Nano

Nano: De ideale crypto voor dagelijkse transacties

Ontdek de veelbelovende wereld van Nano, een revolutionaire cryptocurrency die razendsnelle en kosteneffectieve transacties mogelijk maakt. Lees verder om de voordelen van Nano's unieke block-lattice-architectuur te ontdekken, geschikte wallets te vinden en te leren hoe je Nano zelf kunt kopen.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 24 april 2018 - laatste update: 5 december 2023
Nano Crypto
Nano

Nano

Onze review

2,6/5

Koop Nano!

Ontdek de veelbelovende wereld van Nano en verander de manier waarop je betalingen doet. Koop Nano vandaag nog

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Wat is Nano?

Nano (voorheen bekend als Raiblocks) is een cryptomunt die is ontworpen om snelle en kosteneffectieve transacties mogelijk te maken. Het is gebaseerd op een nieuw soort blockchain-technologie die bekend staat als een blok-lattice-architectuur, waarbij elke gebruiker zijn eigen blockchain heeft. Dit maakt het mogelijk om transacties direct en zonder kosten uit te voeren, wat het zeer aantrekkelijk maakt voor dagelijkse transacties.

Nano werd oorspronkelijk gelanceerd in 2015 onder de naam Raiblocks en was bedoeld als alternatief voor Bitcoin. Het project werd ontwikkeld door Colin LeMahieu, een software-ingenieur die eerder had gewerkt bij Qualcomm. In tegenstelling tot Bitcoin, dat werkt met een Proof of Work-consensusalgoritme, maakt Nano gebruik van een unieke technologie genaamd "Block Lattice", waarmee elke gebruiker zijn eigen blockchain heeft.

Wat zijn de voordelen van Nano?

Nano heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies. Dit komt doordat Nano gebaseerd is op de 'block lattice' architectuur, waarbij ieder account zijn eigen blockchain heeft. Saldi worden overgedragen door verzend- en ontvangstblokken en de consensus wordt bepaald door middel van 'Proof of Stake'. Een belangrijk voordeel hiervan is dat het bijna onmogelijk is voor kwaadwillenden om een aanval uit te voeren, omdat ze meer dan 50% van alle Nano coins in handen moeten hebben, wat enorm veel geld kost.

Een ander voordeel van Nano is het lage energieverbruik door het gebruik van 'Proof of Stake'. Dit is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin, waarbij het minen van nieuwe coins veel energie kost.

Nano is ook oneindig schaalbaar en transacties worden direct uitgevoerd, zonder dat hiervoor kosten (of nauwelijks kosten) worden gerekend. Dit maakt Nano een ideale cryptocurrency voor handelaren en voor het betalen van kleine bedragen. Ook is het gemakkelijk om vrienden en familie te betalen met Nano.

Al met al biedt Nano dus veel voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies, waardoor het een aantrekkelijke keuze kan zijn voor zowel particulieren als bedrijven.

Raiblocks

Naarmate het project groeide, realiseerde het team zich dat de naam Raiblocks problemen veroorzaakte voor de bekendheid en uitspraak van de munt. Daarom besloten ze in januari 2018 om de naam te veranderen in Nano. Volgens het team vertegenwoordigt de naam Nano de snelle en eenvoudige aard van het project en is het gemakkelijker uit te spreken en te onthouden voor de gemiddelde persoon.

Sinds de lancering heeft Nano een gestage groei doorgemaakt en heeft het een loyale gemeenschap van gebruikers opgebouwd die het gebruiken voor allerlei soorten transacties, van online winkelen tot peer-to-peer-betalingen. Het is ook populair geworden bij handelaren vanwege de snelle en kosteneffectieve transacties.

Als een cryptocurrency die zich richt op het bieden van snelle, kostenbesparende en gemakkelijke transacties, heeft Nano veel potentieel om de manier waarop we betalingen doen te veranderen. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit zich ontwikkelt naarmate het project blijft groeien en zich verder ontwikkelt.

Welke wallet is geschikt om NANO op te slaan?

Er zijn verschillende wallets geschikt voor het opslaan van Nano. Hier zijn drie voorbeelden:

  1. Natrium - Een volledig uitgeruste, open source mobiele wallet met geavanceerde functies zoals contactbeheer, privésleutel sweeping, accountpictogrammen en meer. Deze wallet is non-custodial en community built, en ondersteunt meerdere accounts. Daarnaast is het mogelijk om representative changes te maken. Natrium is beschikbaar voor iOS en Android.
  2. WeNano - Een unieke social wallet-ervaring waarbij je Nano kunt verdienen en met andere gebruikers kunt communiceren via wereldwijd verspreide spots. Deze non-custodial wallet is location-based en community built. WeNano is beschikbaar voor iOS en Android en biedt de mogelijkheid om Nano te kopen.
  3. Nanobyte - Een gemakkelijk te gebruiken webwallet-extensie voor Chrome waarmee gebruikers Nano kunnen opslaan en gemakkelijk online betalingen kunnen doen. Deze non-custodial wallet is alleen beschikbaar voor gebruik op het web.

Er zijn natuurlijk nog veel meer wallets beschikbaar die geschikt zijn voor Nano, zoals NOW Wallet, Nautilus, Nault, Ledger Hardware Wallet, Atomic, Exodus, Atto, GoNano en Guarda. Het is belangrijk om de functies en beveiliging van elke wallet te onderzoeken voordat je besluit welke het beste bij jou past.

Hoe kun je Nano kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van Nano (XNO), zijn er verschillende opties om dit te doen. Een van de meest populaire manieren is via een cryptocurrency exchange. Er zijn verschillende exchanges beschikbaar, zoals Binance en Kraken, maar als je op zoek bent naar een Nederlandse exchange, is Bitvavo een goede optie.

Om te beginnen met het kopen van Nano via Bitvavo, moet je een account aanmaken op hun website. Vervolgens moet je euro's storten op je account, dit kan bijvoorbeeld via iDEAL of bankoverschrijving. Nadat je euro's hebt gestort, kun je zoeken naar Nano in het assortiment van Bitvavo en deze kopen.

Nadat je Nano hebt gekocht, kun je ervoor kiezen om het op de exchange te laten staan of om het te versturen naar een persoonlijke wallet die we even hiervoor in dit artikel benoemden. 

Nano, wel of niet aanschaffen?

Nano als cryptocurrency voor dagelijkse transacties kan een aantrekkelijke keuze kan zijn voor zowel particulieren als bedrijven. Het gebruik van de unieke block-lattice-architectuur maakt het mogelijk om transacties direct en zonder kosten uit te voeren, waardoor het zeer geschikt is voor kleine bedragen en betalingen tussen vrienden en familie.

Bovendien is het energieverbruik lager dan bijvoorbeeld bij Bitcoin, wat het milieuvriendelijker maakt. Er zijn verschillende wallets beschikbaar om Nano op te slaan, en het kopen van Nano kan gemakkelijk via een cryptocurrency exchange zoals Bitvavo. Al met al heeft Nano veel potentieel om de manier waarop we betalingen doen te veranderen.

on air