Bitcoin Gold

Maak kennis met Bitcoin Gold: de crypto voor individuele miners

Bitcoin Gold is een vork van het Bitcoin-protocol die in 2017 werd gecreëerd om de mijnbaarheid van de cryptocurrency te decentraliseren. In deze tekst lees je over de achtergrond en voordelen van Bitcoin Gold, waaronder het gebruik van het efficiënte Equihash algoritme en de gedecentraliseerde mining infrastructuur. Ook krijg je informatie over het kopen van Bitcoin Gold op een exchange zoals Bitvavo. Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrencies en wilt weten hoe Bitcoin Gold zich verhoudt tot andere digitale valuta's, dan is deze tekst zeker het lezen waard.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 15 december 2017 - laatste update: 14 maart 2023
Grid 0

Koop Bitcoin Gold

Profiteer van de voordelen van een gedecentraliseerde, veilige en efficiënte cryptocurrency met democratische mining. Klik hier om te kopen via o.a.:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Wat is Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold is een vork van het Bitcoin-protocol, dat in 2017 werd gecreëerd door een groep ontwikkelaars met als doel om de mijnbaarheid van de cryptocurrency te decentraliseren. De vork werd uitgevoerd om een ​​nieuw algoritme te introduceren dat mining met grafische kaarten (GPU's) in plaats van gespecialiseerde hardware (ASIC's) zou toestaan. Dit zou het voor individuele miners gemakkelijker maken om deel te nemen aan het netwerk en de macht van grote mining-bedrijven verminderen.

Het Bitcoin Gold-netwerk gebruikt nu het Equihash-algoritme, dat vergelijkbaar is met het algoritme dat wordt gebruikt door de cryptocurrency Zcash. Het belangrijkste verschil is dat Bitcoin Gold het moeilijker maakt om ASIC's te gebruiken, wat de centralisatie van mining zou kunnen verminderen en de decentralisatie van het netwerk zou kunnen bevorderen.

Net als Bitcoin is Bitcoin Gold een gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale valuta die kan worden gebruikt voor transacties zonder de tussenkomst van derden zoals banken of overheden. Het heeft ook een beperkte voorraad van 21 miljoen munten, waarvan er momenteel ongeveer 18,5 miljoen in omloop zijn.

Bitcoin Gold: waarom een nieuwe hard fork?

De reden waarom Bitcoin Gold een fork onderging, is omdat de oprichter Jack Liao vond dat het delven van Bitcoins te gecentraliseerd was geworden. Momenteel wordt het delven van Bitcoins voornamelijk gedaan door een selecte groep delvers, voornamelijk gevestigd in China, die beschikken over krachtige computers. Dit maakt het voor individuen en kleine partijen vrijwel onmogelijk om mee te doen aan het delven van Bitcoins, omdat het veel rekenkracht en energie vereist en daarmee hoge kosten met zich meebrengt.

Decentraal minen van Bitcoin

Om deze reden besloot Jack Liao het protocol van Bitcoin aan te passen, zodat het delven van Bitcoins meer decentraal zou worden en toegankelijker zou zijn voor individuen en kleinere partijen. Door enkele aanpassingen in het protocol, kon dit worden mogelijk gemaakt en werd er een kopie gemaakt van de Bitcoin blockchain, genaamd Bitcoin Gold.

Bitcoin Gold is gebaseerd op dezelfde technologie als Bitcoin, maar heeft enkele belangrijke verschillen. Zo wordt Bitcoin Gold niet langer gemined met behulp van gespecialiseerde hardware zoals ASIC's, maar met behulp van gewone grafische kaarten. Dit maakt het delven van Bitcoin Gold toegankelijker voor individuen en kleinere partijen.

Al met al heeft de fork van Bitcoin Gold ervoor gezorgd dat het delven van crypto meer decentraal is geworden en toegankelijker voor individuen en kleinere partijen. Dit sluit aan bij de oorspronkelijke gedachte achter Bitcoin, namelijk het creëren van een decentraal betaalsysteem dat voor iedereen toegankelijk is.

Voordelen van Bitcoin Gold

Bitcoin Gold is een van de vele cryptocurrency's die beschikbaar zijn op de markt en het heeft enkele unieke voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies, waaronder Bitcoin. Een belangrijk voordeel van Bitcoin Gold is dat het gebruik maakt van het Equihash algoritme in plaats van het SHA256 algoritme, dat wordt gebruikt door Bitcoin.

Efficiënte verificatie van rekensommen 

Dit algoritme is ook gebruikt door andere altcoins zoals Zcash en staat bekend om zijn efficiënte verificatie van rekensommen. Door deze efficiëntie heeft het miningproces maar weinig RAM-geheugen nodig van een computer, waardoor alle gebruikers in staat moeten zijn om Bitcoin Gold te minen. Dit betekent dat het minen van Bitcoin Gold niet alleen weggelegd is voor rijke miners, maar dat iedereen kan deelnemen aan het delven van deze cryptocurrency.

Democratische mining infrastructuur 

Een ander voordeel van Bitcoin Gold is dat het een gedecentraliseerde munt is, met een democratische mining infrastructuur. Dit betekent dat het netwerk niet wordt gecontroleerd door een enkele entiteit, zoals een bank of regering, maar dat het wordt ondersteund door een netwerk van individuele miners die hun rekenkracht bijdragen aan het netwerk. Dit zorgt voor een hoge mate van veiligheid en decentralisatie, waardoor het moeilijker wordt voor hackers of andere kwaadwillenden om het netwerk aan te vallen of te manipuleren.

Al met al heeft Bitcoin Gold enkele belangrijke voordelen ten opzichte van andere cryptomunten. Het gebruik van het Equihash algoritme zorgt voor een efficiënt en toegankelijk miningproces, terwijl de gedecentraliseerde infrastructuur zorgt voor een hoge mate van veiligheid en stabiliteit. Deze factoren maken Bitcoin Gold een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren cryptocurrency-beleggers.

Bitcoin Gold kopen

Vroeger kreeg je automatisch Bitcoin Gold als je Bitcoin bezat tijdens de hard fork. Tegenwoordig is dat niet meer het geval en moet je Bitcoin Gold kopen op een exchange die dit aanbiedt. Gelukkig zijn er verschillende exchanges beschikbaar waar je Bitcoin Gold kunt kopen, zoals Bitvavo.

Conclusie

Bitcoin Gold is een fork van het Bitcoin-protocol dat is gemaakt om de decentralisatie van het minen te vergroten. Het maakt gebruik van het Equihash-algoritme en maakt het voor individuele miners gemakkelijker om deel te nemen aan het netwerk, terwijl het de macht van grote mining-bedrijven vermindert. Het heeft ook een gedecentraliseerde infrastructuur die zorgt voor een hoge mate van veiligheid en stabiliteit.

Het kopen van Bitcoin Gold kan worden gedaan op verschillende exchanges, waaronder Bitvavo. Overweeg om Bitcoin Gold te kopen als je geïnteresseerd bent in een gedecentraliseerde en veilige cryptocurrency met een efficiënt miningproces.

Onze review

2,8/5

Profiteer van de voordelen van een gedecentraliseerde, veilige en efficiënte cryptocurrency met democratische mining. Klik hier om te kopen op Bitvavo

Profiteer van de voordelen van een gedecentraliseerde, veilige en efficiënte cryptocurrency met democratische mining. Klik hier om te kopen op Bitvavo

on air