Wedden Op Fc Den Bosch

Wedden op FC Den Bosch: zo pak je dit aan!

Topvoetbal is leuk. Iets minder topvoetbal is vaak veel leuker Er komt een stuk minder stress bij kijken en de afstand tussen spelers en supporters is vaak veel kleiner. Het draait minder om geld en winnen is leuk, maar als er een keer verloren wordt vergaat de wereld niet.

Het pure voetbal wordt gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch is één van de twintig clubs in deze Eerste Divisie. Hoe zit het met de geschiedenis van de Bossche club, en hoe kun je wedden op FC Den Bosch en meer lees je in dit artikel!

Placeholder Gold door Onetime
op 15 augustus 2021 - laatste update: 31 juli 2023
Wedden Op Fc Den Bosch
Screenshot 2021 12 28 10.43.04
Wedden op FC Den Bosch bij Betcity.nl

Waarop kun je wedden als je wilt wedden op FC Den Bosch?

Als je gaat inzetten op een wedstrijd van FC Den Bosch kun je kiezen uit een heleboel verschillende weddenschappen. Elk online casino met een sportsbook biedt wedmogelijkheden voor de Keuken Kampioen Divisie.

Waar een aantal weddenschappen betrekking hebben op het resultaat, de uitslag, van een wedstrijd, hebben andere weddenschappen betrekking op bepaalde gebeurtenissen tijdens een wedstrijd. 

Enkele voorbeelden van weddenschappen die betrekking hebben op het resultaat zijn bijvoorbeeld Dubbele kans of Draw No Betweddenschappen. Dit zijn weddenschappen die geschikt zijn voor de wat meer conservatieve spelers. 

Bij een dubbele kans weddenschap is een weddenschap waarbij je op twee van de drie mogelijke resultaten speelt. Daarmee vergroot je dus de kans dat je de weddenschap wint van 33% naar 66%. Dat is erg fijn, maar gaat vanzelfsprekend ten koste van je winst. Wedden met meer zekerheid gaat altijd ten koste van de odds.

Draw No Bet vergroot kans op winsten

Een Draw No Bet weddenschap vergroot eveneens je kansen op winst. Bij deze weddenschap krijg je immers in het geval dat het resultaat een gelijkspel is, je inleg terug van de bookmaker. Je wedt dus feitelijk op winst of verlies. 50% kans dat je wint. 

Daarnaast zijn er weddenschappen die te maken hebben met de gebeurtenissen op het veld. 

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan hoe vaak er in een wedstrijd gescoord wordt, welke spelers er scoren, hoe er gescoord wordt, et cetera. 

De geschiedenis van FC Den Bosch

De wortels van FC Den Bosch zijn terug te herleiden naar de oprichting van de voetbalclub Wilhelmina in 1897. Tien jaar later werd in Den Bosch de club NOAD opgericht. Om verwarring met het Tilburgse NOAD te voorkomen, veranderde deze club al snel haar naam in BVV, Bossche Voetbal Vereniging.

BVV was een succesvolle club. Het werd onder andere in 1948 landskampioen. Het was de gemeente een doorn in het oog dat BVV feitelijk niet in Den Bosch, maar in Vught speelde. Na het landskampioenschap bouwde de gemeente een nieuw stadion voor BVV, Stadion De Vliert. Dit stadion werd geopend in 1951. 

Na de opening van De Vliert vervlogen echter de Bossche successen en na de invoering van het betaalde voetbal zakte BVV snel naar de Tweede Divisie, waarin ook stadsgenoot Wilhelmina speelde. Twee betaald voetbalclubs vond de gemeente ‘s-Hertogenbosch een beetje te veel van het goede. Het stelde een fusie voor. 

Dat ging niet zonder slag of stoot, maar in 1967 verenigden beide clubs zich in FC Den Bosch ‘67. Dat bleek een goede keuze want Den Bosch leefde op. In 1971 promoveerde de club naar de Eredivisie

De club kon niet lang in de Eredivisie blijven. In 1973 volgde degradatie en een nieuw decennium in de Eerste divisie.

1920Px BVV Juliana. Elftal BVV Bestanddeelnr 902 6194
BVV in 1932

Langdurig naar de Eredivisie

In 1983 promoveerde FC Den Bosch opnieuw. Met een goede mix aan jeugdig talent en Bossche ervaring handhaafde Den Bosch zich het eerste jaar in de Eredivisie op een knappe tiende plaats. In de eigen Vliert werd Ajax op een 3-0 nederlaag getrakteerd. 

Er volgde een gouden periode voor FC Den Bosch, dat van 1988 tot 1992 ineens de naam BVV Den Bosch weer ging voeren. Talenten als Arnold Scholten, Hans Gillhaus, Hendrie Krüzen en Jos van Herpen braken door in Den Bosch en werden getransfereerd naar Ajax, PSV en Feyenoord.

Aanvoerder en oer-Bosschenaar Fred van der Hoorn, die later langdurig als (technisch) directeur terug zou keren, verkaste zelfs naar het buitenland. De club finishte twee keer als zesde en twee keer als zevende in de Eredivisie. In 1991 haalde BVV Den Bosch de bekerfinale. 

Eredivisie te hoog gegrepen voor FC Den Bosch

Uiteindelijk bleek de Eredivisie te hoog gegrepen voor FC Den Bosch, dat in 1992 degradeerde en sindsdien drie keer promoveerde en evenzoaak direct weer degradeerde. Oorzaken die Den Bosch in de weg staan zijn te kleine piekinkomsten, zoals transfers, en een te kleine achterban.

FC Den Bosch leidde onder andere Antony Lurling, Theo Lucius en Ruud van Nistelrooij op, maar moest omdat de club op eerste divisie-niveau speelt, genoegen nemen met transfersommen die niet stroken met het potentieel van de speler. 

De laatste jaren moet Den Bosch steeds meer stapjes terug doen. Waar de club in het begin van de jaren ‘10 structureel in de top van de Keuken Kampioen Divisie speelde, moet het de laatste vijf jaar genoegen nemen met een plek in het rechterrijtje. Het seizoen 2020/21 was met een negentiende plaats het slechtste seizoen in de geschiedenis van FC Den Bosch. 

Budget
Budget FC Den bosch

Wat is het budget van FC Den Bosch?

FC Den Bosch draaide het voetbalseizoen 2020/21 op een begroting van 2.9 miljoen euro. Daarmee werkt FC Den Bosch met een van de kleinste begrotingen in het Nederlandse betaalde voetbal. Deze begroting was echter niet structureel.

Den Bosch werkte in het verleden met hogere begrotingen en had met de aandelenoverdracht naar Kaki Jordania ook meer budget gerekend, maar daar stak de KNVB dus een stokje voor. In het eerste seizoen onder eigenaarschap van PMG groeide de begroting in Den Bosch licht.

Financiële tegenvallers

FC Den Bosch was jarenlang een van de sterkste ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. De Bosschenaren promoveerden zelfs geregeld naar de Eredivisie. Ze slaagden er echter nooit in om een permanente plek op het hoogste niveau te verwerven. Enige jaren geleden steeg het financiële water ook FC Den Bosch naar de lippen.

De club dacht in de Georgische zakenman Kaki Jordania de oplossing gevonden te hebben, maar zijn overname van de club werd door de KNVB afgekeurd. Dat was te merken op het veld. FC Den Bosch moest noodgedwongen de kaart van de jeugd trekken en verkeerde in het seizoen 2020/21 het hele jaar in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.

Inmiddels heeft de club een nieuwe eigenaar gevonden in de Pacific Media Group. Deze Amerikaanse investeerder heeft in het verleden al met veel succes andere voetbalclubs succesvol gesaneerd en een nieuw leven ingeblazen.  

Praat eens mee over wedden op voetbal

Op het forum kun je met leden discussiëren, of tips ontvangen over sportweddenschappen, waaronder het wedden op FC Den Bosch en andere bekende voetbalclubs vanuit de Keuken Kampioen Divisie. 

Veelgestelde vragen over wedden op FC Den Bosch

Is het veilig om te wedden op FC Den Bosch?

Ja. Wanneer je speelt bij een gereguleerde bookmaker, is het veilig om een gokje te wagen op een wedstrijd van FC Den Bosch. Bij een gereguleerde bookmaker kun je er zeker van zijn dat het bedrag dat je gewonnen hebt aan het saldo in je account wordt toegevoegd. 
Uitbetalingen en stortingen worden snel en eenvoudig verwerkt. 

Is het legaal om op FC Den Bosch te wedden?

Ja. Wedden op voetbalwedstrijden is legaal, mits je speelt bij een bookmaker die een vergunning heeft. Per 1 oktober 2021 heb je als speler meer keuzevrijheid in bij welke bookmaker je wilt spelen. Het spelen van illegale, ook wel zwarte Toto genoemde, weddenschappen is en blijft strafbaar.

Hoeveel kan ik winnen met wedden op FC Den Bosch?

Hoeveel je kunt winnen is volledig afhankelijk van de weddenschappen die je speelt. Als FC Den Bosch favoriet is in een wedstrijd, kun je op basis van de odds minder winnen dan wanneer de tegenstander van FC Den Bosch favoriet is. De underdog krijgt altijd de meer lucratieve odds.

Een tweede factor die van invloed is op je winstbedrag, is je inzet. Je kunt met minder inzet op hoge odds meer winnen dan met een hogere inzet op lagere odds.

on air