Kyber

Wat is Kyber Network? Gemakkelijk crypto's overboeken!

Kyber Network biedt een innovatieve oplossing voor het direct en zonder gedoe uitwisselen en overmaken van digitale valuta's. Door zich te richten op peer-to-peer transacties en hoge liquiditeit te waarborgen, biedt Kyber een snellere, goedkopere en veiligere manier om digitale activa te verhandelen en om te zetten. Het kopen van KNC, de token van Kyber Network, kan een slimme optie zijn voor investeerders die willen profiteren van de groei en het succes van het platform. Lees verder om meer te weten te komen over Kyber Network en waarom KNC een interessante investeringsoptie kan zijn.

OneLuckyLady Avatar door OneLuckyLady
op 4 mei 2018 - laatste update: 5 december 2023
Kyber Network
Onze review

3,4/5

Kyber

Koop KNC en profiteer van de voordelen van het Kyber Network. Investeer in de toekomst van digitale valuta.

Koop KNC en profiteer van de voordelen van het Kyber Network. Investeer in de toekomst van digitale valuta.

Kyber kopen?

Kyber kun je o.a. kopen via een van deze exchanges:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
cryptocoins munten
Het wisselen van crypto's tijdens een transactie was nog niet mogelijk. Kyber Network zag een gat en probeert dat nu op te vullen.

‘Traditionele' exchanges

De exchanges en wallets die tot nu toe het levenslicht hebben gezien, hebben te maken met behoorlijk wat kritiek. Ze zijn traag, duur en hebben niet genoeg munten op voorraad wanneer je wilt handelen. Verder liggen veiligheidsrisico's continu op de loer.

Daarom zijn de exchanges en wallets zoals we die nu kennen, vooral niet geschikt om direct geld over te maken naar iemand anders. De zogenoemde peer-to-peer transacties duren over het algemeen te lang en brengen (onnodig) behoorlijke kosten met zich mee.

Verder is zo'n transactie behoorlijk inflexibel, omdat de ontvanger de crypto krijgt die de zender stuurt. Dus als je bitcoin stuurt, krijgt de ontvanger ook bitcoin, of hij nu wil of niet. Als je dit niet wilt, moet één van beiden de bitcoin inwisselen tegen een andere digitale valuta, wat extra kosten met zich meebrengt, plus tijd.

Kyber Netwerk
Kyber Network

Kyber network doet het anders

Kyber Network is in augustus 2017 gelanceerd met een duidelijke missie: “instant exchange and conversion of digital assets (e.g. crypto tokens) and cryptocurrencies (e.g. Ether, Bitcoin, ZCash) with high liquidity.” Oftewel: directe overboekingen én conversie van digitale bezittingen en crypto's met een hoge liquiditeit.

Kyber richt zich op peer-to-peer (p2p) transacties, waarbij het niet uitmaakt of de ontvanger hetzelfde wil ontvangen als de zender stuurt. Daarnaast zorgen zij zelf voor een pool van crypto's waardoor de liquiditeit omhoog gaat. Dit doet Kyber op basis van de Ethereum blockchain.

Voorbeeld: P2P transactie

Stel: ik wil betaald worden in Litecoins, maar mijn opdrachtgever heeft alleen bitcoins. Ik stuur een factuur voor 2,5 LTC. Via Kyber kan hij de wisselkoers bekijken en opdracht geven om het equivalent van 2,5 LTC van zijn bitcoins naar mij over te maken.

Kyber verwerkt de transactie op de blockchain en wisselt de bitcoins om voor Litecoins. Ik ontvang 2,5 Litecoin in mijn wallet en zie mijn opdrachtgever als afzender. En dat allemaal in no-time. Er wordt een kleine fee bij mijn opdrachtgever ingehouden, die aan de pool wordt toegevoegd.

blockchain

Kyber Network liquiditeitspool

Zoals eerder vermeld, neemt Kyber de verantwoordelijkheid op zich om te zorgen dat er voldoende cryptovaluta in reserve zijn om transacties soepel uit te voeren. Het is belangrijk op te merken dat Kyber deze cryptomunten niet zelf levert en dat ze ook niet het eigendom zijn van Kyber. In plaats daarvan faciliteert het platform de verbinding tussen verschillende entiteiten en aannemers met het netwerk, waarbij hun fondsen worden samengevoegd in een gezamenlijke reservepool. Het netwerk, dat volledig gedecentraliseerd is, bestaat uit diverse deelnemers die bijdragen aan het functioneren en de liquiditeit ervan.

Gebruikers:

Dit zijn de partijen die tokens binnen het netwerk verzenden of ontvangen. Gebruikers kunnen individuele personen, handelaars of slimme contractaccounts zijn die deelnemen aan het uitwisselen van digitale activa.

Reserve-entiteiten:

Deze entiteiten zijn verantwoordelijk voor het brengen van liquiditeit in het netwerk. Ze kunnen intern deel uitmaken van het Kyber-netwerk of extern worden gehost door een derde partij. Afhankelijk van de betrokkenheid van het publiek, kan een reserve-entiteit als publiek of privé worden geclassificeerd. Als het grote publiek bijdraagt aan de entiteit, wordt deze beschouwd als een publieke entiteit, terwijl het als een private entiteit wordt beschouwd als er geen publieke betrokkenheid is.

Door de samenwerking tussen gebruikers en reserve-entiteiten kan het Kyber-netwerk een naadloze en gedecentraliseerde uitwisseling van cryptovaluta mogelijk maken. Dit zorgt voor snelle, betrouwbare en veilige transacties voor alle betrokken partijen, zonder tussenkomst van gecentraliseerde autoriteiten.

Reserve contractors

Levert fondsen aan een reserve entity. Delen daarom ook in de winst van een entiteit, en zijn altijd geassocieerd aan een entiteit.

Reserve manager

Onderhoudt de reserve, berekent de wisselkoers en deelt deze met het netwerk.

Kyber network operator

Voor nu wordt deze rol ingevuld door het Kyber team, maar op termijn moet dit door een gedecentraliseerd bestuur overgenomen worden. Zij laten reserve entities toe of verwijderen ze uit het netwerk, en bepalen welke crypto's opgenomen worden in het netwerk.

Flexibele pool

De pool wordt flexibel gehouden door verschillende reserve entities op te nemen. Zo ontstaat er geen monopoliepositie en blijven de wisselkoersen competitief. Bij elke transactie wordt er door het Kyber Smart Contract gekeken welke entity de beste wisselkoers heeft op dat moment. Via die entity vindt de transactie van wisselen van currency dan plaats.

Kyber Network Crystal
Kyber network crystal

Kyber network crystal (knc)

KNC is de token die hoort bij het Kyber Network. Alle munten zijn al "geslagen" (minted) en een groot deel van het totaal van de 226 miljoen munten is al in omloop gebracht. De token wordt gebruikt om deelnemers te betalen. Voor elke transactie wordt een kleine fee in KNC gerekend en van de reserve afgeschreven. Van deze fee worden de operationele kosten betaald en worden degenen die handelsvolume het netwerk in brengen hiermee beloond.

Een belangrijk kenmerk van KNC is dat het een deflatoire token is. Dit betekent dat er periodieke token-verbrandingen worden uitgevoerd waarbij een deel van de KNC-tokens die zijn verzameld als vergoedingen, worden vernietigd. Hierdoor neemt het totale aanbod van KNC-tokens af, wat op zijn beurt de waarde van de resterende tokens kan verhogen.

KNC wordt gebruikt als het belangrijkste mechanisme voor waardebepaling op het Kyber Network. Het fungeert als een vergoeding voor het faciliteren van transacties en het bieden van liquiditeit op het netwerk. Als beloning voor hun bijdrage aan het netwerk, ontvangen KNC-houders een deel van de handelsvergoedingen die worden gegenereerd door het netwerk.

KNC is een belangrijke factor in het Kyber Network-ecosysteem en wordt beschouwd als een interessante investeringsoptie voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency-markt.

KNC wel of niet kopen?

Kyber Network is een innovatieve oplossing die het mogelijk maakt om digitale valuta's direct en zonder gedoe uit te wisselen en over te maken. Door zich te richten op p2p-transacties en een hoge liquiditeit te waarborgen, biedt Kyber een snellere, goedkopere en veiligere manier om digitale activa te verhandelen en om te zetten. Hierdoor kunnen gebruikers met gemak in verschillende valuta's betalen en ontvangen, ongeacht hun voorkeuren.

Burn

Het kopen van KNC via bijvoorbeeld Bitvavo kan een slimme optie zijn voor investeerders die willen profiteren van de groei en het succes van het Kyber Network. KNC is een deflatoire token, wat betekent dat het totale aanbod van tokens periodiek afneemt door verbranding, waardoor de waarde van de resterende tokens kan toenemen. Bovendien fungeert KNC als een vergoeding voor het faciliteren van transacties en het bieden van liquiditeit op het netwerk, wat betekent dat KNC-houders kunnen profiteren van een deel van de handelsvergoedingen die door het netwerk worden gegenereerd.

Al met al biedt het Kyber Network een veelbelovende oplossing voor de uitdagingen waarmee traditionele exchanges en wallets worden geconfronteerd. Het kopen van KNC kan een waardevolle investering zijn voor diegenen die geloven in de groei en het potentieel van het Kyber Network en die willen profiteren van de voordelen die het platform te bieden heeft.

on air