Litecoin Cash

Is Litecoin Cash oplichting? Onze uitleg

Litecoin Cash is een fork van Litecoin die in februari 2018 werd gelanceerd en belooft snellere transactietijden en lagere kosten dan zijn tegenhangers. Het minen van Litecoin Cash is ook anders dan Litecoin en maakt gebruik van het SHA256-algoritme, vergelijkbaar met Bitcoin. Maar is Litecoin Cash oplichterij? Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, heeft gewaarschuwd voor LCC en de crypto community lijkt het project niet serieus te nemen. Lees verder om meer te weten te komen over Litecoin Cash en waarom het belangrijk is om voorzichtig te zijn bij het overwegen van investeringen in dit soort projecten.

OneLuckyLady Avatar door OneLuckyLady
op 3 maart 2018 - laatste update: 5 december 2023
Litecoin Cash
onze review

2,7/5

Litecoin Cash

Doe uitgebreid onderzoek voordat je investeert en vermijd potentieel oplichterij.

Doe uitgebreid onderzoek voordat je investeert en vermijd potentieel oplichterij.

Investeren in crypto?

Wil jij investeren in crypto? Dit kan o.a. via onderstaande exchanges:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Wat is Litecoin Cash?

Litecoin Cash is voortgekomen uit een fork van het bekende Litecoin. Afgezien van de bekende naam en het feit dat het een fork is van de oorspronkelijke munt, hebben de twee weinig met elkaar gemeen.

In december 2017 zijn enkele ontwikkelaars gestart met het opzetten van deze munt, als hard fork van Litecoin. Een hard fork is een splitsing van een bestaande technologie, waardoor een nieuwe versie van de blockchain ontstaat. In dit geval hebben de ontwikkelaars op basis van de Litecoin blockchain een nieuwe versie gecreëerd, die op 18 februari gerealiseerd werd. Vanaf dat moment volgen beide blockchains hun eigen pad en zijn ze niet langer echt met elkaar verbonden.

Het is belangrijk om op te merken dat Litecoin Cash (LCC) verder niets meer te maken heeft met Litecoin. Het team achter LCC is een ander team dan dat van Litecoin. Waarom dan toch de naam zo duidelijk gebruiken? Ze geven zelf aan dat het tegenwoordig gebruikelijk is om de naam van de blockchain te gebruiken waarvan je fork is afgeleid.

Minen van Litecoin Cash

Litecoin Cash maakt voor het minen weer gebruik van hetzelfde algoritme als Bitcoin, SHA256. Nu hoor ik je bijna denken: maar de transacties bij Bitcoins zijn toch ontzettend traag en duur? Klopt. Wat de mannen anders doen weet ik niet precies, maar zij zien potentie in ongebruikte mining-apparatuur.

Omdat het Bitcoin netwerk op dit moment redelijk overbelast en traag is, is het minen van Bitcoins op dit moment bijna geen doen. Alleen als je mining farms hebt staan met onnoemelijke computerkracht, kun je met een beetje mazzel nog wat Bitcoins minen. Maar iedereen die er ooit mee is begonnen met mindere apparatuur is waarschijnlijk gestopt en die apparatuur staat dus niks te doen.

Moeilijkheidsgraad wordt na ieder block aangepast

En daar is Litecoin Cash! Dezelfde technologie op een nieuw netwerk, zet je mining computer maar weer aan en doe je best. Ten opzichte van Litecoin en Bitcoin wordt voor LCC de moeilijkheidsgraad na elk gemaakt block aangepast, voor Litecoin is dat twee keer per week en voor Bitcoin zelfs eens per twee weken. Dit is een groot verschil, aangezien het 2,5 minuut duurt om een block op de LCC blockchain te maken, kan de moeilijkheid elke 2,5 minuut worden aangepast indien nodig.

De snelheid van de blockchain komt onder andere door de beperkte grootte van een block. Net als bij Litecoin is een block ongeveer 13Gb. Een block bij Bitcoin en zijn forks is gemiddeld 140Gb.

Litecoin Cash
Mining

Litecoin versus Litecoin Cash

Het verschil tussen de twee blockchains is het algoritme dat gebruikt wordt om te minen. Litecoin gebruikt een techniek genaamd Scrypt, wat een weinig gebruikte techniek binnen blockchain is. Volgens de mannen achter LCC is het weliswaar een snellere techniek dan van de concurrenten maar zijn transacties ontzettend duur.

Zij beloven de snelle transactietijd van Litecoin (2,5 minuut tegenover 10 minuten bij Bitcoin) én lage transactiekosten, namelijk 90% goedkoper.

Bitcoin Uit Je Computer
Als je nog mining apparatuur over hebt uit de Bitcoin tijd, kun je nu Litecoin Cash minen

Litecoin Cash minen

Om Litecoin Cash te minen, kun je gebruik maken van ASIC-miners zoals de Antminer L3+ of de Innosilicon A6+. Deze zijn specifiek ontworpen voor het minen van Scrypt-gebaseerde cryptocurrencies zoals Litecoin Cash.

De halvering van de beloning vindt plaats na elke 840.000 geminede blokken, wat ongeveer eens in de 4 jaar gebeurt. Bij de halvering wordt de beloning voor het minen gehalveerd, wat betekent dat miners minder LCC zullen verdienen voor het minen van een blok.

In totaal zullen er 840 miljoen LCC worden gemined, wat het maximale aanbod zal zijn. Naar verwachting zal dit in het jaar 2142 worden bereikt.

Hacker 2883632 1920
Geef nooit zomaar je gegevens, hackers liggen op de loer!

Is Litecoin Cash oplichting?

Litecoin Cash (LCC) is een fork van Litecoin die werd gelanceerd in februari 2018. Er zijn enkele belangrijke aspecten van LCC die suggereren dat het mogelijk oplichterij zou kunnen zijn.

Ten eerste was er geen duidelijke reden voor de fork. Het team achter LCC beweerde dat de fork nodig was om het schaalbaarheidsprobleem van Litecoin op te lossen, maar er was geen bewijs dat dit het geval was.

Ten tweede waarschuwde Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, voor LCC en zei dat het een scam was. Hij benadrukte dat hij niets te maken had met LCC en dat de naam "Litecoin Cash" misleidend was omdat het niets te maken had met Litecoin.

Ten derde is LCC niet beschikbaar op veel gerenommeerde exchanges en wordt het over het algemeen niet serieus genomen in de crypto community. Dit kan wijzen op een gebrek aan vertrouwen in het project.

Tot slot

Op basis van deze factoren lijkt het waarschijnlijk dat je op moet passen met LCC. Het gebrek aan steun van Charlie Lee en de crypto community in combinatie met het gebrek aan beschikbaarheid op belangrijke exchanges suggereren dat het project niet legitiem is.

Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het overwegen van investeringen in LCC of andere cryptomunten waarvan de legitimiteit niet duidelijk is. Het is altijd verstandig om uitgebreid onderzoek te doen voordat u investeert en uw geld alleen te plaatsen in betrouwbare projecten.

on air