Florin

Florin: de opvolger van Gulden? Leer hier meer over deze crypto

Florin (XFL), de opvolger van de Nederlandse digitale munt Gulden, is op de markt. Maar waarom zou deze beter moeten zijn? In dit artikel worden de eigenschappen van Florin beschreven en wordt uitgelegd waar en hoe je deze munt kunt kopen. De beperkte oplage van Florin kan mogelijk leiden tot een stijging van de prijs, maar het is de vraag of deze munt iets toevoegt aan het huidige betaalsysteem. Lees verder om te ontdekken of Florin de moeite waard is om in te investeren.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 12 februari 2020 - laatste update: 5 december 2023
Florin
Onze review

1,5/5

Florin

Koop Florin via Blockhut of XT.com en profiteer van de voordelen van deze nieuwe digitale munt. Ontdek hoe jij kunt investeren in Florin en start vandaag nog

Koop Florin via Blockhut of XT.com en profiteer van de voordelen van deze nieuwe digitale munt. Ontdek hoe jij kunt investeren in Florin en start vandaag nog

Crypto kopen?

Wil jij crypto kopen? Via onderstaande betrouwbare exchanges kun je veilig en vertrouwd crypto kopen en verkopen

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Florin Is Eenvoudig
Florin is eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Florin: van de oprichters van de gulden

Rijk Plasman ontwikkelde in 2014 de Nederlandse trots, de digitale Gulden. Zijn droom was dat de Nederlandse medemens massaal zou gaan betalen met het virtuele muntje. De Gulden kende haar hoogtijdagen in 2018, toen de cryptohype op volle toeren was. Helaas was het daarna over met de Gulden. De markt klapte in elkaar en net als vele andere cryptomunten, moest de Gulden veel inleveren.

Vandaag de dag hoor je echter maar weinig over dit muntje.

Novocurrency kwam kort daarna op de markt, eveneens bedacht door, jawel, Rijk Plasman. Dit zou echter een verbeterde versie moeten zijn van de Gulden. Echter, ook deze munt sneuvelde, ofwel, werd omgedoopt tot een nieuwe munt: Florijn. Volg jij het nog?

Store Of Value
Store of value

Eigenschappen van Florin

Florin heeft verschillende eigenschappen die worden beschreven in de tekst, waaronder Proof of Work (POW) en Holding. Bij POW moeten miners concurreren om de laatste geldige transacties te bundelen in een nieuw blok, waarbij de winnaar beloond wordt met 0.025 XFL. Bij Holding moet het blok worden ondertekend door een Holder, die hiervoor beloond wordt met 0.075 XFL. POW en Holding samen verlengen de blockchain met een interval van 300 seconden.

Beloning in Florin voor iedereen

Een andere eigenschap van Florin is dat Holders Florin vastzetten in de desktop applicatie voor een bepaalde tijd. Hierdoor kunnen zij de blockchain beveiligen en ontvangen zij hiervoor een beloning in Florin. Blocks die worden gemined gaan pas deel uitmaken van de blockchain nadat ze door een Holder zijn geverifieerd. Holders zijn anoniem en worden willekeurig gekozen.

Stabiele blockchain

Florin biedt ook ultieme veiligheid op een duurzame manier, aangezien er voor bescherming tegen dubbele uitgaven 100.000x minder hashrate nodig is in vergelijking met Proof of Work. Daarnaast voorkomt Holding transactiecensuur, bevordert het een hoge blockchain doorloopsnelheid en zorgt het voor een stabiele blockchain.

Tot slot is een eigenschap van Florin dat het mining algoritme bestand is tegen het gebruik van gespecialiseerde mining hardware, waardoor iedereen met de Florin desktop applicatie kan minen. Dit zorgt voor decentralisatie van het netwerk en gelijkmatige verspreiding van de mining rewards. Iedere vier jaar vind er een halvening plaats en gaan de rewards naar beneden. 

Florin Kopen
Florin kopen

Waar kan ik Florin kopen?

Als je op zoek bent naar een platform om Florin  te kopen, dan heb je twee opties: Blockhut en XT.com. Als je graag met euro's wilt betalen, dan is Blockhut de beste keuze. Hier kun je gemakkelijk afrekenen met iDEAL en bovendien kun je op dit platform ook Gulden en Munt kopen. Het lijkt er dus op dat deze marktplaats eigendom is van de oprichters van deze munten.

Het proces van het kopen van Florin op Blockhut is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar een account aan te maken en vervolgens kun je direct beginnen met het kopen van Florin. Na de aankoop ontvang je jouw munten direct in een digitale wallet.

Als je de voorkeur geeft aan XT.com, dan moet je eerst Bitcoin kopen en deze vervolgens gebruiken om Florin te kopen. Dit proces kan voor beginners wat ingewikkelder zijn, maar als je al bekend bent met cryptocurrency is het zeker een goede optie.

In beide gevallen is het belangrijk om goed te letten op de actuele koers van Florin, zodat je op het juiste moment kunt kopen. Daarnaast is het aan te raden om alleen te investeren wat je kunt missen en om je munten veilig op te slaan in een digitale wallet. Zo kun je optimaal profiteren van de voordelen van Florin en andere cryptocurrency.

Schaarste van de munt

Florin heeft een beperkte oplage van slechts 210.000 munten, wat betekent dat er een beperkt aantal beschikbaar is op de markt. In vergelijking met Bitcoin, waarvan de maximale oplage 21 miljoen is, is de schaarste van Florin dus nog veel groter.

De beperkte oplage van Florin kan een positief effect hebben op de waarde van de munt. Doordat er maar een beperkt aantal Florin beschikbaar is, kan de vraag naar de munt toenemen. Wanneer er meer vraag is dan aanbod, kan dit leiden tot een stijging van de prijs van Florin.

Daarnaast kan de schaarste van Florin ook leiden tot meer interesse vanuit investeerders en handelaren. Dit kan ervoor zorgen dat Florin meer aandacht krijgt op de cryptocurrency-markt en uiteindelijk kan leiden tot een stijging van de prijs.

In het algemeen kan schaarste een belangrijke rol spelen in de waarde van cryptocurrency. Cryptomunten met een beperkte oplage kunnen vaak meer waardevol zijn dan cryptocurrency met een onbeperkte oplage. Dit komt doordat de schaarste kan leiden tot een hogere vraag en dus tot een hogere prijs.

Conclusie

Net als Gulden denken we dat Florin niets zal toevoegen aan het huidige betaalsysteem. Het is hoe dan ook opmerkelijk dat dezelfde ontwikkelaar van de Gulden een vrijwel identieke munt op de markt brengt. Waarom zou deze beter moeten zijn?

Het verschil zou kunnen liggen in de stabiliteit van de Florin koers? Ook hier kan echter niets gegarandeerd worden, aangezien er ook hiermee gesjoemeld kan worden. Waarom zouden ondernemers deze munt massaal omarmen?

Dit is ook niet gebleken bij de Gulden, afgezien van enkele winkels natuurlijk. Kortom, het klinkt allemaal leuk en aardig, maar voegt weinig toe. Onetime is in ieder geval niet enthousiast.

on air