Verge

Verge: focus op privacy - onze uitleg over deze coin

Verge is een cryptocurrency die zich onderscheidt van andere cryptocurrencies door de nadruk te leggen op privacy en beveiliging. Door verschillende technologische functies te gebruiken, zoals TOR en I2P, biedt Verge gebruikers de mogelijkheid om geheel anoniem transacties te doen en is het een interessante optie voor mensen die waarde hechten aan snelheid en efficiëntie in hun cryptocurrency transacties. Dit artikel biedt meer informatie over Verge, inclusief de wallet-opties en de Verge-gemeenschap, en benadrukt de belangrijkste kenmerken van deze cryptocurrency.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 15 december 2017 - laatste update: 5 december 2023
Verge Crypto
Onze review

3,8/5

Verge (XVG)

Word lid van de Verge gemeenschap en ontdek hoe je veilig en anoniem transacties kunt doen met Verge

Word lid van de Verge gemeenschap en ontdek hoe je veilig en anoniem transacties kunt doen met Verge

Verge of andere crypto kopen?

Verge kun je o.a. kopen via onderstaande exchanges:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Wat is Verge

Verge is een cryptomunt die zich onderscheidt van andere cryptocurrencies door de nadruk te leggen op privacy en beveiliging. Het werd voorheen bekend als DogeCoinDark en werd in 2016 hernoemd tot Verge. Het doel van Verge is om transacties veiliger en privé te maken door middel van verschillende technologische functies, zoals TOR (The Onion Router) en I2P (Invisible Internet Project), die helpen om de identiteit van de gebruiker te verbergen en de privacy te beschermen.

Net als andere cryptocurrencies maakt Verge gebruik van een gedecentraliseerd grootboek en maakt het gebruik van het Proof of Work (PoW) consensusalgoritme. Dit betekent dat miners wiskundige problemen moeten oplossen om nieuwe munten te maken en transacties te verifiëren.

Privacy en veiligheid

Verge heeft zich ontwikkeld vanuit het idee dat de privacy en veiligheid van cryptomunten omhoog moesten. Het maakt gebruik van enkele cryptografische algoritmes (Scrypt & x17) om de veiligheid te garanderen. Daarnaast gebruikt het netwerken zoals Tor en i2p, waarmee ip-adressen onzichtbaar worden gemaakt. Hierdoor zijn gebruikers in staat om geheel anoniem transacties te doen.

Hoewel Verge minder bekend is dan andere populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, wordt het over het algemeen beschouwd als een interessante cryptocurrency vanwege de nadruk op privacy en beveiliging. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom criminelen deze munt omarmen. Het is echter belangrijk om op te merken dat Verge aangeeft dat het handelen via een ‘anoniem' VPN netwerk niet genoeg is om volledig anoniem te handelen. Volgens de ontwikkelaars van XVG kunnen enkele providers bepaalde logs opslaan.

Al met al is Verge een cryptocurrency die zich richt op privacy en anonimiteit, met verschillende technologische functies om de identiteit van de gebruiker te verbergen en de privacy te beschermen. Door gebruik te maken van enkele cryptografische algoritmes en netwerken zoals Tor en i2p, biedt Verge gebruikers de mogelijkheid om geheel anoniem transacties te doen.

Snelheid van transacties

Verge maakt gebruik van verschillende technologische functies, zoals Simple Payment Verification (SPV), Atomic Swaps, RSK Smart Contracts en Schnorr Signatures om deze snelheid te garanderen. Door middel van SPV kunnen transacties snel worden geverifieerd zonder de volledige blockchain te hoeven downloaden. Atomic Swaps maken het mogelijk om direct tussen verschillende cryptocurrencies te wisselen, zonder tussenkomst van derden. Ook is er een samenwerking tussen Verge en RSK-netwerk, wat het mogelijk maakt om smart contracts uit te voeren op het Verge-netwerk. Dit stelt Verge in staat om geavanceerde transacties uit te voeren en snelle en veilige transacties te garanderen. Ten slotte maken Schnorr Signatures het mogelijk om transacties sneller te verwerken en tegelijkertijd de beveiliging te verbeteren.

Vergelijking met andere crypto

Naast deze functies is er nog een sterk punt aan Verge. In vergelijking met andere cryptomunten kan Verge ultrasnel worden verhandeld. Dit komt door de implementatie van Simple Payment Verification (SPV), waardoor transacties sneller verlopen zonder het hele blok uit de blockchain te hoeven downloaden.

Hoewel Verge niet de enige cryptomunt is die anonimiteit hoog in het vaandel heeft staan, is het wel een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en veilige manier om cryptocurrencies te gebruiken. Zo kan Verge een interessante keuze zijn voor mensen die waarde hechten aan snelheid en efficiëntie in hun cryptocurrency transacties.

Verge Wallet
Verge wallet

Verge wallet

Als je op zoek bent naar een Verge wallet om je XVG-munten veilig te bewaren, wordt het aanbevolen om de vergePay wallet te gebruiken. De vergePay wallet is een officiële wallet die speciaal is ontworpen voor Verge en wordt onderhouden door het Verge-team zelf. Het biedt een eenvoudig te gebruiken interface en een hoge mate van beveiliging, waardoor het een goede keuze is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

De vergePay wallet biedt ook enkele handige functies, zoals ondersteuning voor het verzenden en ontvangen van Verge via QR-codes, evenals de mogelijkheid om Verge te kopen met een creditcard. Daarnaast ondersteunt het verschillende talen en kun je het downloaden op zowel iOS- als Android-apparaten.

Wallets van derde partijen

Het is belangrijk op te merken dat er ook derde partijen zijn die Verge-wallets aanbieden, zoals Coinomi, Guarda wallet en Atomic wallet. Hoewel deze wallets niet direct zijn ontwikkeld door het Verge-team, kunnen ze toch handige functies bieden en worden ze algemeen als veilig beschouwd. Het is echter altijd belangrijk om te controleren of de wallet die je kiest een goede reputatie heeft en aanbevolen wordt door de Verge-gemeenschap.

Grote community

De Verge crypto gemeenschap is een groep gebruikers en fans van de Verge cryptocurrency, ook wel bekend als XVG. Over het algemeen zijn de Verge-gebruikers positief over de cryptocurrency en geïnteresseerd in de voortgang van de ontwikkeling ervan.

Er zijn verschillende online platforms waar gebruikers de ontwikkelingen van Verge kunnen volgen, waaronder de officiële Verge-website en sociale media-accounts zoals Twitter en Reddit. Op deze platforms worden regelmatig updates gedeeld over nieuwe functies, partnerschappen en andere belangrijke gebeurtenissen met betrekking tot Verge.

Sommige belangrijke personen hebben ook voorspellingen gedaan over de toekomst van Verge. Zo heeft John McAfee, een bekende cybersecurity-expert en voormalig presidentskandidaat, in het verleden Verge geprezen en het als zijn favoriete cryptocurrency aangewezen. Echter, inmiddels is John overleden. Ook hebben andere influencers en analisten interesse getoond in Verge en hun steun uitgesproken voor de toekomstige groei ervan. Het is echter belangrijk op te merken dat deze voorspellingen niet gegarandeerd zijn en dat beleggers hun eigen onderzoek moeten doen voordat ze besluiten te investeren in Verge of enige andere cryptocurrency.

Verge
Crypto Verge

Conclusie

Als conclusie kan gesteld worden dat Verge zich onderscheidt van andere cryptocurrencies door zich te richten op privacy en beveiliging. Om gebruikers volledige anonimiteit te bieden bij transacties maakt het gebruik van verschillende technologische functies, zoals TOR en I2P. Daarnaast is Verge snel en efficiënt in vergelijking met andere cryptocurrencies. Het heeft een sterke gemeenschap en biedt gebruikers verschillende wallet-opties. In 2017 kende Verge een enorme hype, mede dankzij John McAfee, maar het is onzeker of deze pieken terugkeren. Toch blijft Verge een interessante optie voor mensen die waarde hechten aan privacy en snelheid bij hun cryptocurrency-transacties.

on air