtelijk en kun je altijd even terugkijken, hoeveel je gewed hebt en wat je hebt gewonnen of verloren.

Lopende weddenschappen

Ook kun je in je eigen account de weddenschappen vinden die nog lopen, want het is mogelijk om op meerdere races per keer te wedden. Dan kan het voorkomen, dat je het overzicht een beetje kwijtraakt, want er zijn zoveel races op ZEturf te vinden! Dankzij dit mooie overzichtje blijft het gemakkelijk te overzien.

Afbeelding23
Saldo terugboeken

Uitbetalen bij ZEturf

Eindelijk was het moment daar dat ik mijn gestorte geld, mijn welkomstbonus 1 keer had rondgespeeld en kon ik een uitbetaling aanvragen. Dit kun je doen via “mijn account” en dan “saldo terugboeken”. Typ vervolgens het bedrag in dat je terug wilt laten boeken op je bankrekening. Daarna kies je de uitbetalingsmethode.

Als je deze stappen hebt doorlopen is het verzoek aangemaakt. Deze moet door ZEturf goedgekeurd worden en dat ging gelukkig wel snel. Ik heb binnen een mum van tijd twee bevestigingsmailtjes in mijn mailbox. De eerste dat het verzoek was aangemaakt en een paar minuten later de tweede dat het uitbetalingsverzoek was goedgekeurd. Nu maar hopen dat het sneller dan die 7 dagen op mijn rekening staat.

Zeturf Betrouwbaar
ZEturf vergunning

Is ZEturf betrouwbaar?

Zeturf  is in Nederland op het moment de enige vergunninghouder voor het aanbieden van weddenschappen op binnenlandse en buitenlandse paardenrennen via de totalisator methode.

Licentie

Wat betekent, dat, de totalisator methode? Zeturf zegt hier het volgende over: “De weddenschappen op paardenraces worden verkocht via het zogeheten totalisatorprincipe. Dit houdt in dat de gehele inzet van alle spelers bij wijze van spreken in een denkbeeldige pot wordt gestopt.

Vervolgens wordt deze inzet gedeeld door alle winnende tickets minus een inhoudingspercentage. Dit percentage wordt gebruikt om de paardensport in Nederland mogelijk te maken.

Zo wordt bijvoorbeeld het prijzengeld van de Nederlandse races, welke de eigenaren van de winnende paarden uitgekeerd krijgen, betaald via dit inhoudingspercentage. Ook worden de kosten van ZEturf gedekt door het inhoudingspercentage.”

Klachten over ZEturf?

Heb je een klacht over ZEturf en weet je niet wat je hiermee moet doen? Onetime adviseert allereerst contact op te nemen met de klantenservice en daar een klacht in te dienen. Dit kan via het contactformulier. Selecteer in het dropdown-menu de optie ‘klacht'. 

 • Je moet binnen drie dagen een bevestiging krijgen met de melding dat ze de klacht in behandeling nemen;
 • Er wordt binnen 5 dagen telefonisch contact met je opgenomen en er zal getracht worden binnen 4 weken tot een oplossing te komen;
 • Kom je dan niet tot een oplossing, dan zal er een formele klachtenprocedure gestart worden. Deze wordt behandeld door de klachtencommissie. Je krijgt hier binnen 3 weken schriftelijk antwoord over;

Klachten worden eens in het kwartaal gedeeld met de Nederlandse Kansspelautoriteit. Het heeft dus wel degelijk zin om een klacht in te dienen. 

Wat als ZEturf failliet gaat?

Het moederbedrijf achter ZEturf is kapitaalkrachtig. Wat overigens niet wil zeggen dat het niet om zou kunnen vallen. 

In het geval de boel failliet gaat, heb je daar als speler geen last van. Spelerstegoeden worden namelijk gescheiden gehouden van bedrijfstegoeden. Zo kunnen ze altijd waarborgen dat spelers worden uitbetaald bij een faillissement. 

Afbeelding10
Welke soorten weddenschappen bieden ze aan?

Spelaanbod bij ZEturf

Als je dan eindelijk geld op je account hebt staan is het tijd om je eerste weddenschap te plaatsen! Onder het kopje “informatie” kun je uitleg krijgen over welke weddenschappen er zijn, hoe ze ingezet kunnen worden en onder andere hoe ze worden uitbetaald. Via ZEturf kun je maar liefst 30 verschillende weddenschappen op verschillende soorten races plaatsen.

Als je dan naar een race gaat, kies je eerst welke weddenschap je wilt inzetten, voordat je de paardjes kiest. In de kolom boven de paarden kun je zien welke weddenschappen mogelijk zijn voor de race. Dit zal per race verschillen.

Soorten weddenschappen bij ZEturf (uitleg)

Welke soorten weddenschappen biedt ZEturf zoal aan? We leggen alle weddenschappen stuk voor stuk uit.

Win (winnend)

Dit is de meest simpele en populaire weddenschap. Je kiest 1 paard, waarvan jij denkt dat die als eerste over de finish heen komt.

Pla (plaats)

Kies je voor deze weddenschap, dan heb je een hogere winkans en dus een lagere uitbetaling, mocht jouw gekozen paard bij de eerste 3 eindigt.

2e

Voorspel welk paard als tweede over de finish vliegt

4e

Voorspel welk paard als 4de over de finish komt.

S4

Dit zijn de eerste 4 simpele weddenschappen in 1. Dus Win/Pla/2e/4e allemaal tegelijk in 1 weddenschap.

Kop (koppel)

Voorspel 2 paarden die op de 1ste en 2de plaats finishen. De volgorde is niet belangrijk.

Pk (plaatskoppel)

Voorspel 2 paarden die in de top drie finishen.

Duo

Voorspel de paarden de op de 1ste en 2de plek finishen, in juiste volgorde.

2/4 (2 uit 4)

Een makkelijke weddenschap. Voorspel 2 paarden die bij de eerste 4 eindigen. Volgorde is niet van belang.

Trio

Voorspel welke paarden als 1ste, 2de en 3de over de finish stuiven. Volgorde maakt niet uit.

Exacte Trio)

Voorspel welke paarden, in juiste volgorde, op de 1ste, 2de en 3de plek eindigen.

Kwa (kwartet wanorde)

Voorspel welke 4 paarden als 1ste, 2de, 3de en 4de over de finish komen. Volgorde is niet belangrijk.

Kwa) (kwartet)

Voorspel, in juiste volgorde, welke paarden op de 1ste, 2de, 3de en 4de plek eindigen.

Kwi (kwintent wanorde)

Voorspel, in willekeurige volgorde, welke paarden als 1ste, 2de, 3de, 4de en 5de over de finish racen

⅔4

De ZE 234 zijn eigenlijk 3 weddenschappen op 1 ticket met een sterk gereduceerde minimum inzet.
Je kiest minimaal 4 paarden en daarvoor krijg je:

 • 1 Kwartet Wanorde weddenschap voor €0,50
 • 4 Trio Wanorde weddenschappen voor €0,10 per stuk (€0,40)
 • 6 Koppel weddenschappen voor €0,10 per stuk (€0,60)

Totaal: €1,50 (i.p.v. €10,50)
Het is mogelijk om meer paarden aan te geven voor een verhoogde inzet en aantal combinaties.

¾5

De ZE 345 zijn eigenlijk 3 weddenschappen op 1 ticket met een sterk gereduceerde minimum inzet.
Je kiest minimaal 5 paarden en daarvoor krijg je:

 • 1 Kwintet Wanorde weddenschap voor €0,50
 • 5 Kwartet Wanorde weddenschappen voor €0,10 per stuk (€0,50)
 • 10 Trio weddenschappen voor €0,10 per stuk (€1,00)

Totaal: €2,00 (i.p.v. €13,00)
Het is mogelijk om meer paarden aan te geven voor een verhoogde inzet en aantal combinaties.

3+

Een Trio en Trio Wanorde weddenschap in één.
Dit spel is eens per dag speelbaar op een speciaal aangegeven Franse PMU-race. Voorspel welke 3 paarden als 1e, 2e, 3e finishen, in de juiste volgorde of in willekeurige volgorde.

4+

Een Kwartet, Kwartet Wanorde en Trio Wanorde weddenschap in één.

Dit spel is eens per dag speelbaar op een speciaal aangegeven Franse PMU-race.

Voorspel welke 4 paarden als 1e, 2e, 3e en 4e finishen, in de juiste volgorde of willekeurige volgorde.

5+

Een Kwintet, Kwintet Wanorde, Kwartet Wanorde en Trio Wanorde weddenschap in één.

5+ is eens per dag speelbaar op een speciaal aangegeven Franse PMU-race.

Kies 5 paarden: voorspel welke 5 paarden als 1e, 2e, 3e, 4e en 5e finishen, in de juiste volgorde of willekeurige volgorde.

Om de paar minuten een race

Het verbaasde me hoeveel races er eigenlijk waren. Ik dacht dat wedden op paardenrennen al redelijk oud en uitgestorven was. Niks was minder waar. ZEturf staat in verbinding met alle paardenrennen over de hele wereld. Van Duitsland en Zweden tot Afrika, Italië, Nederland, Frankrijk en ga zo maar door. Zo heb je om de paar minuten een race waar je op kunt wedden, tot ongeveer 300 races per dag.

Afbeelding20
Lopende weddenschappen
Afbeelding21
Favoriete paarden
Afbeelding22
Weddenschappen annuleren

V-bets (weddenschappen in meerdere races)

Naast de reguliere inzetten, kun je ook weddenschappen plaatsen die plaatsvinden over meerdere races. Hier zit uiteraard ook meer winstpotentieel in, echter is de kans kleiner dat je raak schiet.

 

V4

Dit is een meervoudige winnend weddenschap. Voorspel de winnaar van 4 races. Kies 1 paard in elke race. Voorspel welk paard als 1e over de finish komt in elk onderdeel. Je kunt meerdere paarden per onderdeel selecteren.

V5

Dit is een meervoudige winnend weddenschap. Voorspel de winnaar van 5 races. Kies 1 paard in elke race. Voorspel welk paard als 1e over de finish komt in elke onderdeel. Je kunt meerdere paarden per onderdeel selecteren.

Uitbetalingen

 • 6. Je hebt de winnaars van alle 6 de races goed voorspeld
 • 5. Je hebt 5 winnaars goed voorspeld van 6 races, maar 1 niet.
 • 4. Je hebt 4 winnaars goed voorspeld in 6 races en 2 niet.

Je krijgt altijd 1 uitbetaling voor je combinatie en maakt dan geen kans meer op de andere uitbetaling. De uitbetaling van je combinatie is de uitbetaling die hoort bij het hoogste aantal goed.

V65

V65 is een meervoudige winnend weddenschap. Voorspel de winnaar van 6 races

Kies 1 paard in elke race

Voorspel welk paard als 1e over de finish komt in elke onderdeel. Je kunt meerdere paarden per onderdeel selecteren.

Uitbetalingen

 • 6. Je hebt de winnaars van alle 6 de races goed voorspeld
 • 5. Je hebt 5 winnaars goed voorspeld van 6 races, maar 1 niet.

V75

V75 is een meervoudige winnend weddenschap. Voorspel de winnaar van 7 races

Kies 1 paard in elke race

Voorspel welk paard als 1e over de finish komt in elke onderdeel. Je kunt meerdere paarden per onderdeel selecteren.

Uitbetalingen

 • 7. Je hebt de winnaars van alle 7 de races goed voorspeld
 • 6. Je hebt 6 winnaars goed voorspeld van 7 races, maar 1 niet.
 • 5. Voorspel 5 winnaars goed in 7 races.

GS75

Gs75 is een meervoudige winnend weddenschap. Voorspel de winnaar van 7 races.

Kies 1 paard in elke race

Voorspel welk paard als 1e over de finish komt in elke onderdeel. Je kunt meerdere paarden per onderdeel selecteren.

Uitbetalingen

 • 7. Je hebt de winnaars van alle 7 de races goed voorspeld.
 • 6. Je hebt 6 winnaars goed voorspeld van 7 races, maar 1 niet.
 • 5. Voorspel 5 winnaars goed in 7 races.

V86

V86 is een meervoudige winnend weddenschap. Voorspel de winnaar van 8 races

Kies 1 paard in elke race

Voorspel welk paard als 1e over de finish komt in elke onderdeel. Je kunt meerdere paarden per onderdeel selecteren.

Uitbetalingen

 • 8. Je hebt de winnaars van alle 7 de races goed voorspeld
 • 7. Je hebt 7 winnaars goed voorspeld van 8 races, maar 1 niet.
 • 6. Voorspel 6 winnaars goed in 8 races.

Wsc

Winscore: Voorspel van alle ritten in omloop de winnaar.

Voorspel welk paard als 1e over de finish komt in elke onderdeel. Je kunt 1 of 2 paarden per onderdeel selecteren.

Uitbetalingen

Bij winscore win je als jij een ticket hebt waar alle 12 winnende paarden op staan (in het geval er 24 paarden meedoen).

Er volgt 1 uitbetaling voor alle spelers die alle 12 paarden die doorgaan naar de volgende omloop juist hebben voorspeld. Is er niemand die 12 goed heeft voorspeld?

Dan wordt de prijzenpot verdeeld onder de mensen die 11 goed hebben. Is dit ook niet het geval, dan winnen de spelers die 10 goed hebben. En zo verder.

Pp

PP is een meervoudige Plaats weddenschap. Voorspel de geplaatste paarden van 6 races.

Kies 1 paard in elke race

Voorspel welk paard geplaatst over de finish komt in elke onderdeel. Hoeveel van de 1e, 2e 3e of 4e aankomende dit zijn, ligt aan het aantal plaatsposities in het betreffende onderdeel.

In Engeland geldt dat voor 4 en minder deelnemers er geen plaatsspel is, voor 5 t/m 7 deelnemers er 2 geplaatste paarden zijn, voor 16+ deelnemers aan een handicap race er 4 geplaatste paarden zijn en voor de overige gevallen zijn er 3 geplaatste paarden.

Uitbetalingen

Er is 1 uitbetaling voor het kiezen van het geplaatste paard in alle onderdelen. Er zijn dus meerdere paarden per onderdeel goed.

Je kunt meerdere paarden per onderdeel selecteren.

Qp

QP is een meervoudige plaats weddenschap. Voorspel de geplaatste paarden van 4 races.

Kies 1 paard in elke race.

Voorspel welk paard geplaatst over de finish komt in elke onderdeel. Hoeveel van de 1e, 2e 3e of 4e aankomende dit zijn, ligt aan het aantal plaatst posities in het betreffende onderdeel.

In Engeland geldt dat voor 4 en minder deelnemers er geen plaats is, voor 5 t/m 7 deelnemers er 2 geplaatste paarden zijn, voor 16+ deelnemers aan een handicap race er 4 geplaatste paarden zijn en voor de overige gevallen zijn er 3 geplaatste paarden. Je kunt meerdere paarden per onderdeel selecteren.

DD

Dubbel winnend is een meervoudige winnend weddenschap. Voorspel de winnaar van 2 races.

Kies 1 paard in elke race.

Voorspel welk paard als 1e over de finish komt in elke onderdeel. Je kunt meerdere paarden per onderdeel selecteren.

Dubbel winnend speel je meerdere keren per dag, op geselecteerde races. Dit zijn meestal Zweedse koersen.

Uitbetalingen

Er is 1 uitbetaling voor het kiezen van het winnende paard in alle onderdelen.

Doe een gok weddenschap

Met de weddenschap “Doe een gok” kan je ZEbetting vragen een combinatie voor de weddenschappen te selecteren. ZEbetting selecteert dan voor de speler een volledig willekeurige combinatie van deelnemende paarden.

Harry Boy (HB)

Harry Boy is een intelligent snelspel voor de V4, V5, V64, V65 V75 en GrandSlam75.

Op basis van vooraf ingevoerde rankings van de paarden en alle weddenschappen die er tot op dat moment gespeeld zijn, maakt het Harry Boy systeem voor jou een selectie voor je V-spel. Zo hoef je niet zelf te kiezen.

Je kunt Harry Boy je hele weddenschap laten kiezen, óf combineren met je eigen selecties. Dit doe je als volgt:

Selecteer bij de race waar het V-spel dat je wilt spelen begint niet de spelsoort van het gewone V-spel, maar die met de toevoeging HB.

Er verschijnt dan bovenaan ieder onderdeel een vinkje bij Harry Boy. Laat je het vinkje aan staan?

Dan selecteert HB in dat onderdeel automatisch jouw paarden. Zet je hem uit? Dan moet je in dat onderdeel zelf paarden selecteren.

Je kunt ook eigen paarden én Harry Boy nemen. Het systeem vult jouw eigen selectie dan aan.

Klaar? Vul dan onderaan je richtbedrag in en klik op inzetten. Je krijgt dan een Harry Boy weddenschap die het dichtst bij jouw richtbedrag komt.

Quickbet

Als je al weet op welke paarden je wilt wedden, dan kun je in de quickbet-box bij de V-races direct je paarden selecteren. Elke regel representeert 1 onderdeel van het v-spel. Selecteer in elk onderdeel 1 of meerdere deelnemers. Paarden met oplichtende nummers zijn niet-starters. Je kunt hier niet op inzetten.

Afbeelding12
Harry Boy

Minimale inzetten

De minimale inzet per weddenschap verschilt op ZEturf. Hierbij de meest gangbare minimum inzetten per weddenschap:

 • Enkelvoudige weddenschappen: €1.
 • Meervoudige weddenschappen: €0,50 per combinatie (in sommige gevallen €0,10 per combinatie).
 • Meervoudige winnend weddenschappen: tussen de €0,06 en €0,24 per combinatie.
Afbeelding13
Live race bij ZEturf

ZEturf live streams kijken

Van elke race kun je live meegenieten via de website van ZEturf. Dit is natuurlijk het leukste eraan. Op de pagina waar je de weddenschap kunt plaatsen, kun je ook meteen de link naar die live-beelden vinden. Het is dus inzetten en meteen kunnen meekijken of jouw paard wint.

Favoriete paarden

Wat ik ook een erg leuke optie vind op ZEturf, is dat je een selectie kunt maken van jouw favoriete paarden. Zo heb je al snel een overzicht welke paarden het goed doen op de renbaan en dit kan weer voordelig werken in jouw weddenschappen.

Zo heb ik mijn eerste paardje erin gezet die voor mij heeft gewonnen, maar ook paarden die met kop en schouder mijn paarden versloegen, zo kun je een beetje bijhouden welke paarden topfit zijn op dat moment. Ze komen op alfabetische volgorde te staan. Je kunt er een beschrijving bij zetten en ze ook weer van je lijstje verwijderen als ze hun glorietijd hebben gehad.

Schrappers

Voorheen was het zo wanneer het door jou gespeelde paard voor de start uit de race wordt genomen je in bijna alle gevallen de inzet terugkreeg. Als het paard geschrapt werd kreeg je de inleg -schrappergeld – terug. Nu is het zo bij de uitgebreidere weddenschap, dat deze wordt teruggezet naar een simpelere weddenschap. Wil je dit niet, maar liever dat de weddenschap dat helemaal geannuleerd wordt, kun je dit instellen in jou account via “mijn voorkeuren”.

Afbeelding5
Stortingsbonus

Welkomstbonus bij ZEturf

Als je als nieuwe speler inschrijft op ZEturf en een storting van minimaal €30 maakt, dan kun je een welkomstbonus van maximaal €30 krijgen. Deze bonus is 6 maanden geldig en moet 1 keer rondgespeeld worden, voordat je het kunt innen. Probeer je hem toch eerder te innen, wordt hij ingetrokken.

Bonusvoorwaarden

Ze noemen het “bonusgeld” in de voorwaarden, dus aan dat toegekende geld zullen waarschijnlijk dezelfde voorwaarden zitten als de welkomstbonus. Namelijk 1 keer rondspelen, voordat je het kunt uitbetalen.

Je bepaalt zelf of je überhaupt ZEmiles wilt sparen, dit kun je aanpassen in je account, onder het kopje “mijn voorkeuren”.

Voor het sneller sparen van ZEmiles, moet je in hogere groepen zien te komen. Dit kun je behalen door meer geld in te zetten per maand.

Groep III: Speel je in een maand €500 euro of meer? Dan krijg je de hele maand daarna 30% meer ZEmiles.
Groep II: Speel je in een maand € 1.500euro of meer? Dan krijg je de hele maand daarna 50% meer ZEmiles.
Groep I: Speel je in een maand €2.500 euro of meer? Dan krijg je de hele maand daarna 100% meer ZEmiles.

*voor elke 10 euro inzet ontvangt de speler nogmaals het aantal basispunten. Tussen haakjes staat het maximaal aantal ZEmiles per weddenschap. Bij een weddenschap met een inzet lager dan 1 euro worden ZEmiles naar ratio toegekend.

ZEmiles

Een leuk extraatje voor de speler ouder dan 24 jaar is dat je via een loyaliteitsprogramma punten kunt sparen over je inzetten op weddenschappen. Deze punten worden ZEmiles genoemd. Heb je 2000 ZEmiles gespaard, dan kun je deze inwisselen voor bonusgeld wat dan wordt bijgestort je account. 200 ZEmiles zijn dan €1 tegoed waard.

Wil je weten hoeveel ZEmiles jij al gespaard hebt? Jouw punten kun je vinden in je account onder het kopje “ZEmiles”.

Afbeelding16
ZEmiles

De belangrijkste regels van het ZEbetting loyaliteitsprogramma:

 • 200 ZEmiles = €1 bonusgeld.
 • ZEmiles punten kunnen vanaf 2000 ZEmiles worden omgeruild voor bonusgeld dat op de spelersrekening bijgeschreven zal worden.
 • Gespaarde ZEmiles worden verhoogd met respectievelijk 30%, 60% en 100% wanneer een speler een bepaalde spelstatus heeft bereikt. Deze status is gebaseerd op de totale maandelijkse spelinzet.
 • Het saldo van de ZEmiles kan bekeken worden in de rubriek “Mijn account”.
 • Het ZEmiles saldo wordt de dag na elke geplaatste en betaalde weddenschap bijgewerkt.
 • Gespaarde ZEmiles gaan verloren wanneer het account gedurende 60 dagen inactief is.
 • ZEmiles kunnen niet worden overgezet naar een ander spelaccount, ingewisseld worden voor contant geld, verkocht of omgeruild worden. 

App van ZEturf

ZEturf heeft op het moment geen mobiele app. Het zusje van ZEturf, ZEbet heeft dit wel. De verwachting is ook dat ZEturf ooit met een app gaat komen. Tot die tijd moet je het met de mobiele versie van deze website doen. 

Klantenservice van ZEturf

Je kunt de medewerkers van ZEturf bereiken via de mail en zoals eerder genoemd, ook telefonisch. Bij mail moet je op je junkmail letten, want daar kwamen mijn mailtjes van ZEturf in terecht. De klantenservice reageert snel, dus dat is top!

Hoe is support te bereiken?

Wel zou een live-chat voor urgente vragen, meer van deze tijd zijn dan een telefonische helpdesk, maar misschien niet passend bij de doelgroep die ZEturf aantrekt/bezoekt. 

ZEturf informatie

Wellicht ken je de naam Runnerz wel. In 2020 is Runnerz overgenomen door de Franse aanbieder ZEturf. Toch wordt de naam Runnerz op veel websites en social media nog gebruikt.

ZEturf heeft al sinds 2010 een vergunning in Frankrijk voor het organiseren van online weddenschappen op paardenraces en met het overnemen van Runnerz hebben ze nu ook een sterke positie op Nederlandse bodem veroverd.

ZEturf is een onderdeel van het bedrijf ZEbetting & Gaming Nederland, wat dus onderdeel is van ZEturf France.

Mijn ervaringen met ZEturf

En dan nu onze review van ZEturf. We behandelen de gehele website: van het registreren tot aan een uitbetaling en alles daartussen.

Hoe is de klantenservice?

Na twee keer bellen neemt er een vriendelijke medewerker op. Ik leg hem mijn vraag voor en hij kijkt ondertussen mee. Verbaasd vraagt hij, waarom ik niet gewoon met iDEAL stort.

Ik leg hem uit dat er op de site wordt aangegeven dat er ook gestort kan worden met Skrillz en Paypal, beide heb ik namelijk. Maar als je dan daadwerkelijk wilt storten, alleen de opties iDEAL, creditcard en Paysafecard (die op moment van bellen ook niet werkte) te kiezen zijn.

Hij weet zo ook niet waarom deze betaalopties niet beschikbaar zijn en hij beloofd me terug te mailen met het antwoord en of deze betaalopties überhaupt nog terugkomen.

Ik krijg nog dezelfde dag nog een mail terug van Fred, met de boodschap dat het de bedoeling is om van Skrill en Paypal betalingsmogelijkheden te maken bij ZEturf. Vandaar dat ze nu al de icoontjes op de website hebben geplaatst.

Nu ga ik verder met storten en  iDEAL werkt gelukkig ook prima, dus binnen een mum van tijd was mijn saldo opgehoogd.

Uitbetalen hier: hoe werkt het?

Helaas kon ik alleen bankoverschrijving kiezen, terwijl ik wel met iDEAL kon storten. Beetje jammer dus, want nu kan het 7 werkdagen duren voordat het geld op mijn rekening staat en dat is tegenwoordig natuurlijk echt niet meer nodig.

Is de site gebruiksvriendelijk?

De website is gemakkelijk in gebruik. Het is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Verder vind ik het heel handig dat je eigen wedgeschiedenis kunt inzien en je jouw favoriete paarden kunt kiezen. Dit maakt het naar mijn idee, lekker inzichtelijk. Geen gedoe met papiertjes en bonnetjes, gewoon klik en klaar. Wedden op paardenrennen is makkelijker dan ooit!

ZEturf eindconclusie

ZEturf is uniek in zijn soort in Nederland. Het is daarom moeilijk te vergelijken. Maar misschien is dat ook niet nodig, want het is gewoon een overzichtelijke site die je prima begeleidt in de wereld van de paardenrennen en het wedden daarop. Zelfs voor een beginneling. Het verifiëren gaat makkelijk, geld storten is zo gedaan en de klantenservice reageerde bij mij lekker snel.

Het aanvragen van een vergunning om andere sportweddenschappen aan te bieden is een slimme stap van ZEturf en zal zeker een andere doelgroep naar de site lokken. Hopelijk blijft de klantenservice net zo snel en de website net zo overzichtelijk, als er straks meer spelers zich gaan aanmelden.

Veelgestelde vragen over ZEturf

Is het legaal om op paarden te wedden?

Ja, het inzetten op een paardenkoers is volkomen legaal in Nederland. Mits je dit doet via Zeturf. Wellicht komen er in de toekomst nog meerdere aanbieders bij.

Heeft ZEturf ook een online casino?

Vooralsnog biedt ZEturf enkel wedden op paarden aan. In de toekomst komt hier mogelijk een uitgebreider sportsbook bij, alsook een online casino.

Welke limieten kun je instellen?

Ook Zeturf dient vanaf 1 oktober 2021 te voldoen aan de aangescherpte wet- en regelgeving omtrent de zorgplicht. Via de optie “Limiet – verantwoord spelen” in je account, kun je de limieten instellen.

Je kunt je stortingslimiet instellen met een minimum van €15 tot een maximum van €100 per dag of €1000 per week of maand. Wil je hoger dan het aangegeven maximum, dan dient er een goedkeuring te komen vanuit de klantenservice. Ben je jonger dan 24 jaar? Dan dien je sowieso te houden aan de limieten die ZEturf heeft ingesteld, om jonge spelers te kunnen beschermen.

Zijn er tips te vinden rondom paardenraces op ZEturf?

Naast het wedden op de paardenraces, kun je via “tips en meer” je kennis verbreden over de wereld van het paardenrennen. Zeker voor een beginneling op het gebied van paardenwedden is dit een handige sectie.

Hier vind je onder andere een wekelijkse podcast waarin ze alle in en outs vertellen over paardenrennen, maar hebben ze het ook over analyses, wedtips voor aankomende belangrijke races en het laatste nieuws.

Ook is er een onderdeel speciaal voor de nieuwe wedders, waar je instructiefilmpjes vindt, van hoe je moet aanmelden en een filmpje over hoe je moet storten. Dit wijst eigenlijk zichzelf, ik mis dus nog een instructiefilmpje over de basics van hoe weddenschappen te plaatsen en de uitleg over de verschillende soorten weddenschappen. Al is dit allemaal op de website na te lezen uiteraard. Via hun Youtube-kanaal vind je wel iets meer video’s.

on air