Fceindhoven2022

Wedden op FC Eindhoven: zo zet je in op deze club!

Topvoetbal is leuk. Iets minder topvoetbal is vaak veel leuker Er komt een stuk minder stress bij kijken. Bovendien is de afstand tussen spelers en supporters vaak veel kleiner wat het clubgevoel sterker maakt.. Het draait bovendien minder om geld en meer om het sportieve.

Winnen is leuk, maar als er een keer verloren wordt vergaat de wereld niet. Het pure voetbal wordt gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven is één van de twintig clubs in deze Eerste Divisie. 

FC Eindhoven speelt al sinds 1977 onafgebroken in de Eerste Divisie. De Brabanders kenden aan het begin van de jaren ‘10 een enorme opleving. De tweede club uit de lichtstad werd achtereenvolgens derde, zesde, tweede en vierde in de toen zo geheten Jupiler League.

Tegenwoordig moeten de supporters van de Blauw-witten zich tevreden stellen met eindklasseringen in het rechterrijtje. Lees alles over de club uit Eindhoven en hoe je kunt wedden op FC Eindhoven.

Placeholder Gold door Onetime
op 26 augustus 2021 - laatste update: 31 juli 2023
Fceindhoven2022

Wedden op FC Eindhoven

Wedden op FC Eindhoven is een leuke en spannende manier om de wedstrijden van deze club nog een extra dimensie te geven. Als FC Eindhoven wint, win jij ook een beetje. Niet alleen voor supporters van de club is wedden een leuke manier om de wedstrijd spannender te maken.

Juist als speler die iets verder van de club af staat, kun je soms mooie odds op markt herkennen. Het krachtsverschil tussen de ploegen in de Keuken Kampioen Divisie is over het algemeen niet zo groot. Staartploegen kunnen zo maar op een vrijdagavond de koploper verrassen. 

Screenshot 2021 12 06 13.23.24

Waarop kun je inzetten als je wilt wedden op FC Eindhoven?

Als je gaat inzetten op een wedstrijd van FC Eindhoven kun je bij de bookmakers kiezen uit een heleboel verschillende weddenschappen. Je kunt bijvoorbeeld wedden op het resultaat van een wedstrijd, maar ook wedstrijd karakteristieken, ook wel het verloop van de wedstrijd genoemd. 

Bovendien is het mogelijk om live in te zetten op een wedstrijd.

Voetbal is een sport die enorm wordt beïnvloed door kleine veranderingen en details. Wanneer een speler van een sterkere ploeg al vroeg in een wedstrijd een rode kaart krijgt, heeft dit directe gevolgen voor de rest van de wedstrijd. Dit soort gebeurtenissen kun je niet vooraf voorspellen. Je kunt bij het plaatsen van je inzet op een weddenschap niet anticiperen op een rode kaart of een strafschop. 

Wanneer je live inzet, kun je hier wél op anticiperen. Wanneer FC Eindhoven als underdog tegen een topclub uit de Keuken Kampioen Divisie speelt en deze tegenstander komt al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan, dan kan een vliegensvlugge inzet op een overwinning voor FC Eindhoven behoorlijk lucratief zijn. Je moet alleen wel snel kunnen wedden. De bookmakers passen namelijk bij live wedden hun odds enorm snel aan. 

De geschiedenis van FC Eindhoven

De geschiedenis van Eindhoven begint in november 1909 als de club als EVV “Eindhoven” wordt opgericht. De club is een fusie van de Eindhovense clubs Sparta en Eindhovia. EVV is daarmee de oudste betaald voetbalclub van de Lichtstad, en dus niet PSV. PSV wordt pas vier jaar opgericht.

In de beginjaren is Eindhoven ook de grootste club van de stad. Het wint in 1937 de KNVB Beker en wordt in 1954 de laatste landskampioen van het volledige amateurvoetbal voordat het betaalde voetbal ingevoerd wordt. 

In het profvoetbal vergaat het Eindhoven niet voor de wind. De club speelt in de jaren ‘50 wel enkele seizoenen op het hoogste niveau, maar acteert voornamelijk een niveau lager. In 1975 promoveert Eindhoven naar de Eredivisie, alwaar het twee jaar zou verblijven. In 1977 degradeert de club om tot op heden niet meer op het hoogste niveau terug te keren.

Eindhoven

Bijna promotie in PSV stadion

Een paar keer was Eindhoven daar wel dichtbij. Na in de jaren ‘80 bijzonder weinig succes te hebben gekend, haalt de club in het begin van de jaren ‘90 twee keer op rij de nacompetitie. In 1992 speelt de club het beslissende duel tegen BVV Den Bosch in het PSV Stadion.

Eindhoven staat bij het ingaan van de blessuretijd met 2-1 voor, genoeg voor promotie. In de dying seconds van het duel met Den Bosch echter alsnog de 2-2 waardoor zij en niet FC Eindhoven promoveerde. 

Eind jaren ‘90 wint de club twee periodetitels onder trainer Willem Leushuis, maar tot succes in de nacompetitie leidt het niet. Daarna breekt er een bijzonder matige periode in de clubgeschiedenis aan. Eindhoven, vanaf het seizoen 2003/04 FC Eindhoven, zakt jaarlijks een paar plaatsjes op de ranglijst en vindt zichzelf in de periode tussen 2005 en 2009 steevast onderin de Jupiler League terug.

De publieke belangstelling neemt af en sponsoren haken af. Het zorgt ervoor dat toenmalig KNVB-voorzitter Henk Kesler een brief naar de club schrijft waarin hij vraagt of de club bereid is om vrijwillig terug te treden uit het betaalde voetbal.

Het FC Eindhoven-bestuur onder leiding van de flamboyante voorzitter Ed Creemers en zijn rechterhand (of vice versa) Guido Donders reageert als door een angel gestoken en zet nog één keer alles op alles om de club overeind te houden. Met succes.

In november 2009 viert FC Eindhoven haar honderdjarig bestaan en drie maanden later wint het op een koude maandagavond in Veendam een periodetitel. FC Eindhoven leeft weer. In de nacompetitie schakelt het AGOVV uit en laat het eredivisieclub Willem II tot de laatste minuut van de tweede wedstrijd zweten. 

Nieuw licht

Er breekt nieuw licht door aan de horizon voor de club van de Aalsterweg. Ernest Faber volgt Jan Poortvliet op als trainer en in zijn tweede seizoen loodst hij de club naar grote hoogten. FC Eindhoven doet lang mee om de titel, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats.

In de nacompetitie gaat het onder leiding van Erwin Koeman, die Faber opvolgde toen deze terugkeerde naar PSV, uitgerekend tegen aartsrivaal Helmond Sport mis. 

Nadat de club een jaar lang onder John Lammers het noorden kwijt was, keerde het onder Jean-Paul de Jong terug aan de top. In zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke werd het elftal van De Jong zesde nadat het heel lang in de top-drie meespeelde.

Een seizoen later kende FC Eindhoven het meest succesvolle seizoen uit de clubgeschiedenis en was het kampioen van de Jupiler League geworden als NEC niet toevallig dat jaar alle records aan flarden voetbalde. 

Na De Jong kwam Mitchell van der Gaag en werd er op dezelfde lijn door gepresteerd. Van der Gaag werd vierde met zijn elftal en sneuvelde in de play-offs tegen een sterker NAC Breda. Daarna ging het mis. Om de ambitie om te promoveren na zoveel jaren net niet, vergat Eindhoven te kijken naar hoe het succes verkregen had.

Een jonge, ambitieuze trainer die de opbouw-stenen van de club onderschrijft voor een talentvolle groep. Met Ricardo Moniz als nieuwe trainer en Tscheu La Ling als nieuwe technische man haalde Eindhoven weliswaar op papier grote namen binnen, maar de kernwaarden van de club gingen het raam uit.

 

Stapjes terug

Het leverde dan ook niet het gedroomde succes op. Moniz werd twaalfde en vertrok door de achterdeur. Ling stelde David Nascimento als nieuwe trainer aan, maar ook hij kwam niet verder dan eindklassering in het rechterrijtje van de Eerste Divisie.

Daags voor het seizoen 2019/20 stapte de Portugees op en werd assistent-trainer Ernie Brandts aangesteld als hoofdtrainer. Er volgde onder Brandts wederom twee seizoenen in het rechterrijtje en de coach haalde het eind van zijn tweede seizoen niet eens doordat de spelersgroep het vertrouwen in de trainer opzegde. 

Wat is het budget van FC Eindhoven?

FC Eindhoven draaide in de topjaren aan het begin van de jaren ‘10 op een begroting van nog geen 2 miljoen euro. Inmiddels hebben de Brabanders, vooral door een sterke groei in de business club, ongeveer € 3,2 miljoen te besteden.

De Eindhovenaren voetballen al meer dan vijftien seizoenen met de bedrijfsnaam VDL Groep op de borst. Het bedrijvenconglomeraat van de familie Van der Leegte maakt jaarlijks 300 duizend euro over naar de club.

Pieter van der Leegte, broer van topman Willem en zoon van oprichter Wim, zat jaren in het bestuur en maakt inmiddels deel uit van de Raad van Commissarissen. Van der Leegte is de initiator van de unieke samenwerking tussen Eerste divisionist FC Eindhoven en Futsal topclub Ciba/VDL, dat inmiddels ook als FC Eindhoven door het leven gaat. In de jeugdopleiding van FC Eindhoven worden spelers zowel getraind voor veldvoetbal als voor futsal. 

Veelgestelde vragen over wedden op FC Eindhoven

Is het veilig om te wedden op FC Eindhoven?

Ja. Wanneer je speelt bij het sportsbook van een legaal online casino, is het veilig om een gokje te wagen op een wedstrijd van FC Eindhoven.

Is het legaal om op FC Eindhoven te wedden?

Ja. Wedden op voetbalwedstrijden is legaal, mits je speelt bij een bookmaker die een vergunning heeft. Spelen bij een bookmaker die (nog) niet over een KSA vergunning beschikt is strafbaar en kan je naast een forse boete een strafblad opleveren.

 

Is live wedden legaal?

Ja. Per 1 oktober 2021 mag iedere online bookmaker die een licentie van de KSA heeft verkregen live weddenschappen aanbieden. Live wedden heeft als voordeel dat je niet hoeft te gokken hoe een wedstrijd zich gaat ontwikkelen, maar je kunt je weddenschappen inzetten op basis van het wedstrijdverloop.

 

on air