ICON

ICON: alle blockchains aan elkaar geknoopt?

ICON is een Zuid-Koreaanse blockchain-technologie die streeft naar het verbinden van alle bestaande blockchains om zo de wereld te hyperconnecten. Door middel van hun eigen blockchain, ICON, fungeert het als een communicatiemiddel tussen andere blockchains. Dit artikel bespreekt hoe ICON werkt, de technologie achter het platform, en hoe de cryptocurrency ICX verschillende toepassingen heeft binnen de blockchain-wereld. Of je nu een geïnteresseerde blockchain-investeerder bent of gewoon meer wilt weten over de blockchain-technologie, lees verder om meer te weten te komen over ICON.

OneLuckyLady Avatar door OneLuckyLady
op 1 mei 2018 - laatste update: 5 december 2023
ICON ICX
Onze review

3,4/5

ICON

Maak kennis met de toekomst van blockchain-technologie en investeer in ICON en ICX cryptocurrency. Ontdek de potentie van hyperconnectiviteit en start vandaag nog met investeren

Maak kennis met de toekomst van blockchain-technologie en investeer in ICON en ICX cryptocurrency. Ontdek de potentie van hyperconnectiviteit en start vandaag nog met investeren

ICON kopen?

ICON kun je op verschillende websites kopen. Je kunt dit doen bij een van de cryptocurrencies exchanges

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
blockchain
Hyperconnect the world

ICON: 'Hyperconnect the world'

Het streven van Icon is simpelweg om de wereld met elkaar te verbinden. Of zoals ze het zelf zeggen: hyperconnect the world. Wat betekent dat nou?

Wat ze willen doen is een netwerk bouwen bovenop al bestaande blockchains en zo die verschillende crypto's en blockchains met elkaar verbinden. Vanwege het decentrale karakter van veel crypto's en alle veiligheidsmaatregelen die ingebouwd zijn in de blockchain, werken ze over het algemeen niet goed samen.

Schildjes Met Logos Cryptocurrencies
Het streven van ICON is om alle blockchains met elkaar te laten communiceren

Zuid Koreaanse blockchain-technologie

Het idee is geboren bij het Koreaanse fintech bedrijf Dayli Financial Group. Ze zijn ook al behoorlijk wat samenwerkingen aangegaan, zoals met blockchain oplossingen van Aion en Wanchain, maar ook met enkel Koreaanse universiteiten en spelers uit het bedrijfsleven. 

Icon is gebouwd op de Loopchain Fault Tolerance (LFT) technologie, door Dayli zelf bedacht en ontwikkeld. Het is een verbetering op de technologie van het Chinese NEO en geldt op dit moment als één van de veiligste, snelste en meest schaalbare blockchaintechnologie. De LFT technologie is eigenlijk een vorm van Proof of Importance, waarbij iedereen in het netwerk het eens moet zijn om een transactie goed te keuren maar deze ook verder het netwerk in moet distribueren.

Dit gebeurt steeds via een andere volgorde, waardoor het onvoorspelbaar blijft. Wel moet iedere node in het netwerk bereikt zijn alvorens akkoord bereikt wordt, waardoor het wel veilig blijft.

Cryptocurrency
Blockchains worden meer en meer gebruikt als contractmanagementsystemen. En terecht.

ICON

ICON is dus zelf een soort van blockchain maar fungeert als communicatiemiddel tussen andere blockchains. Het is ze al gelukt om hun blockchain te koppelen aan die van Bitcoin en Ethereum en het zal niet lang duren voordat andere crypto's volgen.

Daarnaast zullen steeds meer bedrijven en instellingen een eigen blockchain krijgen of ontwikkelen, bijvoorbeeld voor contractmanagement. Vanwege het private karakter van contracten in de meeste branches, denk aan ziekenhuizen, advocaten of overheden, moeten die blockchains veilig en privaat zijn.

Maar het is wel handig als die blockchains met elkaar kunnen ‘praten' en gegevens kunnen uitwisselen zonder dat ze het private karakter verliezen. Hier zet ICON op in: zij leggen hun eigen blockchain over die andere private blockchains en verzorgen de communicatie tussen de verschillende blockchains.

Zo kunnen blockchains gegevens met elkaar uitwisselen (enkel de gegevens die ze zelf vrijgeven uiteraard, en alleen met wie ze het willen delen) zonder tussenpersonen. Ook kan het proces geheel geautomatiseerd worden.

Galaxy 2150186 1920
Wereld verbinden

De wereld verbinden met ICON

Een mooi streven dus van ICON. Alle blockchains ter wereld met elkaar laten communiceren zonder tussenkomst. Maar er zijn wel meer initiatieven die dit proberen. Of geprobeerd hebben. Waarom zou ICON hier wél in slagen?

De tijd zal moeten leren of dat gaat lukken. Maar met een kapitaalkrachtig bedrijf dat zijn strepen in de financiële technologie al verdiend heeft, hebben ze al een mooie basis. Ook alle samenwerkingen die in korte tijd al gesloten zijn, bieden goede perspectieven.

Verder is er echt behoefte aan een netwerk waarin blockchains autonoom naast elkaar kunnen bestaan en opereren, maar waarin samenwerking mogelijk is zonder tussenkomst van een tussenpersoon. En dat alles veilig, snel en schaalbaar.

Cryptovaluta ICX

ICX is een cryptocurrency die gericht is op het verbeteren van de interoperabiliteit tussen verschillende blockchain-netwerken. Het doel is om een universele connector te bieden die verschillende blockchain-platforms kan verbinden en zo de uitwisseling van gegevens en waarde tussen deze netwerken te vergemakkelijken.

ICX is gebaseerd op een eigen blockchain genaamd ICON en maakt gebruik van een consensusmechanisme genaamd Delegated Proof of Contribution (DPoC). Dit mechanisme zorgt ervoor dat alleen geverifieerde nodes transacties kunnen valideren en voorkomt zo het risico op censuur of manipulatie.

ICX heeft verschillende toepassingen, waaronder:

  • Decentrale uitwisselingen: ICX kan worden gebruikt als een ruilmiddel op decentrale uitwisselingen die verschillende cryptocurrencies ondersteunen.
  • Supply chain management: ICX kan worden gebruikt om de transparantie en traceerbaarheid van goederen te verbeteren door middel van slimme contracten.
  • Stemmen: ICX kan worden gebruikt om veilige en transparante stemsystemen te creëren.

ICX heeft ook een eigen wallet genaamd ICONex, die beschikbaar is voor desktop- en mobiele apparaten. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun ICX op te slaan, te verzenden en te ontvangen.

Over het algemeen is ICX een interessante cryptocurrency die gericht is op het oplossen van een belangrijk probleem in de blockchain-wereld, namelijk interoperabiliteit. Als zodanig heeft het potentieel om een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van de blockchain-technologie en de bredere wereldwijde economie.

Conclusie

Over het algemeen is ICX een interessante cryptocurrency die gericht is op het oplossen van een belangrijk probleem in de blockchain-wereld en daarmee potentieel heeft om een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van de blockchain-technologie en de bredere wereldwijde economie. Of iemand ICON moet kopen, hangt echter af van hun persoonlijke investeringsstrategie en risicobereidheid.

on air