Bitcoin Cash (1)

Bitcoin Cash vs. Bitcoin: welke is de betere crypto

In dit artikel wordt uitgelegd waarom Bitcoin Cash is ontstaan en hoe het verschilt van Bitcoin. Bitcoin Cash werd gecreëerd als reactie op de beperkingen van de oorspronkelijke Bitcoin-blockchain, met als doel snellere en goedkopere transacties mogelijk te maken. Er wordt besproken hoe je Bitcoin Cash kunt opeisen en kopen, en er wordt gekeken naar de toekomst van deze cryptocurrency.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 23 augustus 2017 - laatste update: 19 juli 2023
Bitcoincash

Bitcoin Cash kopen?

Via één van onderstaande exchanges kun je BCH kopen en verhandelen. Snel een veilig!

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Wallets Bitcoin Cash
Wallets Bitcoin Cash

Waarom is Bitcoin Cash in het leven geroepen?

De huidige Bitcoin kampte met verschillende problemen, waardoor bedrijven en consumenten het vertrouwen in de munt verloren. Het aantal Bitcoins groeide nauwelijks en de transactiekosten waren hoog. Bovendien waren sommige gebruikers niet in staat om transacties te voltooien. Om deze nadelen aan te pakken, werd besloten om een afsplitsing van de Bitcoin te creëren, genaamd Bitcoin Cash.

In de oorspronkelijke structuur van Bitcoin kon ieder blok in de keten slechts 1 MB aan transacties verwerken, wat resulteerde in een beperkte transactiesnelheid van slechts 3 transacties per seconde. Met Bitcoin Cash werd deze capaciteit vergroot naar 8 MB, waardoor transacties sneller verlopen en de kosten per transactie lager zijn. Echter, dit heeft als nadeel dat de blockchain van Bitcoin Cash veel zwaarder is en daardoor moeilijker te onderhouden.

Reactie op beperkingen

Bitcoin Cash ontstond als een reactie op de beperkingen van de originele Bitcoin blockchain in augustus 2017. De Bitcoin-gemeenschap was verdeeld over de beste manier om deze problemen aan te pakken. Sommige leden wilden de bestaande Bitcoin-technologie behouden en verbeteren met behulp van upgrades zoals Segregated Witness (SegWit) en het Lightning Network, terwijl anderen vonden dat dit niet genoeg was en pleitten voor een "hard fork" van de Bitcoin-blockchain om een nieuwe cryptomunt te creëren met verbeterde eigenschappen.

Uiteindelijk leidde deze verdeeldheid tot de creatie van Bitcoin Cash, een alternatief voor gebruikers die snellere en goedkopere transacties willen. Door de blokgrootte te vergroten, kunnen er meer transacties per seconde worden verwerkt en kunnen de transactiekosten lager worden gehouden dan bij Bitcoin.

Waarin verschilt BCH van Bitcoin?

BCH staat voor Bitcoin Cash en is een afsplitsing (hard fork) van Bitcoin die in augustus 2017 plaatsvond. De belangrijkste reden voor de splitsing was een meningsverschil over de schaalbaarheid van Bitcoin. BCH heeft een groter blokgrootte limiet van 8 MB in vergelijking met de 1 MB limiet van Bitcoin, waardoor er meer transacties per seconde verwerkt kunnen worden en de transactiekosten lager zijn.

Een ander verschil is dat BCH zich richt op het verbeteren van de gebruikerservaring door de transactiesnelheid te verhogen en de transactiekosten te verlagen. Dit wordt bereikt door de introductie van nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om meerdere transacties in één keer te bundelen en een verbeterde handtekeningalgoritme.

Ten slotte heeft BCH een andere ontwikkelingsgemeenschap en een ander team van ontwikkelaars dan Bitcoin. Hoewel het in principe hetzelfde protocol en dezelfde basisprincipes deelt, zijn er verschillen in de ontwikkelingsfilosofie en de roadmap voor de toekomstige ontwikkeling.

Bitcoin Cash Koersverloop Door De Jaren Heen
Bitcoin Cash koersverloop

Is er een toekomst voor Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is ontstaan als een afsplitsing van de originele Bitcoin. Als je Bitcoin bezat tijdens de splitsing, dan heb je ook automatisch Bitcoin Cash ontvangen. Het succes van Bitcoin Cash hangt af van hoeveel mensen het accepteren als geldige cryptocurrency. Dit hangt weer af van de miners die de Bitcoin Cash moeten minen. Als er niet genoeg interesse is, kan dit negatieve gevolgen hebben voor Bitcoin.

Het succes van Bitcoin Cash ligt ook in handen van cryptocurrency exchanges, die de munt moeten accepteren en verhandelen. Sommige grote exchanges doen dit al, maar er zijn er ook die dit nog niet doen. Dit kan de acceptatie van Bitcoin Cash belemmeren.

Snel en goedkoop: een belangrijk aspect

Sommige mensen geloven dat Bitcoin Cash een belangrijke rol zal blijven spelen vanwege de snelheid en goedkope transacties. Anderen zijn van mening dat de populariteit van Bitcoin Cash afneemt en dat het op de lange termijn geen levensvatbare cryptocurrency zal zijn. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de acceptatie door handelaren en consumenten, de ontwikkeling van technologieën en de concurrentie van andere crypto.

In conclusie, de toekomst van Bitcoin Cash is onzeker en afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen voordat je investeert in Bitcoin Cash.

Nano Ledger S
Naar een Ledger verplaatsen

Hoe kun je Bitcoin Cash opeisen?

Er zijn verschillende manieren om Bitcoin Cash op te eisen. Een van de manieren is door een Bitcoin Cash wallet te hebben waarin je je BCH-coins kunt ontvangen en bewaren. Er zijn al verschillende wallets die Bitcoin Cash ondersteunen, zoals Bitbox wallet en Ledger Wallet. Op de websites van deze wallets kun je precies zien hoe je BCC kunt opeisen, door middel van een stappenplan.

Een andere manier om Bitcoin Cash op te eisen is door een zogenaamde full node Bitcoin Core Wallet te installeren, evenals een Bitcoin Cash wallet. Het is echter belangrijk om op te merken dat dit alles nog in de kinderschoenen staat en het mogelijk onbetrouwbaar is. Het advies is dan ook hiermee te wachten, tot er voldoende zekerheid en veiligheid is.

Bitcoin Cash wallet

Als je al bitcoins bezit, kun je je BCH opeisen door de private keys van je Bitcoin wallet te importeren in een Bitcoin Cash wallet. Het proces kan variëren afhankelijk van de specifieke wallet die je gebruikt, maar het algemene proces is als volgt:

  1. Download en installeer een Bitcoin Cash wallet naar keuze.
  2. Klik op "Create a New Wallet" of "Restore/Import" om een nieuwe portemonnee te maken of uw bestaande portemonnee te herstellen.
  3. Als je een bestaande portemonnee herstelt, moet je de privésleutels van je Bitcoin-portemonnee importeren.
  4. Volg de instructies in de portemonnee om de Bitcoin Cash over te maken naar je nieuw gemaakte portemonnee.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het importeren van privésleutels en altijd te zorgen voor back-ups van je portemonnee. Het is ook belangrijk om alleen te handelen op betrouwbare uitwisselingsplatforms en om te vermijden dat je persoonlijke gegevens met anderen deelt.

Hoe kun je Bitcoin Cash kopen?

Bitcoin Cash kopen kan op verschillende manieren, waaronder via een cryptocurrency exchange zoals Bitvavo. Om Bitcoin Cash te kopen via Bitvavo, moet je eerst een account aanmaken en deze verifiëren. Dit is een eenvoudig proces waarbij je enkele persoonlijke gegevens moet invullen en een identiteitsbewijs moet uploaden.

Nadat je account is geverifieerd, kun je geld storten op je Bitvavo-account met behulp van verschillende betaalmethoden, zoals iDEAL, SEPA, Bancontact of creditcard. Zodra je geld op je account staat, kun je Bitcoin Cash kopen door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar de overzichtspagina van alle cryptomunten.
  2. Selecteer 'Bitcoin Cash' in de lijst met cryptocurrencies.
  3. Kies het bedrag dat je wil spenderen aan BCH
  4. Controleer de transactiegegevens en bevestig de aankoop.

Na de aankoop zal Bitcoin Cash automatisch worden bijgeschreven op je Bitvavo-wallet. Vanaf daar kun je ervoor kiezen om de cryptocurrency te verhandelen, te verkopen of te verzenden naar een externe wallet.

Onze review

3,5/5

Bitcoin Cash

Koop nu Bitcoin Cash en profiteer van goedkope en snelle transacties!

Koop nu Bitcoin Cash en profiteer van goedkope en snelle transacties!

on air